icon

Bezlepková dieta u zdravého člověka a otěhotnění. Zkušenosti?

gracelove
27. led 2021

Ahoj, v několika případech diskuzních fór jsem našla, že některé holky otěhotněly po nasazení bezlepkové diety či diety bez cukru. Máte/měla jste to některá takhle? Za jak dlouho se vám zadařilo? A neměla přitom celiakii ani nikdy nepociťovala problémy při normální stravě. Děkuji

jednaholkaa
•
27. led 2021

@gracelove Ano, jedla jsem asi dva mesice (max) bez lepku a bez cukru a otehotnela jsem. Ale zkousela jsem v tu dobu i jine veci, takze tezko rict co a jak moc pomohlo.. Za zkousku to stoji 🙂 Celiakii nemam.

gracelove
autor
•
27. led 2021

@jednaholkaa jů, děkuji moc 🙂
A co ještě třeba mohlo pomoci a jak dlouho předtím jste se snažili bez úspěchu? Jestli to není tedy tajné 🙂 Já bezlepkově začala (snažím se omezit i cukr, ale ten jsem omezovala už od mládí, když jsem třeba zjistila, že je v každé ochucené minerálce). Jenže třeba všechny přílohy úplně vyhodit nechci, zkouším ty bezlepkové. Ve všem bude nějaké procento sacharidů, jen některé jsou ty "dobré", je to tak? 👼

jednaholkaa
•
27. led 2021

@gracelove No, jenom 3/4 roku, coz neni zadna doba, ale bylo me 37 let, tak jsem to chtela podporit i jinak. Je spousta bezlepkovych obilovin, kterymi muzes prilohy nahradit. K snidani bezlepkova obilna kase.. pecivo jsem nejedla vubec, cukr taky ne. Pal jsem byla jeste treba na odblokovani kostrce..

cilkat
•
27. led 2021

Vlastní zkušenost nemám, ale dávala by my smysl spíše protikvasinkova dieta, než bezlepková. Ale možná stačí vynechání cukru s výjimkou ovoce, bílé mouky a dlouze trvanlivých potravin, bez mléka bych svá těhotenství nepřežila :D .

monaluza
•
27. led 2021

Proc to nezkusit, ale bacha, prumyslove bezlepkove potraviny jsou mene vyzivne a plne chemickych prisad, chce to zamerit se na ty prirozene bezlepkove!