Nedávám dotazy typu: Kdy budete mít druhé?

legelata
14. lis 2017

Ahoj holky, vy co nemuzete otehotnet podruhe. Jsem po osklivem potratu a nedari se nam znovu pocit. Psychicky nedavam dotazy typu: Kdy budete mit druhe? Ted se me ve vytahu zeptala sousedka a ja to uz psych. Nezvladam 😢 Prosim jak se psyh. Posilit?

ariadna12
15. lis 2017

Nechat tomu volny prubeh, na chvili si orazit a nekam treba vyjet, mluvit o tom s blizkymi a neuzavirat se do sebe. Ty poznamky by mne taky stvaly. Z tohoto tydne jsem narazila na diskusi, kde ma zakladatelka 1 dite a nejde jim druhe. Tak ji treba zkus kontaktovat, bude mit podobne pocity.

ariadna12
15. lis 2017

Diskuse ma nejak jako nazev Snazime o miminko a stale nic (uvnitr zakladatelka upresnuje, ze jedno dite ma a o druhe se snazi a moc to nejde). Hodne stesti.

mariti
16. lis 2017

co třeba nacvičit si nějakou ráznou odpověď typu: "až přijde ten správný čas" a prostě nepřipustit zabřednutí do debaty, která je Ti nepříjemná. Lidi jsou někdy hodně necitliví, aniž by si to uvědomovali.

beruda
16. lis 2017

Chápu tě, potrat jsem tedy nezažila, ale druhé miminko nám taky nešlo. A v tu dobu mně na jedné oslavě objal strýc, který nic netušil, a jen poznamenal, že by nám druhé miminko moc slušelo....no, utekla jsem brečet do pokoje. Obrň se trpělivostí, ti lidé okolo nevědí, že se snažíte, nebo jste o miminko přišli, nechtějí ti ublížit. Odpověz třeba, že zatím miminko nebude, nebo že přijde, až bude čas, jak psala @mariti výše. Nic jiného ti asi poradit neumím.🌹

dominikaromanova
16. lis 2017

@legelata,
nám se po potratu také dlouho nedařilo otěhotnět. Jediné co na to pomáhá je čas, pořádně se z toho vykecat, je celkem jedno komu, hlavně, že Tě někdo poslouchá klidně i zde na MK a pak přestat přemýšlet nad tím, že chcete další dítě.
Vím, že se to velice snadno píše a hůře provádí, ale pokus se zaměřit na něco jiného než je početí dalšího potomka. A rozhodně si zakaž slova jako NEJDE, NEMŮŽEME, prostě jakýkoli zápor.
Jedno dítě již máš, tak se plně věnuj jemu, jestli máš nějaké koníčky tak se zaměř i na ně a popř. i na práci. Uvidíš, že se podaří počít jakmile budeš psychicky v pohodě a hlavně jakmile na to přestaneš myslet.
Pro šťouraly bych si připravila jak zde již bylo řečeno odpověď tak ať Ti dají pokoj. Třebas, momentálně druhé neplánujeme. Přeji hodně štěstí. 🌹🌷