Čárka na OVU testu 6 dnů za sebou, co si o tom myslíte?

pankafe
18. zář 2014

Ahoj holky,

chci se zeptat, co si o tom myslíte. První měsíc testuji už 8. den v pořadí ovulačními testy. První dva dny byly testy zcela sněhobílé (to bylo 12. a 13. DC) a od 14. DC mám na ovu testech až do dnes dvě čárky (dnes jsem 20. DC). Ani jeden den ta druhá čárka nebyla silnější než ta kontrolní, vždy byla spíš slabší, ale různé dny se to různě měnilo. Zdá se mi, že po porovnání byla nejsilnější 15. DC a dnes, tj. 20. DC. Pocitově (píchání vaječníku a bolestivé bradavky - přetrvávají doteď) odhaduji, že ovu proběhla 17. DC (cca stejně jako každý měsíc - odhadem).

Co si o tom mám myslet? 🙂

alenka_p
18. zář 2014

Asi jsi nevychytala ten správný moment...na testu může být čárka klidně celý cyklus, jen těsně před ovulací bude stejně silná nebo silnější než kontrolní...ale pokud testuješ jen jednou denně, můžeš ten vrchol (nejvyšší hladinu LH) prošvihnout a ovulaci nezaznamenat ;)

ojo
19. zář 2014

@pankafe zkus testovat i další měsíc, jestli to bude mít podobný průběh,,,testovací čárka nemusí být vždy stejně silná nebo silnější, u každé to může být jinak...každopádně, jestli chceš mít jistotu jestli ovuluješ a kdy k testům měř i bazální teplotu 😉

pankafe
autor
19. zář 2014

@alenka_p Právě že ten den, kdy tipuju ovu podle píchání vaječníku, jsem si udělala ovu testy dva (jeden v obdobnou dobu jako jiné dny a jeden večer, když mě začaly ty bolesti) a ten test nebyl nijak silnější než ostatní.

@ojo Uvidíme, zkusím 🙂