icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

janadora
16. led 2019

Ahoj. Vcera jsme meli screening. Mame vsechno v poradku. Na 60% cekame kluka. Jen me ceka v pondeli jeste geneticka konzultace, protoze jsem na zacatku tehu uzivala leky na RA. Tak snad to bude v poradku. A za 14 dni kontrola v mamarni poradne, protoze se mi udelaly bolestive bulky v podpazi a uz jsem mela prso operovane.

lazuli35
16. led 2019

@janadora jé, krásné zprávy 😊 snad dopadne genetická konzultace dobře 🍀 já byla včera na kontrole v 15+5 a čekáme s největší pravděpodobností holčičku 😊 budeme téměř jediní z okruhu známých, jinak skoro samí kluci 😅

saminomimino
autor
16. led 2019

@lazuli35 všude kluci to je fakt 😁

chique
16. led 2019

Tak to my asi taky čekáme holku a všechny v mém okolí co teď někdy rodilý nebo jsou těhotné mají holky.

saminomimino
autor
17. led 2019

@chique to je až neuvěřitelné ,,u nás všude kluci

lazuli35
17. led 2019

@saminomimino
@chique u nás v okolí taky furt kluci, asi náhoda 😁

chique
17. led 2019

@lazuli35 @saminomimino a to vlastně všechny krom jedné, co čeká první - holku, čekají druhé dítě a to první jsou kluci.

eviicka
17. led 2019

Ahoj, tak jsem vydržela čekat do středy, včera jsem se jela přihlásit do nemocnice a dneska byla revize. Fyzicky se po ní cítím překvapivě dobře, už skoro nekrvacím. Teď už jen doufat, že z toho nebudou žádné komplikace...

eviicka
17. led 2019

Jinak do teď jsem se soustředila jen na věci ohledně těhotenství a na nic jiného neměla myšlenky. Ale chci se zeptat vás, které to postihlo více než jednou nebo víte, na jaká vyšetření se mám případně poptat? Vím že někteří řeší až u třetího potratu, ale myslím že mám vstřícnou doktorku a věk na to, to trochu urychlit. Jinak s manželem už máme jedno dvouleté dítě, těhotenství úplně bez komplikací. Moc díky.
@rituska88 (vím, že ty jsi řešila😉)

jennas
18. led 2019

Ahoj holky...jsem po kontrole,biochemicke si zapsala,rekla ze papirove tedy mam uz treti tehotenstvi...vse se vycistilo vyloucilo,dokonce i ta cysta....tak super...akorat mi.doporucila mesic alespon pockat ted..at se tělo da hormonalne do kupy...me.se moc nechce kdyz po biochemickym je nasledny cyklus velka pravdepodobnost poceti...ale verim ze by to slo hned a aby mi pak vynadala,nebo by se opakoval zamlkly a rekla mi ze mi to rikala,to.bych taky nerada..ach jo..tak ja nevim....😢😢😢

lazuli35
18. led 2019

@jennas já si přesně taky pamatuji, že po biochemku jsem si sama chtěla dát pauzu, ale když došlo na věc, vykašlali jsme se na to😂 Otěhotněla jsem až následující cyklus. Myslím, že tělo prostě ví, kdy se miminko má udržet a kdy ne, kdy je vše připravené. Určitě bych se na to neupinala, že chceš otěhotnět hned, prostě buď to vyjde nebo ne 😉

aliishaa
18. led 2019

@jennas Dej spíš na svoje pocity, jako asi je pravda, že to tělo je teď hormonálně rozlítané, ale případné těhotenství se udrží, pokud se udržet má.
@eviicka To ráda slyším, že to máš za sebou a cítíš se dobře. Přeju ti rychlé zotavení 🍀

saminomimino
autor
18. led 2019

@jennas já bych si teda pauzu nedala,začla bych brát gynex,bere se do ovulky nebo chvilku po ovulce ,pak ne,kdyby bylo těhu,tak se brát nesmí,začla jsem první DC a brala asi do 5 dpo

rituska88
18. led 2019

@eviicka Je mi moc líto, že si tím taky musíš procházet ☹ Já jsem poprvé šla na revizi hned jak mě doktor poslal a podruhé jsem čekala celý měsíc na spontánní potrat, který se ale nerozběhl tak jak by měl, takže jsem nakonec na revizi šla. A byla úplně jiná než ta první - dělal ji jiný lékař a i průběh po zákroku byl úplně jiný, lepší. Jinak v první řadě by sis měla vyběhat hematologické vyšetření - tj. vyšetření krve na trombofilní mutace - tam bývá často skrytá příčina potrácení. Já mám ale tohle v pořádku, takže mě to nikam dál bohužel neposunulo. Pak jsem si nechala vzít i krev na toxoplazmózu, boreliózu, chlamydie...a to taky všechno vyšlo negativní. No a pak jsem byla ještě na interním vyšetření, protože máme v rodině srdeční onemocnění apod. a mamka se před svým doktorem zmínila, že jsem 2x potratila, a ten mě chtěl vidět, aby mě proklepnul....Ani on nic nenašel, kromě naprosto bezvýznamného nálezu na srdci jsem úplně zdravá. Takže v našem případě byla nejpravděpodobnější příčina potrácení pokaždé nějaká genetická vada zárodku. Chceme jít ještě i na genetické vyšetření, ale můj gynekolog teď dělá atestaci, tak neordinuje, tak musím počkat, až tam bude, aby mi napsal žádanku a nějakou zprávu. Ale už se snažíme, prostě chci věřit, že do třetice už to vyjde, i když mám strach.

dekubo
20. led 2019

@eviicka ja mám sice za sebou 1 potrat, ale taky jsme řešili vyšetření. Mám odebranou Leidenskou mutaci a mutaci protrombinu, serologie na toxoplasmu, rubeolu, viry HSV1,2, VZV, CMV, EBV. V březnu jdu na genetiku na karyotyp, ale do výsledků se snažením čekat nechci. Měla jsem zmlklé těhotenství v listopadu, a od února se asi znovu začneme snažit.

dekubo
20. led 2019

Jinak všechny ty serologie a trombofilní mutace jsme měli negativní. Takže taky nevíme příčinu.

jennas
20. led 2019

@saminomimino ja bych prave ten gynex nestihla,ted jsem uz nejaky 8dc,takze do tydne prijde ovu...porad nevim no,ta touha nepockat je silna😂ale mozna by nebylo na skodu dat si pauzu,trochu procistit a zacit 1dc nasledne ms ten gynex...jen se bojim.kdybych ted otehotnela co.by.mi. rekla na.gynde,kdyz mi kladla na.srdce at se tenhle mesic chranime...a nedej.bozr kdyby se opakoval zamlklej potom kvuli tomu ze jsem to uspechala...nevim no..manzel taky,jeden den rekne ze pockame,druhej at na to prdime...

saminomimino
autor
20. led 2019

@jennas Dr je Dr ,ne vševěd ne nemůže absolutně rozhodovat za někoho,můžeš přece otěhotnět i zcela nechtěně,je jednou po tom fuk,ona má o tebe pečovat a ne ti kázat,to máš jak s otěhotněním po revizi,jeden řekne po 6ti neděli jinde po půl roce,neví nic,příroda si vybere,biochemické nepovažuji ani za komplikaci pro mě by to neznamenalo nic jen to že mé tělo umí otěhotnět

kacka1994
23. led 2019

Ahoj holky, ja potratila v 10.tt,, prestalo bit srdce a sla jem na revizi... potrat doma bych asi nezvladla psychicky, ani jsem nad tim nepremyslela. Na revizi jsem byla minuly tyden a podle plodu se nejedná o klasicky ZT, ale pry je mozna mola. Vcera jsem byla u sve dr a pry v deloze nic nezustalo a uz mi i dorusta sliznice, vypada to ze budu do dvou tydnu menstruovat. Poslala me ale na krev kvuli hcg a dnes mi volala ze je vysoke, ze budeme cekat na histologii a podle ni pak uvidi co dal. myslela jsem si jak budu mit po revizi cistou hlavu a budu myslet na budoucnost a zatim je porad vsechno akorat horsi a horsi... Doktorka mi tuto myslenku nepotvrdila, ale drzim se nadeje, ze kdyz uz bylo i srdce a zadne abnormality na ultrazvuku predtim, tak to byla castecna mola a u ni nejsou rizika tak casta.... no a v souvislosti s tom tedy jsem rada ze jsem byla na revizi, jinak by se na molu neprislo, mozna bych byla psychicky vic v klidu, ale nesla bych na kontrolni hcg a otěhotnění pri perzistujici mole je nebezpecne i pro matku a nekonci dobre ani pro plod, takze radsi budu cekat na doporuceni lekaru...

janadora
23. led 2019

@kacka1994 ahoj. Je mi lito, co te potkalo. Mola je velky strasak. Urcite dodrz vsechna doporuceni lekaru. Jsi po revizi relativne kratce. Ja byla tyden po revizi psychicky snad horsi nez v den revize. Navic ti ani nepridava ta nejistota. Bude jeste par dni trvat, nez budes v pohode. Hlavne v sobe nedus emoce. Pokud mas partnera, segru, mamku ... S kym muzes otevrene mluvit, mluv a mluv. Ja pred manzelem vsechno v sobe dusila a nebylo to dobre. Hodne me pomohla kamaradka, co potratila par dni po me. A to jsme se pred tim skoro nestykali. Takove dve spriznene duse.

kacka1994
24. led 2019

@janadora Dekuji. Oporu mam skvelou, potrat nas s přítelem sblizil jak jsem si nikdy nedokazala ani predstavit.... a i celkove nejblizsi rodina a kamaradi o vsem vi a podporuji nas. Nebyt moly tak mam pocit ze uz je to za mnou, ne ze bych si nevzpomnela a nebolela me ta ztrata, ale cekani na histolku a na to jestli budu mit priste nizsi hcg mi to nedovoli uzavrit..... Misto abych se radovala z rostouciho briska a trochu se desila screeningu apod. se desim jestli nebudu muset na chemo :( Coz sice doufam ze je miziva pravdepodobnost, ale ten strasak v te hlave mi neda spat :/

janadora
24. led 2019

@kacka1994 a jak vysokou jsi tu hodnutu Hcg mela? Me po revizi taky uplne hcg nekleslo. Na Uz zjistil doktor, ze mi zustaly nejake zbytky tkani v tele. Udelali mi novou revizi a tim to zkoncilo. Treba budes jen tenhle pripad. Ja tehdy o mole moc nevedela( diky bohu), jinak bych tak v klidu asi taky nebyla. Mozna te doktorka nemela stresovat pred vysledkem histologie. Delam v nemocnici a nikdy nerikame pacientum podezreni na neco, dokud to nemame jasne napsane na papire z histologie.

radullah
24. led 2019

@kacka1994 Ahoj, moc mě mrzí, co tě potkalo. I já měla podezření na parciální molu, ZT jsem měla v 11tt (plod 9tt). Taky jsem měla hodně vysoké HCG (44,5tis.) a klesalo mi pak ještě 3 týdny, než jsem se dostala téměř na nulu. Nakonec se mola neprokázala, zjistili, že ten druhý útvar v gestačním váčku bylo jednovaječné dvojče, proto i to dvojnásobné hcg.
Říkali ti přímo hodnotu toho hcgčka? Doktoři umí slušně vyděsit..

radullah
24. led 2019

@kacka1994 Jinak mola by měla být hodně výrazná na ultrazvuku, u toho nic neříkali?

kacka1994
24. led 2019

@radullah Na ultrazvuku nebylo nic neobvykleho, mela jsem jen trochu opozdeny vyvoj v 10 .+1 byl utz 8+6... Byla jsem i na pohotovosti s krvacenim, tam taky vse v poradku a pak pred revizi jeste u dalsiho dr... takze celkem 3 doktori na ruznych pracovištích nic zvlastniho nevideli.... Az po revizi mi pri propousteni rekli ze plod byl atypicky pro missed abortion, ze je pravdepodobna mola, samozrejme ze vic budou vedet po histologii. Ted mi doktorka prohlizela delohu a rikala ze tam nejsou zadne zbytky, proto me vylekalo vysoke hcg, ale je pravda ze nevim kolik mam, natoz kolik jsem mela tesne po revizi, takze snad to klesa.

kacka1994
24. led 2019

No jeste me vydesilo ze mi rekla ze volala doktorovi ktery me prijimal v nemocnici, aby to s nim konzultovala... Samozřejmě dela dobre, asi se s tím prilis nesetkala a je dobre ze to konzultuje, ale teda na pocitu ze je neco spatne mi to moc neubira :D a jsem hrozny stresar, vzdy vidim jen to nejhorsi

jennas
24. led 2019

@kacka1994 ahojky....mela jsem to hodne podobne,hodne vysoke hcg a to i po revizi...take me pred vysledky strasili molou nebo dvojcatkem mimodeloznim,cele 4 tydny nez mi kleslo na par jednotek coz uz povazuji za negativni jsem se nervovala a rvala,procetla x blogu o chemoterapiich atd...a histolka nakonec dobra,z mimodelozniho byla klasicka cysta...presne jak pisou holky,nemeli by ti nic rikat dokud to nevi jiste....

jennas
24. led 2019

@kacka1994 a to hcg jsem mela vysoke ikdyz byla deloha uplne cista...

kacka1994
24. led 2019

@jennas No rikam si ze o mimodelozni jit snad nemuze... po 11/12tydnech uz by asi bylo po me, vsude se pise ze po 7tydnech je to zivot ohrozujici... leda neco zamlkleho v pocatku, ale i tak si myslim ze by se na to uz prislo.... No nezbyva nez doufat a pockat na vysledky 🙂 Kazdopadne diky za reakce, dodava mi to viru ze to bude v pohode ;) A taky me utesuje ze nejsem jediny straspytel co uz si vyhledava informace o chemoterapii...

kacka1994
24. led 2019

Holky, tak mam dobrou zpravu 🙂 🙂 volala mi doktorka, ze histologie mi dopadla dobre, mola to neni! Budeme sledovat hcg a snad to bude v poradku 🙂 Me se uplne ulevilo 🙂

Strana