icon

Dlouhé špinění a příliš krátká luteální fáze. Upraví se cyklus?

petradt1986
14. kvě 2021

Ahoj holky,
chci se zeptat. Mívám cykly 26-29 dni.. Ovulaci citim. Merim BT, tak ze se to celkem shoduje. Ovu bývá 14-16DC.
Ale jde mi o to, ze vetsinou od toho 20DC zacinam spinit(jen na toaletnim papire, ruzove az hnede) ani na intimku to neni. Pote to navazuje uz na MS. Tak ze cca 9-10 dni spinim+MS.

K me otazce, otěhotněla jste nektera i pres takove spineni?
Nevím jestli to muzu ještě přisuzovat k vysazeni HA(neberu jiz 4 mesice). A treba se to samo upravi.. Hormonum se chci zatím vyhybat.
(Již dve deti mam s predesleho manzelstvi a takove spineni jsem nikdy nemela ani pri vysazenini HA)
Dekuji za nazory, rady..

Strana
z2
andelka
15. kvě 2021

@katule1990 tak snad. Hrozně mě to štve. A mám zjištěno,že mi to dělá jen v druhé fázi cyklu. No a taky kojím pořád. Tak je možné,že mi to dělá nějaký blbý hormonální guláš.

maki90
15. kvě 2021

@petradt1986 dvě děti se podařily,to je super ❤️ale chápu, že ti třetí chybí. Já otěhotněla už devětkrát, ale děti mám z toho jen dvě... šestkrát SP, jednou zamlkle s revizí ve 12.tydnu. Takže jsem ráda, že mám ty dvě cacorky a další zkoušet nebudeme. Teď když jsem to naposled řešila u gynekologa, bral mi i krev na chlamydie. A taky ten hormonální profil, ten je dulezitej. Můžeš mít jen míň progesteronu.

petradt1986
autor
15. kvě 2021

@maki90 ja vlastne 3 krat. Treti v 8+5tt revize..
Ja si tady stezuji a ty sis to prozila tolikrat uz.. ❤🍀
Me prave brali take krev i moc jestli nemam zanet, atd.
Nu dalsi uzlik štěstíčka mi chybi, ale vim, ze mam dve zdrave deti a nic dulezitejsiho neni.

t_e_r_k_a
16. kvě 2021

@petradt1986 Ahoj, já měla to samé. Zjistili mi sníženou funkci štítné žlázy. Nasadili mi Letrox, plus jsem začala brát vitamin B6 (pyridoxin). Můžeš si o tom zkusit dohledat nějaké informace na internetu. Má se brát 1 tabletka denně (20mg), ale na posunutí luteální fáze je třeba vyšší dávka. Takže jsem brala 2x2 tablety denně (2 ráno a dvě večer, celkem 80mg). Nevím přesně co z toho zabralo, asi obojí, ale brala jsem jeden cyklus a hned se zadařilo 😀😊

petradt1986
autor
Autor odpověď smazal
petradt1986
autor
17. kvě 2021

@t_e_r_k_a jsem si odpoved nejak smazala 🙂
Se stitnou zlazou nemam zkušenosti. Ted ji zjistili mamine.
Ja mam hrozne divnou obvodni. Cokoliv po ni chci (jednou za x let) tak proste nic.
Musim s tim k obvodni? Nebo staci si nechat udelat v laboratoři a jit s tim k endokrinologovi? Nevis?

t_e_r_k_a
17. kvě 2021

@petradt1986 No, mně na to přišli na gynekologii. Takže jsem od nich dostala papír s výsledky, se kterými jsem šla na endokrinologii a tam mě začali léčit. Jinak by hormony měla nabrat praktická Dr. a dle toho pak postupovat dál. Ale jestli to paní Dr. Tolik obtěžuje, tak zkusit tu laboratoř? Já s tím právě nemám zkušenost, nikdy jsem si takhle nenechala nic nabírat. A nebo to zkusit řešit s gynekologem, že máš takové problémy, jestli by to nenabral 😊

petradt1986
autor
12. čer 2021

@t_e_r_k_a ahoj Terez, tak ja mam stitnou v poradku. Testy pry dopadly dobre.
Tak ze nevim. Dnes opet 21DC a 6DPO a zas spineni.. 😏
Jsem rada ze ovuluju, ze MS chodi celkem pravidelne. Jen to debilni spineni. B6 beru od zacatku cyklu. I drmek.

t_e_r_k_a
15. čer 2021

@petradt1986 ahojky, tak to je dobře že je to v pořádku, alespoň o starost míň 😊 Určitě ber dál, možná to chvilku potrvá, než to zabere. Bereš vyšší dávku B6? Nějaké holky i psaly, že braly ještě vyšší. Zkus to ješte měsíc dva a uvidíš. Ale pak nevím, co poradit 😏 Hodně si chválí gynex, ale ten mi nepomohl a naopak mi ještě víc cyklus rozházel 🤔 Je to boj.

petradt1986
autor
15. čer 2021

@t_e_r_k_a Terezko beru 80mg denne.
Gynex mi moc nesedl.
Ted jsem 10DPO hnede spineni je stale. Pridalo se o dva dny drive par kapek krve a sliznice. Tak jsem myslela ze jsem to uz NAPLNO dostala. Ale dneska se mi bricho nejak stahuje a roztahuje. Nevim jak to popsat. Jak kdybych mela poslicky. No tak mi to nedalo a mam pidi ducha asi na testu. Ale to je blbost. Asi 😒

t_e_r_k_a
16. čer 2021

@petradt1986 Tak třeba to tentokrát klaplo i přes špinění. Někdo to tak má. Uvidíš, buď MS přijde úplně nebo ne. To čekání je o nervy vid 😏 znám to.

petradt1986
autor
18. čer 2021

@t_e_r_k_a co o nervy je to na palici, ale ja porad premyslim, jestli to jako MS uz je. Nebo spis byla. Nevim jak to brat. Test jsem zkoušela dnes. Dnes mela prijit ofico MS.
A ja tam ducha vidim. Ale hodne jsem cetla, ze ty testy delaji falesnaky. Tak pockam jeste par dnu. Asi nuu.

petradt1986
autor
17. říj 2021

@t_e_r_k_a Terko v cervnu se opravdu zadarilo, jen jak to zacalo tak to rychle skoncilo. (Biochemko). Od te doby nic. V tom mesici jsem brala drmek a pyridoxin. Po biochemku jsem zkoušela znovu nasadit a nic. Dr napsala Utrogestan a s nim je to jeste horší. (Špinění)

petradt1986
autor
17. říj 2021

@andelka Andelko jak si na tom ty a špinění? Nějaký posun?

andelka
18. říj 2021

@petradt1986 no nic moc. Jako jo, trochu lepší to je. Ale že by to úplně pomohlo to ne. Tento cyklus zkusím v druhé fázi zvýšit dávku na 2tbl.

petradt1986
autor
18. říj 2021

@andelka ja brala dve tobolky kazdy den. Bohuzel spineni nezmizlo. Zkousela jsem velke davky B6 a nic.

digklariska
18. říj 2021

kdyz jsem 2x otehotnela,tak jsem nespinila.Nekdy jsem spinila i pred tydnem MS

maki90
18. říj 2021

Holky já spinila i přes antikoncepci i po vysazení. Teď beru antibiotika na zánět čípku, dle doktora to je důvodem špinění a krvácení po sexu. Takže asi i v tom může být problém...

andelka
18. říj 2021

@maki90 A jak ti na ten zánět přišel?

blka
18. říj 2021

Já spinim od druhého porodu. Cykly byla 19-23 dní a přesto jsem otěhotněla, i když jsem si myslela, že takhle otěhotnět nepůjde. Klasicky jsem spinila a dokonce i místo MS jsem spinila a miminko se udrželo. Taky je to ďábel 😀

blka
18. říj 2021

A sponim i teď, po 3. porodu. Jen se mi trošku protáhl cyklus na 23-26 dní. Výjimečně klasický 28 dní.

maki90
18. říj 2021

@andelka normálně při prohlídce zánětlivé změny na čípku a po dotyku krvácel...ale kultivaci nebral, dostala jsem rovnou ATB. Doufám, že už to bude ono, protože se s tím potykam už dlouho a vůbec mě to nebaví.

andelka
18. říj 2021

@maki90 no, mně kdysi našel vřídek na čípku. Ale za a) při kontaktu nekrvacel a za) prý to není nic k řešení. Totéž myomy. Ty se jen sledují. Na prevenci cvičím poctivě. Teď bych byla jít na podzim,tak uvidím.

Strana
z2