icon

Duphaston - kdy vám přišla MS?

monikazubtech
17. led 2019

Ahoj holky ,chtela bych se zeptat zda mate nektera zkusenosti s duphastonem a do kdy vam prisla ms.ja jsem 5 den po dobrani a ms nikde,dekuji za odpovedi

biedronka10
17. led 2019

@monikazubtech ahoj, ja ho tenkrat brala pul roku ale prubeh ms strasny teda. Pred tim absolutne rozhozene a extra dlouhe cykly. Cyklus mi to sice umele srovnalo, ms chodila do 7 dne pravidelne po dobrani, ale ty menstruacni potize byly krute. Od velkych migren az po zvraceni treba i na chodniku z niceho nic. Ale mozna jsem mela jen NU po tom, nevim. Po tom pul roce jsem otehotnela, takze uz se to pak neresilo a posledni ms pred tim byla kruta. Pak jsem mela ms jeste uz pravdepodobne po poceti dle vypoctu ale to bylo slabsi, jen 3 dny.

monikazubtech
autor
17. led 2019

@biedronka10 tak to se mam zrejme na co tesit na migreny trpim aniz bych brala duphastun,nebo mi to naopak od migreny pomuze.tak mam jeste cas rikala jsem si a cetla ,ze by mela.prijit do 3 dnu,tak ja pockam do nedele.dekuju ti moc

veselaopicka
17. led 2019

Ja sem sla k dr kuli nepravidelnymu cyklu a s tim ze chceme miminko. Napsala mi ho .. hned dalsi cyklus spozdeni o den.. a dalsi uz nebyl a za tyden mam termin porodu
Takze mne pomohl.

biedronka10
17. led 2019

@monikazubtech jako takhle, je to driak ale asi to bude jako se vsim, na kazdou pusobit jinak. Ja jsem taky migrenik. Ale nedes se. Jiank musim souhlasit.... Otehotnet se asi dari diky nemu, protoze ja mela taky velke zdr potize pet let. Takze je to drijak, ale asi funguje

monikazubtech
autor
17. led 2019

@veselaopicka ja sla take k dr kvuli nepravidelne ms a dlouhym cyklum a ze byvhom chteli mimco.a od jake dne cyklu jsi ho brala.rika se ze se ma pry brat az kdyz ovulace probehne jinak ji pry muze zablokovat.promin ze se tak vyptavam.

monikazubtech
autor
17. led 2019

@biedronka10 tak uvidim zda to vyslo,jeste nejakou sanci mam.ja jsem si rekla ze tenhle mesic to nejak nebidu resit,az jsem si uvedomila ,ze je 3 den pryc a ja to nedostala ...a ted je 5 den a ve me to hloda😌

veselaopicka
17. led 2019

@monikazubtech nevim kdy ale dobrala jsem posledni prasek den pred ovu.... takze mi to krasne vyslo ja jsem totiz zjistila ze v den ovu me poboliva podbrisek. Takze jsem si ten den udelala test na ovu a opravdu jsem ji mela takze jsme na to vlitli🤗🤗 a druha ms uz neprisla.. ale je fakt ze to zabranuje ovu to mi dr taky rikala ale zaroven v dobe tehotenstvi zase pomaha spravne zahnizdit vajicko...

veselaopicka
17. led 2019

@monikazubtech tak kdyz si udelas test tak bys to tam uz videla podle me. Ja jsem si ho delala 4 dny pred MS a uz jsem tam mela krasny dve carky..

hermij
18. led 2019

@monikazubtech Moniko, jak jsi ho užívala, prosím? On má přesná pravidla po užívání, nemá se jen tak začít užívat a jen tak přestat brát. Je mi z gynekologů, kteří pacienta správně needukují hrozně smutno :(

monikazubtech
autor
18. led 2019

@veselaopicka test jsem si chtela udelat uu pred par dny,ale zjistila jsrm ze ho doma nemam.coz si myslim ,ze je i dobre mam usetrene zklamani.

monikazubtech
autor
18. led 2019

@hermij od 16 dc 10dni jednu rano a jednu vecer.

monikazubtech
autor
18. led 2019

Tak holky ms jiz dorazila,dekujiza vase odpovedi a nazory

hermij
18. led 2019

@monikazubtech A budeš ho užívat znovu? Pokud ano, má se užívat až po potvrzené ovulaci. Je proto dobré měřit si bazální teplotu (asi těžko budeš chodit denně na gyndu na folikulometrii a ovulační testy nejsou tolik spolehlivé jako BT). Až budou tři vyšší teploty po 6 nižších (http://www.rodina.cz/serial27.htm), tak teprve tehdy se nasazuje a užívá se 10-12 dní, pokud řekl lékař 10, tak ok. Ten 10. den se dělá TT, pokud je negat., tak se vysazuje a čeká se na MS. je to dokonce v příbalovém letáku. Aby si gynekologové ulehčili práci, tak spoléhají na zcela nespolehlivou kalendářní metodu a počítají automaticky s ovulací 14.DC, proto nasazují od 16.-17.DC. Ale každá jsme jiná a ovulujeme jinak. Musím upozornit, že pokud se nasadí dřív, tak může až zabránit ovulaci a způsobí anovulační cyklus, takže brání početí. Opět... je v příbalovém letáku i v učebnicích gynekologie. Jenže aby to předepisovali správně, tak by museli mít víc času na pacientku a ten v českých ambulancích chybí :( mám pro vytíženost lékařů pochopení, ale štve mě to :D

monikazubtech
autor
18. led 2019

@hermij mam tu jeste na jeden mesic ,a zacinala jsem ho brat po ovulaci.tak jeste uvidim zda ho budu brat dalsi cyklus.dekjji za vycerpavajici odpoved