icon

Frustrace z neúspěšného početí po potratu ve 39 letech

8. čer 2022

Dámy, jdu se vypovídat a vypsat. Předem se omlouvám těm, které se snaží mnohem déle než já, a nevzdavaji se. Zároveň mají můj obdiv. Vždy, pokud jsem chtěla otěhotnět, otěhotněla jsem při vysledováni ovulace hmed a to hned 3x. Naposledy to bohužel skončilo revizí v 7.tt. Počkala jsem dva cykly a začali jsme se snažit znovu. Opět jsem pohlidala ovulaci (testem) a nic, pak další měsíc to samé a už to jsou 4 měsíce,co se to nedaří. Doktoři mě ještě nalákali na to, že po potratu je vždy pohnojeno a je to snazší. Proto jsem asi tak zklamaná. Taky už je mi 39, už prostě není čas na nic čekat. Mám strop 40. A to je za půl roku. Tak mám už posledních pár možnosti, kdy zkoušet tretatko.

lencaa11
8. čer 2022

Napsala bych to asi takhle věk není překážka a hlavně vše je v hlavě když budete sledovat se testy atd zrovna tuplem to nepůjde pokud lékař řekl že jste zdravotně v pořádku tak bych se vyprdla na testy maximálně začla pít čaj ženský a vytamini a úplně to vypustila tělo a miminko si cestu najde♥️♥️

autor
8. čer 2022

@lencaa11 děkuji moc za odpověď,♥️ ja si myslím, že to bude v hlavě. Protože předtím jsem byla těhotná a ani o tom nevěděla, nebo jak to říct. Prostě i když jsme se nechranili a sledovala jsem ovulaci, tak mě vždy nenapadlo, že by se povedlo hned. A teď na to myslím furt a nevím, jak to z té hlavy dostat. Jinak doktor mi žádné testy ani nedělal, když se první děti povedly hned, nebylo zatím potreba.
A věk.. No manžel už taky po 40 nechce, takže to mám i z druhé strany tak omezené 🙈
Jaké vitamíny prosím bych měla brát? Beru kyselinu listovou.

lencaa11
8. čer 2022

Kysela stačí a max na podporu ten čaj věk ženy a muže není omezený myslím že ženy můžou otěhotnět i 45,46 letech i neplánovaně tak že bych to též vyděla že to máte v hlavě a 4 měsíce je opravdu málo chce to vypnout dovolená ,zajmi neslodovat se atd a cesta se k miminku otevře hlava to teď blokuje bohužel

gbp
8. čer 2022

zkus inofolic 👍 nebo neco s inositolem. a opravdu, opravdu zkus vypustit. snazili sme se 3 a pul roku a povedlo se az kdyz sem totlane rezignovala. a ten inofolic mi pomohl 2x. ale ten limit do 40, to si delas na hlavu vic nez to je. co si to dat aspon do 40 vcetne. drzim palce 🍀

europa00
8. čer 2022

Ahojky za mě je to věk bohužel 😒 proto zřejmě ten potrat, bohužel v našem věku je už 70 až 80 % embryí vadnych… já mám třeba zásobu vajíček jako 20 léta přesto s té velké zásoby okem špičkových embryí po 5 denní kultivaci z 12 embryí 8 aaa vyhečkovanych. BlastocYst takže okem TOPky zbyly po genetice pouze 2 je to proste věk který neosidis a jasné mi bylo řečeno ze je to ze stany ženy ze věk muže roli nehraje… kvůli věku ženy dochází ke špatnému dělení chromozomu a vznikají vady jako Downův a spousty neslučitelných se životem - což vede k zamlklemu tehu nebo potratu pozor pravé Downův je třeba životaschopna vada embrya. Byla jsem z toho hodně ba větví protože jsem ten typ o který se chlap otře a je těhotná… prodělala jsem ale mimodelozni a jsem bez vejcovodu takže jsme museli ba uměle a jsem rada protože mám tqk přívětivost dělohu ze se ve mě chytl každý plod a s geneticky nevysetrenYm embryem jsem musela na potratovou pilulku - zamlkle tehu. Takže za mě byla genetika embrya jediná cesta jsme stejně staré….a děkuji za to bohu. Opravdu je Lepší neotehotnet s každým embryem když budeš mít štěstí chytne se v tobě pouze to zdravé ale ba to můžeš klidně čekat i rok, teď je to opravdu o náhodě. Příroda se nedá ve všem obejít. Držím ti palce ať se tvé přání splní co nejdříve a zdravé donosene miminko

malinkata
8. čer 2022

Byla jsem na tom úplně stejně. 2 děti. Jedno v nebi. 2 biochemka za sebou a touha zkusit třetí. Nedařilo se. Též byl můj strop 40 let, pak 41, nechtěla jsem to vzdát...
Vloni už jsem se vzdala a... V prosinci našla 2 čárky. Je mi 42 a jsem 31 týden.
Opravdu to je v hlavě...

autor
8. čer 2022

@europa00 děkuji moc za názor. Věk mě právě z tohoto důvodu taky děsí. První dítě mám před 10 lety a druhé před 5. Vím, jak každým rokem klesá u ženy všechno.. Tak snad příroda ví, co dělá a snad nás ještě obdari miminkem. Nějak si nedovedu představit, jak bych se srovnala s tím, že by to nevyšlo.

autor
8. čer 2022

@gbp děkuji moc za zprávu 🙂

europa00
8. čer 2022

Vyjde jen he třeba i logicky si to v hlavě přebrat ze tvé tělo ví které embryo přijmout a to ze třeba zrovna přijde menses znamená ze bylo na radě to vadné embryo a tvé tělo nebo osud to díky bohu rozpoznal a ušetřil té pak ztráty nebo postiženého dítěte… někdy je dobre naopak tu menses vnímat i jsko dar…držím palce

autor
8. čer 2022

@europa00 zajímavý názor, děkuji.

autor
8. čer 2022

@malinkata jee to je krásný příběh, moc gratuluju 😍
Ta hlava je tak těžká odbourat 🙈 i když mám už dvě děti, práci, koníčky, práci na zahradě, teď plánujeme dovolenou, tak prostě denně na si na to vzpomenu a co by kdyby mi tam vlitne 🙈

eviicka
8. čer 2022

@europa00 to je pěkně napsáno. Jinak já ve 38 letech 2 ZT těhotenství hned za sebou, ve 39 letech bezproblémové těhotenství, rodila jsem 3 dny po kulatinách. Já si tehdy řekla, že budu věřit přírodě, jestli nám ještě jedno dítě dá nebo ne.
Držím palce.

malinkata
9. čer 2022

Nebojte. Přijde to.
Já mám děti 19 a 12 jsem na tom ještě hůř, ale rodila jsem naposledy před 5 lety. Držím palce

ivetkafek18
9. čer 2022

JA mela revizi v lednu. Pockali sme cyklus a zacli skoiset. Nikdy nebyl problem slo to hned a ted nic. Jeden dva tři štyry pět cyklu a furt nic. Ani s ovu testama. Zacla sem pit alchemilkovej čaj rano vecer od prvniho dne ms a vysadila 2 dni pred ovu a brala sem cistou listovku. Dalsi cyklus uz menstruace neprisla. Dnes mam prvni sono

autor
9. čer 2022

@ivetkafek18 jee moc gratuluji, to je krásne. Tak ten čaj taky pořídím a může se dohromady s inofolicem?

ivetkafek18
9. čer 2022

Jo cetla sem ze jo. Ale taky sem si nasla ze inofolic je vhodny jem kdyz mate moc dlouhe cykly, nebo nepravidelnou ms. Jestli mate normalni cyklus presny a kazdy mesic nedoporucuje se to brat protoze to muze cyklus prodlouzit nebo zablokovat ovulaci. Take caj je potreba vysadit aspon 2 dni pred ovulaci protote se muze stat ze se ovulace zablokuje. Vetsinu z toho co pisu sem nasla na forach co se jinym zebam realne stalo

autor
10. čer 2022

@ivetkafek18 ja naopak slyšela, že inositol pomáhá zlepšit ovulaci a kvalitu vajíček. Čert se v tom vyznej pak 🙈 čaj jsem si koupila, díky za radu 🙂 takže i inofolic je dobrý v nějakým momentě vysadit?

ivetkafek18
10. čer 2022

V tomhe nejdem tak zbehla ja si vzdycky pomahala jenom cajem a listovkou. Mozna bych asi zalovila v diskuzich kde se to resilo. Byla bych nerada abych ti rekla neco co neni pravda. A jista si nejsem jak se to bere dlouho

autor
10. čer 2022

@ivetkafek18 i tak moc díky 🙂 právě že všude jsou jiné zkušenosti, ale je to logické, každá jsme jiná.

ivetkafek18
10. čer 2022

Přesne. Nekdy stači jen skusit. Možna bych skusila nejdřive jedno pak druhe aby toho nebylo pak moc. Aby to nemělo přesne opačnej efekt. Ja se koukala po inofolicu ale řikala jsem si že s pravidelnym cyklem problem nemam tak jsem vsadila na listovku a čaj. Samozřejme jsem si koupila i ovulačni testy. I když jsme měli sex každy měsic když bxla ovulace ale nikdy se neudrželo až po čaji a listovce. Takže za mne to je pozitivni zkušenost 🙂

zelenaesmolda
10. čer 2022

Prestala bych se v tom patlat a zrusila ucet na materskych forech.

lenkalubina
11. čer 2022

Mi je 40 let, loni jsem konečně po 10 letech otěhotněla a v 6.mesici potratila🥺 pak operace a teď od června se budeme snažit zase😉 věk je jen číslo 😉

autor
11. čer 2022

@lenkalubina ty vado holka, to sis užila 🙈😐 budu držet palce, ať se podaří. Moc 🍀

lenkalubina
11. čer 2022

Děkuji. Moc si přejeme miminko ❤ tobě taky hodně štěstí ☘☘

autor
11. čer 2022

@lenkalubina dekuju. Věřím, že si k vám miminko najde cestu 🍀♥️

autor
4. črc 2022

Ahoj holky, obnovuju diskuzi po měsíci, kdy opět nic. Jdu si spíš jen tak postesknout. A to jsem teď na to ani neměla myšlenky, řešili jsme konec školky, dovolenou a spoustu jiných věcí a stejně se nepovedlo. Jak vy ostatní, snažilky?
Kontryhel taky nezabral.