Gen ANXA5 (atifosfolipidový syndr.) - těhotenství. Kdo je na tom podobně?

kami13
21. zář 2020

Ahoj holky, potýká se některá z Vás s informací, že je nositelkou genu ANXA5? Po několika potratech jsme z genetické laboratoře dostali tuto diagnostiku.
Ráda bych se zeptala, pokud tento gen máte, co užíváte v těhotenství?
Byl mi doporučen LMWH (Clexane) a kys. acetyl. Godasal, hledám někoho s podobnou zkušeností a jeho doporučenou medikací, ráda bych se zeptala na pár informací z praxe.

hanan12345
19. črc 2022

Ahoj, já jsem, zjistila jsem to tento rok. Je mi jasné, že reaguji na 2r starý příspěvek, ale chtěla bych se Tě zeptat, zda se ti podařilo mezitím přirozeně a úspěšně otěhotnět? Jsem nositelkou MTHFR a heterozygotní mutace ANXA5, veškeré další vyšetření (genetika, hematologie, nemoce atd. OK), přítel zdravý. Nemám problém s otěhotněním, stane se na první dobrou. Mám za sebou tři potraty, vždy okolo 5-6tt. Před třetím těhotenství mi bylo doporučen Fraxiparine, nicméně gynekoložka mi ho odmítla předepsat dříve, než se těhotenství prokáže z krve, což bylo v 5tt, nezabralo to, v 6tt proběhl SP. Po třetím potratu jsem byla gynekoložkou poslaná na IVF. Koukali na mě, že veškerá možná vyšetření už evidentně mám a moc rady si nevěděli, navíc mi řekli, že při ANXA5 mají dobré zkušenosti s anopyrinem - nasadit ještě před těhotěnstvím, naředit tak krev dopředu a po potvrzení t. k tomu nasadit fraxiparine. Tohle jediné jsme zatím nezkoušeli, ale v pátek máme rozhodnout, jestli chceme jít na IVF nebo ne, jediné co by ještě totiž mohlo být špatně, jsou moje vajíčka. Nicméně veškerá ostatní vyšetření vychází OK. Mezitím mi teda ještě odebrali krev na nějaká dovyšetření z imunologie. Mám pocit, že jsme ještě nezkusili vše v rámci přirozené cesty, minimálně to naředění krve ještě před těhotenstvím. Byla bych ráda, kdybych našla někoho, kdo má toto za sebou a dal mi rady, protože někdy se doktoři rozchází v názorech. Díky za případnou reakci.

elalis
8. únor 2023

@hanan12345 Ahoj, pokud je to pro tebe ještě aktuální, budu ráda pokud se ozveš. Mám stejný problém, zachytila jsem cca 5x biochemko, konec vždy v 5. týdnu. Beru Stacyl, ale nezbaral, když pichnu Clexane v den pozitivního testu už je pozdě.. Taky mi nabídly pouze IVF. Tak mě zajímá jak si dopadla? Díky 🙂

greentea123
20. črc 2023

@kami13
@hanan12345
@elalis označují vás všechny. Jak jste dopadly? Pomohlo nasazení clexane nebo godasal už před těhotenstvím? Zjistili me i partnerovi anxa5 a uz 2 těhotenství ( od te doby po zjištění těhotenství píchám clexane) nevysly. Jsem z toho dost vydeptana.maji ty leky na ředění krve vůbec nějaký efekt? Prosím napište vaše zkušenosti nebo co pomohlo. Děkuji 🙂