icon

Homeopatika Folliculium a Luteinum. Na co jsou?

maximka33
5. čer 2012

ahoj holky snažilky, někde jsem se dočetla, že tato homeopatika jsou na ovulaci a zahnízdění, ale žádné bližší info nemám.. poradíte? na co přesně jsou, zda se dají koupit v lékárně bez receptu? jaká je úspěšnost? mně se povedlo otěhotnět téměř po dvou letech snažení, ale bohužel to neskončilo dobře. u syna to bylo do 3 měsíců. vyšetření nic neprokázala. takže už se chytám jakéhokoliv stébla 🙂

Strana
z2
asaka
6. čer 2012

no to jsem zvedava co sem kdo napise, to by me taky zajimalo 😀

hance09
6. čer 2012

@maximka33 zkus pohledat i jinde na netu, já jsem sem házela Luteinum cca před měsícem a bez reakcí ☹

froka
6. čer 2012

Ahoj, tak já tato homeopatika znám. Folliculinum je opravdu na principu clostilbegytu, tedy na podporu růstu folíku a vyvolání ovulace a luteinum na principu utrogestanu, tedy přírodní progesteron, na udržení těhu a podporu funkce žlutého tělíska. Nevím jestli homeopatika znáš, jsou v kuličkách, v ředění 5CH, 9CH, 15CH, 30CH a 200CH. Nejčastěji se užívá ředění 9CH. Tyto homeopatika stejně jako jiné koupíš v lékárně, většinou jsou na objednání. Luteinum ti prodají v pohodě, ale už jsem se setkala i s lékárnou, která na folliculinum chtěla recept, tak abyses případně nedivila. Ale hned druhá lékárna nechápala proč by to mělo být na recept a normálně toto homeopatiku prodala. Stejně tak je můžeš objednat na netu v nějaké e-lekárně, ale i tam je u některé napsané, že je pouze v lékárně na recept, ale jsou i e-schopy, kde jdou normálně objednat. Nevím, co je to za systém, ale všeobecně by homeopatika měla být ve volném prodeji protože nejsou v registru léčiv. Jestli tě ještě něco zajímá, tak se klidně ptej.

miranda77
6. čer 2012

já jsem to už včera hledala 🙂 ... napsala jsem si pro sebe lutheinum 5CH 1x5gr. první 4 měsíce - na úpravu cyklu to bylo jinak ... zkusím najít ten odkaz ....

ivisek
6. čer 2012

@froka perfektni defininice jejich ucinku, pro srovnani cyklu jsou opravdu nutna redeni 5CH, 9Ch - pusiobí na podporu tvorby potrebnych hormonu. Silnejsi redeni by pusobila pravy opak, rpoto je nelze pouzit.
Jinak ve vetsine lekaren budou na objednani, oficialne musis mit na oba dva recept ( muze ho napsat kdokoliv ). Luteinum ma k dispozici bezna distribuce Phoenix ( u vetsiny lekaren zavoz do druheho dne ), Folicculinum je zalezitost na mimoradny dovoz, z lekarny musi volat Phoenix Praha p. Osvalda, ktery zajisti jeho dodani. Pred nejakou dobu k objednani potteboval prave naskenovany recept, protoze dovoz je urcen pro konkretniho pacienta, ale nevim jestli se to nezmenilo. Doba dadani byla trocgu delsi, oficialne 2-5 tydnu, vetsinou to bylo driv.

ivisek
6. čer 2012

@froka jeste k tomu volnemu prodeji homeopatik, uvolneno je bohuzel asi 200 preparatu, ostatni jsou u nas bohuzel stale vazany predpisem.

hance09
6. čer 2012

@ivisek můžeš mi prosím víc vysvětlit to ředění? já jsem dostala 15CH 😕

froka
6. čer 2012

@ivisek aha, tak to se omlouvám, zase takový přehled nemám. Každopádně pokud byste chtěli, tak odkaz na objednání folliculina bez receptu je zde: http://www.lekarnakvalitne.cz/index.php?info=52.
A co týče toho dodání, tak v lékárně ho měli do druhého dne a z netu jde asi 2dny.

ivisek
6. čer 2012

Kazde homeopatické redeni ma svuj specificky ucinek, zamenitelna jsou za urcitych podminek redeni 5 a 9CH, 15CH a 30CH.
Co se hormonalnich tyce a doufam ze mne pamet neklame, tak slabsi zvysuji efekt hormonu a vyssi snizuji nebo zastavuji. Dam k tomu priklad homeo ricinus comunis v redenich 5CH, 9CH podporuje tvorbu mateskeho mleka, 15ch snizuje prudukci a 30CH zastavuje kojeni.

miranda77
6. čer 2012

myslím, že někde v článku psali,že pouze ředění 15CH (nejvyšší) je na lékařský předpis, ostatní volně prodejné ...

ivisek
6. čer 2012

@froka Neni duvod se omlouvat, mne tahle sfera leciv bavi a navic mam pomerne dobry pristup k temto informacim.

ivisek
6. čer 2012

@miranda77 bohuzel v nasi zemi se casto pise,ze vsechny homeopatika jsou volne prodejna, nevim jestli je to tim, ze spousta lidi vede spory o jejich ucinnosti, ale opak je bohuzel pravdou.

froka
6. čer 2012

@miranda77 nejvyšší ředění je 200CH.

miranda77
6. čer 2012

@ivisek aha, no ja mam kamaradku lekarnici, tak to neresim ... vzdycky jsem vsechny homeopatika dostala bez problemu 😉 ... jen jsem to nekde v clanku zaregistrovala, ze nejaky je na recept ...

styna87
6. čer 2012

Zdravím, tak jsem se do toho zamotala...od své homeopatky jsem na úpravu cyklu dostala Folliculinum a Luteinum 15CH. Jak jsem pochopila viz výše, tak s tímto ředěním "není možno" otěhotnět? Resp. lepší by bylo ředění nižší?? Děkuji za odpověď. K.

maximka33
autor
6. čer 2012

jéé to mám velkou radost, že se diskuze takhle rozjela 🙂 a kolik známých tváří tady vidím 🙂 😉

asaka
6. čer 2012

holky a nemuzete nekdo napsat jak se to ma uzivat? od ktereho dc do ktereho a v jakem mnozstvi, rano, vecer, vztah k jidlu a tak? 🙂
Dost premyslim ze bych to poridila, snazime se 17tým cyklem :( po 10i mesicich jsem otehotnela ale radost netrvala dlouho :( a ted zas furt nic.. uz mi z toho trochu hrabe 🙄

jop
6. čer 2012

@maximka33 ahoj, předně je potřeba si najít kvalitního homeopata, který ti zodpoví všechny tvoje otázky a hlavně určí množství atd. přesně podle tvých potřeb! Každý člověk je jiný, někomu pomůže užívat např. méně "kuliček" v silnějším ředění, někomu úplně naopak. Já mám s homeopatií hrozně dobré zkušenosti, ale jsem přesvědčená, že polovina úspěchu byla výborná paní doktorka - homeopatka. Samozřejmě jsou určitá osvědčená homeopatika, která mohou fungovat většině lidí např. posilující imunitu apod., ale tak komplikované a komplexní záležitosti jako je neplodnost se nedají řešit nějakým jednoduchým receptem. Toť můj názor.

maximka33
autor
6. čer 2012

@asaka tohle nejde jen tak napsat, opravdu je to lepší konzultovat s odborníkem.
@jop máš pravdu, už dnes odpoledne jsem jedné homeopatce volala a za týden tam půjdu. nakonec jsem na to řešení přišla sama. třeba mi dá homeopatika na úplně něco jiného - nervozitu a zklidnění 😀

asaka
6. čer 2012

@maximka33 no jo, ja vim 😀 jen tak dopredu pro info ;) zas nez se nekam objednam a tak :-P kam ses objednala?jsi z phy?

asaka
6. čer 2012

@maximka33 uz koukam, okr. melnik, to ses asi do phy neobjednala vid

doporucite nekdo nekoho v pze??prosiiim

maximka33
autor
6. čer 2012

@asaka jo objednávala jsem se v Praze, pracuju tam a můžu tam jít v obědové pauze. pošlu ti odkaz. www.svethomeopatie.cz. mimochodem, někdy bychom mohly jít na kafe 🙂 a máme asi podobně staré syny 😉

asaka
6. čer 2012

@maximka33 jo to asi mame, synovi jsou 3 a 5mesicu 🙂 a kez bysme mely i druhe deti podobne ;) nejlepe pocate v cervnu ze 😀
A ptala ses kolik budes platit, tam kam jdes? To se asi taky bude dost lisit

kopretina22
7. čer 2012

@jop Přesně tak - souhlasím,že je potřeba zajít k homeopatovi. Mně také na srovnání cyklu a nastavení ovu pomohly homeopata 😉

@maximka33 držím palce 😉

maximka33
autor
7. čer 2012

@asaka náš je dubnovej, takže 3 a 2 měsíce. na cenu jsem se neptala, protože jsem včera volala na 4 čísla a až na 4. jsem se dovolala (ale volala jsem až po 16. hodině.) něco zaplatit musím 🙂

asaka
7. čer 2012

@maximka33 tak jsou kluci od sebe 4 mesice 🙂
Nekde se treba za vstupni prohlidku plati 1700, takticky na strankach nikde inf o platbach nenajdes..tak dnes zkusim neco objevit

maximka33
autor
7. čer 2012

@asaka tak jsem tam volala, bude to za 700 a případná další kontrola za 300,léky kolem 100. to se ještě dá 🙂 nebude to tak nepříjemné překvapení, až dojde na placení.

asaka
11. čer 2012

@maximka33 ahoj tak co, kdy jdes? 🙂 uz se tesim na report 🙂

maximka33
autor
12. čer 2012

@asaka čauky, jdu v pátek 😉

Strana
z2