Jak dlouho přežije spermie na vzduchu?

maca016
8. dub 2023

Zdravím. Mám pro někoho možná hloupý dotaz, ale přesto se zeptám, jelikož mi to vrtá hlavou..
Předem podotýkám, že jak se dělají děti vím, jedno už doma mám 🙂))
S přítelem jsem před nějakou dobou čekala miminko, bohužel se jednalo o zt. Tahle situace s naším vztahem celkem dost zamávala a dokonce jsme byly krátkou dobu od sebe. Když jsme se k sobě vrátily, dohodly jsme se, že s dalším miminkem pár měsíců počkáme, az se náš vztah uzdraví a budeme úplně v pohodě... Teď se konečně dostanu k věci... S přítelem jsme měly styk, jak se říká,, neudělal se do me'' nebo nevím teda jak to napsat, ale měl to na rukou a prstech, které po chvíli,, dal do me''... Ano vím, že stačí kapka, ale mě spíš zajímá, jak dlouho muzou ty spermie přežít, když jsou na vzduchu, nevím jestli se jednalo o minutu, nebo o dvě... Máte někdo nějakou zkušenost, popripade víte opravdu, jak dlouho přežijí? Ptám se proto, že opravdu nevím, jestli po tom skaredem období po zt sem na to připravená.
Dekuji za odpovědi 🙂))

irmamala
8. dub 2023

Par minut prezije. Kolik presne, to ti nikdo nepovi. Ale rekla bych, ze otehotnet timto zpusobem neni prilis pravdepodobne.

lencaa11
8. dub 2023

@maca016 přežijí chvyli ale taky jsou některé které jsou průbojné a klidně se to mohlo zanést k tobě dovnitř

guliii
8. dub 2023

Vím že reprodukční kliniky doporučují přivézt spermie do hodiny a mít je v teple. Takže pár minut přežijí určitě.

kocila
8. dub 2023

@maca016 preziji a urcite vic jak par minut,takze pokud do tebe spermie znovu zavedl,muzes z toho otehotnet,ale zalezi,zda jsi mela plodne dny (ale sance je mnohem mensi,nez pri normalnim sexu, kdy budou spermie hlubeji a blize cipku)..rozhodne sance je , takze dokud nedostanes MS, je to nejiste..
Nicmene bych tohle pritelovi rekla, obzvlast pokud jste se domluvili,ze mimci ma cas,tak aby pak na tebe nekoukal jak z jara😉

maca016
autor
9. dub 2023

Moc všem děkuji za odpovědi 🙂