icon

Jak najít podporu během snažení o dítě?

pistacijka
2. led 2025
anetttie
2. led 2025

@pistacijka já 🙋 třikrát mimoděložních těhotenství a 7 potratů během čtyř let.

pistacijka
autor
2. led 2025

@anetttie ahoj, jestli můžu říct ahoj...
Já nemám takový průser jako ty ale snažíme se není to moje první tehu děti máme ale chtěli by jsme ještě jedno a nějak to nejde s poslední tehu sem měla problém. Než sem otěhotněla tak sem potratila v jestli to mám v tomhle týdnu nazva 5tt.no a pak po 4 měsících sem otěhotněla a tam sem spinila skoro cely tehu. Takže nervy 😎no a teď se snažíme zadelavat už od června a stále nic dr. Řekla že je vše ok byla sem tam i za ní z toho důvodu že po ovulaci třeba 7 den spinim trvá to cca 4 dny pak zas nic a pak to dostanu přesně na den řekla že je to normální 🤷 a vitamíny s bylinkami? To už bych si s nima mohla otevřít krám 🤦‍♀️omlouvám se že sem se tak rozepsala ale nemám to komu ventilovat když to řeknu kámoškam ty už mají děti odrostle tak se baví 5 minut a hodí řeč někam jinam 🙄proto sem napsala sem jestli tu je taky někdo kdo by si o tom chtěl semnou povídat a popřípadě když se zadari radovat.

levandule_k
2. led 2025

Chceme dítě, ale příčí se mi sebe nazývat snažilkou, nemám ten termín u sebe ráda.

Je mi 34, těhotná jsem ještě nebyla, snaha asi 3 roky. Byli jsem i CARu, tam mi to úplně nesedlo a po pár návštěvách jsem došla k závěru, že nikdy nebudu podstupovat žádnou metodu asistované reprodukce, hormonální profil ok, vejcovody průchozí, partner má spermiogram ok, na genetice nic nenašli. Jestli něco hapruje v imunologii, netuším, než jsem stihla podstoupit tenhle test, přestalo mě s nimi bavit cokoliv řešit, přesto každému, kdo se snaží nějakou dobu a nejde to, návštěvu CARu doporučuji, kde podstoupí testy, ať se případně vyloučí, jestli je někde problém.

Jestli si pomáháš různými bylinkami, tak by to chtělo vědět, jestli máš nějaký problém, nebo ne. Mít za sebou hormonální profil, ono někdy je lepší nedělat nic, protože bylinky mají účinky a ne každá je vhodná na všechno. Já jsem poměrně velký fanoušek bylinné léčby, takže vím, že se s nimi musí umět zacházet a že umí pomoci.

Klidně se rozepiš, sdílení je léčivé.

pistacijka
autor
2. led 2025

@pistacijka rozumím taky nám bylo doporučeno aby jsme zašli na různá vyšetření na jednu stranu bych šla ale na druhou stranu si říkám jako proč? Mám děti ano tak plodná sem pravidelně chod na gyndu k obvodnímu tam je vše v pořádku tak si zas říkám proč lítat po doktorech. Jsou tu jiný případy mezi Vámi a o dost horší než mám já někdo se snaží roky o to jedno vytoužený miminko úplně je mi tu teď trapné že tu skuhram a přitom vidím jaký mají ostatní problém a je mi vás upřímně líto. Někdy si říká ať už to vidím v televizi nebo někde slyším že někdo dokáže ublížit dítěti atd...... Jak je to nespravedlivý a fakt někdy mi i ukapne slza jak někteří si ty děti nezaslouží (socky, fetky atd...) a mají je a nám se nedaří.
Bylinky no tak čajuju kontryhel a maliník
S dcerou jsem otěhotněla říkám ji Gynexova princezna 🤣brala sem gynex a pyla kontryhel a maliník nic víc jo a vitamíny mamavit někdy když mi dojdou tak si vezmu femibion to je vše z toho mího bylinkarstvi ale když si dám 1 a 1 dohromady kolik už sem toho vypila 🤣😎tak Jooo už by se to nespocitalo na jedny ruce.
Někdy mám i stavy při sexu že už to vzdám že mě to už nebaví já se ráda mazlim s mužem to neříkám že ne ale jak už to máte jednou v hlavě tak už to prostě jde těžko těžko dát pryč a už se na to mysli pořád a to mě taky štve někdy prostě ten sex je z donucení hooo jupi teď jsou plodný dny tak šup šup 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️zrovna jsem měla takový problém minulý měsíc kdy se mi vážně ale vážně nechtělo mazlit Mate to taky někdy? Že už fakt jako dost.

martivit92
3. led 2025

Ahoj, mám jedno dítě s bývalým partnerem, které bylo tak zvaně na první prc. Nyní s novým partnerem jsme se snažili o miminko 3 roky (je mi 32). Po 2 letech jsem byla zoufalá, ale říkala jsem si, že přece u mě je vše v pořádku, zašla jsem k Dr. a předepsala mi injekce, ale nebyla jsem na to nějak psychický připravená do sebe rvát hormony a nakonec jsem do toho nešla a 1800kč jsem vyhodila z okna. Po 2,5 letech jsem už nepočítala s tím že otěhotním a začala jsem se věnovat více sama sobě (sport, výkony v práci, syn, aj.) navíc jsem měla nepravidelnou menstruaci (neberu antikoncepci 11let) . No a pak to přišlo, skoro 3 roky utekly a jsem v tom... Takže jsem zastánce toho, že člověk by měl vypnout fakt myšlenky, nemyslet tolik na miminko. Pokud je ze obou stran jak u vás a přítele vše zdravotně v pořádku, tak chce to prostě "vyhnout" ... Přeji hodně štěstí! 🍀😊

levandule_k
3. led 2025

@pistacijka Za tu dobu máte s partnerem jiná těla. Prostě je to blbé, ale i když v minulosti nemusel být nikde problém, teď může něco haprovat, anebo jste oba ok, ale jsou věci mezi nebem a zemí. A na běžné preventivce na gyndě se některé věci nezjišťují.

Klidně si zaskuhrej, prostě chceš dítě a nejde to tak hladce, jak jsi si přála, to je naprosto ok si odžít svoje emoce, ale nelituj mě, to že nemám dítě ze mě nedělá chudinku. Pokud si to někdo myslí, tak je to jeho problém, ale ať si do mě neprojektuje svůj pohled na svět.

Ano, byla i taková krize, že se ze sexu stala povinnost, ale to jsme překlenuli. Mně asi pomohlo to, že jsem měla zuby moudrosti uložené úplně v kosti naležato a řekla jsem si, asi by bylo dobré si je nechat vyndat zavčas, ať to nemusím řešit během těhotenství, takže než se našel termín na jednu extrakci, pak druhou, byly to nějaké 3 měsíce, kdy nebylo úplně žádoucí, abych otěhotněla a já si trochu mentálně odpočinula, srovnala si nějaké věci.

verunka771993
13. led 2025

@pistacijka já 🫡 už rok

festtess
21. led 2025

Zdravím, také se hlásím mám 6 letého syna a tři roky se snažíme o druhé.V březnu jsem prodělala samovolný potrat a 6 týdnu jsem chodila na krev a čekala až hcg klesne na 0. Po tomhle jsem změnila gynekologa, protože se mi nelíbilo jednání, hned při první návštěvě nového lékaře jsme se domluvili ze až dostanu MS že si me pozve a bude hlídat ovulaci,ale i přesto ale stále nic, je tedy pravda že i syn nebyl na hned ale po roce a půl.Teď jsem ve fázi kdy už jsem si podruhé píchala ovitrelle a k tomu jsem dostala léky a doufám že už to tentokrát vyjde.To čekání je nekonečné a nejvíc me mrzí že syn už od 3 let mluví o sourozenci ( vidí to u svých kamarádů) a do teď se často ptá kdy bude mít sourozence, že by si ho moc přál,že nechce být sám :(