Jak nejdříve podruhé otěhotnět?

majacep
11. lis 2020

Dobry den, prosim o radu

Potrebovala bych co nejdrive znovu otehotnet 😂 zni to divne, ze.
Muj cyklus se mi vratil uz po trech mesicich po porodu a nyni, kdyz se snazim znovu otehotnet mam vzdy tyden zpozdeni. Na tohle mi pak nefunguji zadne kalkulatory. Ovulaci a jeji mereni na to jsem lempl, do toho jeste kojim 2-3x denne a v noci. Uzivam Gynex, KL, kontryhel, caj od mojzisove, tak cim tu souhru vajicek a spermii jeste podporit?
Dekuji za Vas cas a zkusenosti

M.

themuffin
11. lis 2020

@majacep být s manželem tak každé tři dny 😀

levandule_k
11. lis 2020

Není to trochu moc, míchat kontryhel, čaj od Mojžíšové a Gynex? Všechno to ovlivňuje ženské hormony. Kontryhel se má pít od začátku cyklu do ovulace, pak pauza.

andelka
11. lis 2020

Nechala bych to přírodě. Doplňků užíváš podle mě trochu moc. Možná by chtělo fakt nějak sledovat cyklus. Já taky kojím,ms mám, a bt měřím už od jara, není to žádná zátěž. Možná máš anovulační cykly. Nebo co myslíš tím, že máš vždycky týden zpoždění? Oproti čemu? Cyklům před těhotenstvím? Prodloužení cyklů může být čímkoli, i tím kojením (já díky němu mám ovulaci až kolem 25 dne cyklu a tím delší cykly než před těhotenstvím). Kalkulačky ti nepomůžou, ty jsou k ničemu. Musíš znát vlastní tělo a cyklus. A hlavně obligátní..nechat tomu čas a nestresovat se.

inkheart
11. lis 2020

Taky by mě to zajímalo. Já bohužel nemám ani tu ms,tak teď nejprve pracuji na tom.

jakreb
11. lis 2020

@majacep Vy.rat sa na všetky merania a doplnky a nechat to na prírodu.
Btw.preco musíš otehotnieť co najskôr?

lachtanice86
11. lis 2020

@majacep proc co nejdřív? Navic toho používáš hrozně moc. A jinak doporučuji sex obden a nechat to na přírodě

majacep
autor
11. lis 2020

@majacep Co nejdriv, ptz chlap rika, ze je na to uz stary a ze mu staci 1+1 dote co uz ma

sme spolu 10 let a az ted se nam podarila holcicka 1,5 let, nemuzu cekat dalsich 8 let- do ted to me stesti prisuzuju ten mim vecem co jim a jedla sem

levandule_k
11. lis 2020

Zvolila bych si jenom jedno z trojice čaj od Mojžíšové, čaj z kontryhelu, Gynex. Jeden bylinkář říkal, že čaj se má luhovat 15-20 minut. Žádnou z těch věcí není dobré užívat nepřetržitě. Jestli si dobře vzpomínám píšou to i na kapkách Gynex. Klidně po čase začít užívat jinou. To jak kdybys měla angínu, obešla 3 doktory, každej ti dal antibiotika a ty je všechny jedla.

Zaměřila bych se na jeho spermie a dala mu nějaké vitamíny. Dalších 8 let je hodně, ale dej si rozumný časový horizont, když se budeš upínat ke každému milování, jestli to teď vyšlo, bude tě to jen stresovat.

A proč jste vlastně čekali tak dlouho, když jste spolu už 10 let 🙂

sajul
11. lis 2020

Gynex se má užívat tři týdny, pak týden pauza. O kontryhelu jsem četla, že může způsobovat anovulacni cykly. Být tebou vysadím kontryhel, Gynex taky nedělá dobře všem. A hlavně se na to tolik neupinat, psychika dělá strašně moc. Spermie taky potřebují nějaký čas na dozrání, dozrávají až 2m. Takže ten sex taky s mírou.

lachtanice86
11. lis 2020

@majacep no vidíš a já bych řekla že tim co užíváš si můžeš klidně rozhodit cyklus, udělat anovulacni a ta psychika ti taky nedava. Navic proc to všechno užíváš? Ty mas od lékařů na papíře že máte nějaký problém otěhotnět? Nebo sis to naordinovala sama bez potřebných znalosti?

misak48
11. lis 2020

To týdenní "zpoždění" může být fakt tím, že sis některou bylinkou prodloužila cyklus. Jinak to chce prostě asi přestat stresovat no. Jsem na tom dost podobně (až na to kvantum přípravků). Druhému jsme nechali volnou ruku když byly malé 3 měsíce. V jejím roce se mi vrátil cyklus, otěhotnět se mi povedlo v 19 měsících. No a bum, v 10 týdnu zamlkle. Dnes jsem dostala druhou MS od revize, cyklus rozhozený a jsem tam kde jsem byla :-/

andelka
12. lis 2020

Mně teda kontryhel nedělal dobře s cyklem. Kdysi jsem brala Femigard ( podobné jako Gynex) a to bylo v pohodě.