Jak plánovat otěhotnění? Rady pro správný den ovulace
Ahoj holky, vy co jste planovaly miminko jak jste se řídili nebo dle čeho jste trefili ten správný den ?
@nikolamlyncekova naučila jsem se sledovat hlen (zezačátku s pomocí ovu testů). Na měření teploty nemám, to je moc starostí :D
@inssomnia ovu testy to jistí?
Dělala jsem ovulacni testy, mám nepravidelné cykly... Podařilo se dvakrát, poprvé po necelém roce, podruhé hned
Poprvé to bylo "hned" napoprvé - prostě jsme se nějak trefili. Podruhé ovulační testy. A v měsíc, kdy se to zadařilo, tak měření ještě BT.
@nikolamlyncekova já jsem díky nim zjistila, že mám ovulaci dost pozdě v cyklu, ale pravidelně. A právě jsem se ujistila v tom poznávání ovulace podle hlenu (je to jednoduché, ale chce to na sobě vypozorovat).
Bez nich jsme se vždycky snažili kolem 14. dne a 20. den to vzdali. A ejhle ovu 21. den jak hodinky :D
Ale poprvé nám to taky šlo samo. To druhé bylo hodně na dlouho a navíc s batoletem těch příležitostí na snažení není tolik.
@nikolamlyncekova poprvé jsem měřila BT. Vyšlo to třetí měsíc. Podruhé už jsem tušila, jak to mám, větší problém byl najít si čas. 😆 Vyšlo to napodruhé.
@nikolamlyncekova ahoj, sledovala jsem hlen. Už to poznám, jak se mění na ten bílkový-plodny... V 36 letech už ho poznám neomylně 😁. Taky mám větší chuť na sex. Tento měsíc jsme se milovali: den před ovulací, v den ovulace odpoledne a později večer... a pak ještě den po ovulaci a to zkrátka proto, že jsme byli nadržený jak stepní kozy. Teda hlavně já 🤣 partner už byl vymačkanej jak rozinka... A nechci to zakřiknout... Mám nějaké příznaky, ale s testem ještě počkám. Nechci být zklamaná, kdyby MS přišla.... Takže čekám a doufám v //, ale partner mi dnes říkal: prosím Tě, kolik těch příznaků ještě potřebuješ, abys tomu uvěřila? 😄
@nikolamlyncekova Já jsem se řídila ovulačními testy a když se mi zdálo že čárka byla nejtmavší tak jsme se spolu vyspali a i den před a po a zadařilo se hned na poprvé a teď mám 5 měsíčního chlapečka
Já poznala ovulaci i podle toho že mě bolel podbřišek
Symptotermální metoda.. sice to nedopadlo, ale vyšlo to hned druhý měsíc

tak obvykle dle ovulace- idelane 3 dny pred a den po je nepravdepodobnejsi otehotnet