icon

Jak správně číst grafy bazální teploty?

enikla
7. čer 2025

Ahoj holky, je tu nespočet témat ohledně měření BT ale pomo jich co jsem našla, není již aktivní, tudíž mi nikdo asi neodpoví.
Mohly by jste i vy treba sdílet vaše grafy ?
Ja měřím poprvé, ale upřímně z toho co jsem videla, nepoznám vlastne zda, je graf dobrý nebo spíše ne.
Klidne dejte vaše osobní zkušenosti.
U sebe nechápu proč je tam ten pokles.

Jak správně číst grafy bazální teploty?
Strana
z2
gbp
7. čer 2025

@enikla pokles muze byt jednorazovy vykyv, chyba v mereni nebo nidacni pokles. casove by to i odpovidalo. je to pokles, kdy dojde k zahnizdeni vajicka. kdyz se pak graf bude drzet stale na poovulacnich teplotach, muze to znamenat tehotenstvi. nebo muze teplota opet klesnout a prijde ms. to se muze stat i kdyby k oplodneni doslo, vajicko se proste neudrzi a odejde. s jistotou ti to ale nikdo nerekne, je potreba pockat na test.
jinak graf je pekny, podle nej k ovulaci doslo. nevim co znaci trojuhelnik, ale pozor ze zrovna ta treti hodnota po ovulaci je dost dulezita, aby bylo splneno pravidlo 3 po 6 tzn. 3 vysoke teploty po 6ti nizkych.
hlavni je merit ve stejny cas, na stejnem miste, stejnym teplomerem, za stejnych podminek, hned po probuzeni 👍

enikla
autor
7. čer 2025
@gbp

@enikla pokles muze byt jednorazovy vykyv, chyba v mereni nebo nidacni pokles. casove by to i odpovidalo. je to pokles, kdy dojde k zahnizdeni vajicka. kdyz se pak graf bude drzet stale na poovulacnich teplotach, muze to znamenat tehotenstvi. nebo muze teplota opet klesnout a prijde ms. to se muze stat i kdyby k oplodneni doslo, vajicko se proste neudrzi a odejde. s jistotou ti to ale nikdo nerekne, je potreba pockat na test.
jinak graf je pekny, podle nej k ovulaci doslo. nevim co znaci trojuhelnik, ale pozor ze zrovna ta treti hodnota po ovulaci je dost dulezita, aby bylo splneno pravidlo 3 po 6 tzn. 3 vysoke teploty po 6ti nizkych.
hlavni je merit ve stejny cas, na stejnem miste, stejnym teplomerem, za stejnych podminek, hned po probuzeni 👍

@gbp dekuju moc za odpověď.
Ten trojúhelník značí, ze jsem neměřila ve stejný čas, ale o 5 minut později 🥲.
Na me ovulační testy nefungují, zkouším proto to tohle.
Chápu, neni nic jistota. Ale moc dekuju za reakci. 💫

gbp
7. čer 2025
@enikla

@gbp dekuju moc za odpověď.
Ten trojúhelník značí, ze jsem neměřila ve stejný čas, ale o 5 minut později 🥲.
Na me ovulační testy nefungují, zkouším proto to tohle.
Chápu, neni nic jistota. Ale moc dekuju za reakci. 💫

@enikla jo, tak to je prisny 😅 5 minut. taky mi ovulacni testy nefungovaly 🙈

enikla
autor
7. čer 2025
@gbp

@enikla jo, tak to je prisny 😅 5 minut. taky mi ovulacni testy nefungovaly 🙈

@gbp taky jsi mela buď duchy a nikdy nebyla čárka stejně silná ? 😄😁 A pomohlo ti měření BT ?

reeeza
7. čer 2025

Já bych to až tak nehrotila, fakt řešíš 5 minut? Hlavně to chce pohodu. Jinak souhlas s @gbp.

gbp
7. čer 2025
@enikla

@gbp taky jsi mela buď duchy a nikdy nebyla čárka stejně silná ? 😄😁 A pomohlo ti měření BT ?

@enikla nikdy. doktorka mi na to řekla, že každému ty testy nefunguji. ze nejsem sama. mereni tezko rict. graf jsem mela ukazkovy, ale kdyz jsem byla u dr. stejne mi rekla, ze vajicko nevidi 🤷🏼‍♀️ pomohl mi inofolic.

gbp
7. čer 2025
@reeeza

Já bych to až tak nehrotila, fakt řešíš 5 minut? Hlavně to chce pohodu. Jinak souhlas s @gbp.

@reeeza ona to asi neřeší, to jsem se jen já ptala, co ten trojuhelnik znamena. ale zcela souhlasim, ze pohoda je nejdůležitější 😅👍

enikla
autor
7. čer 2025
@reeeza

@reeeza nene neřeším , ale ptala se tady slečna proč je tam ten trojúhelník.

enikla
autor
7. čer 2025
@gbp

@enikla nikdy. doktorka mi na to řekla, že každému ty testy nefunguji. ze nejsem sama. mereni tezko rict. graf jsem mela ukazkovy, ale kdyz jsem byla u dr. stejne mi rekla, ze vajicko nevidi 🤷🏼‍♀️ pomohl mi inofolic.

@gbp tak ten jsem nezkusela. Beru jen Drmek. Jeste jsem videla, ze Fertiprona je levnější a stejny složení. Tak kdyztak zkusím to.
Tak uvidíme. 🙂

gbp
7. čer 2025
@enikla

@gbp tak ten jsem nezkusela. Beru jen Drmek. Jeste jsem videla, ze Fertiprona je levnější a stejny složení. Tak kdyztak zkusím to.
Tak uvidíme. 🙂

@enikla jde hlavne o ten inositol. jde koupit i cisty. napomaha dozravani vajicka. me pomohl 2x 👍 vzdy po trech mesicich

enikla
autor
7. čer 2025
@gbp

@enikla jde hlavne o ten inositol. jde koupit i cisty. napomaha dozravani vajicka. me pomohl 2x 👍 vzdy po trech mesicich

@gbp a jak se bere ? To se bere jen do ovulace a pauza nebo celý cyklus a pauza?

gbp
7. čer 2025
@enikla

@gbp a jak se bere ? To se bere jen do ovulace a pauza nebo celý cyklus a pauza?

@enikla brala jsem jen ten inofolic. ten se bere 2x denne. bez preruseni, protoze kvalitu vajicek ovlinis az za tri mesice, ony tak dlouho dozravaji.

sobtik1986
10. čer 2025

@enikla ten pokles může být uhnízdění vajíčka a nebo může teplotu ovlivnit i špatný spánek. Já měřím teď podlouhlé době první měsíc a graf vypadá takto. Jinak zítra zkusím test.

enikla
autor
10. čer 2025
@sobtik1986

@enikla ten pokles může být uhnízdění vajíčka a nebo může teplotu ovlivnit i špatný spánek. Já měřím teď podlouhlé době první měsíc a graf vypadá takto. Jinak zítra zkusím test.

@sobtik1986 tak držím palce ať to vyjde. Ja chtěla taky zkusit dnes, ale nechci bejt zklamaná, tak aso počkám až budu mít nekolik dní zpoždění.

sobtik1986
10. čer 2025
@enikla

@sobtik1986 tak držím palce ať to vyjde. Ja chtěla taky zkusit dnes, ale nechci bejt zklamaná, tak aso počkám až budu mít nekolik dní zpoždění.

@enikla já jsem také chtěla čekat až termín má, ale dneska mě často pobolivalo v podbřišku a u všech těhotenství jsem měla 9 dpo už hezkou slabou čárku. Tak to chci zkusit

enikla
autor
10. čer 2025
@sobtik1986

@enikla já jsem také chtěla čekat až termín má, ale dneska mě často pobolivalo v podbřišku a u všech těhotenství jsem měla 9 dpo už hezkou slabou čárku. Tak to chci zkusit

@sobtik1986 tak klidne pak napis, zda to vyslo, drzim palce 🙂

sobtik1986
11. čer 2025
@enikla

@sobtik1986 tak klidne pak napis, zda to vyslo, drzim palce 🙂

@enikla tak test je slabě pozitivní takže další za 2 dny a snad bude sílit.

enikla
autor
11. čer 2025
@sobtik1986

@enikla tak test je slabě pozitivní takže další za 2 dny a snad bude sílit.

@sobtik1986 tak to je super zpráva ! Tak ať je čárka silnější. 😊

sobtik1986
11. čer 2025
@enikla

@sobtik1986 tak to je super zpráva ! Tak ať je čárka silnější. 😊

@enikla a kdy zkusíš ty?

enikla
autor
11. čer 2025
@sobtik1986

@enikla a kdy zkusíš ty?

@sobtik1986 ja v pondělí. Mam to dostat ted v sobotu, tak nechci bejt zklamaná jak kolikrat predtim 🥲 a vykoukavat ducha. Tak radsi pockam, ikdyz bych si ho nejradši udělala hned 🫣

sobtik1986
11. čer 2025
@enikla

@sobtik1986 ja v pondělí. Mam to dostat ted v sobotu, tak nechci bejt zklamaná jak kolikrat predtim 🥲 a vykoukavat ducha. Tak radsi pockam, ikdyz bych si ho nejradši udělala hned 🫣

@enikla tak to chápu, také bych to nechala na později. Ale od včera cítím často podbřišek. Každopádně uvidím za 2 dny. Minulý měsíc jsem měla biochemické tak se nikam neupinam. Teplota se stále drží. A jaký máš graf

enikla
autor
11. čer 2025
@sobtik1986

@enikla tak to chápu, také bych to nechala na později. Ale od včera cítím často podbřišek. Každopádně uvidím za 2 dny. Minulý měsíc jsem měla biochemické tak se nikam neupinam. Teplota se stále drží. A jaký máš graf

@sobtik1986 ja se přiznám, ze jsem dal s grafem nepokračovala, protoze mě to pak uz stresovalo.
Potřebovala jsem vědět ovulaci, a to mi to ukázalo.
Ale cítím podbřišek občas, tak doufám, že to nebude k blížící menstruaci.
Ja jsem taky v zari prodělala SP v šestém týdnu, tak doufam, ze uz se mi taky poštěstí 🥲
Biochemické mela taky nedávno švagrova 😕
Tak pak nadšení hnedka vystřídá rychly zklamání …

sobtik1986
12. čer 2025
@enikla

@sobtik1986 ja se přiznám, ze jsem dal s grafem nepokračovala, protoze mě to pak uz stresovalo.
Potřebovala jsem vědět ovulaci, a to mi to ukázalo.
Ale cítím podbřišek občas, tak doufám, že to nebude k blížící menstruaci.
Ja jsem taky v zari prodělala SP v šestém týdnu, tak doufam, ze uz se mi taky poštěstí 🥲
Biochemické mela taky nedávno švagrova 😕
Tak pak nadšení hnedka vystřídá rychly zklamání …

@enikla ja mám 2 velké holky, pak jsem měla v krátké době 2x zamkle těhotenství přestalo tlouct srdíčko v 9 t a pak se mi narodily dvojčata v 28t. Takze teď jsem z toho taková nesvá a bojím se aby pak zase nebylo něco špatně takže já zatím měřím

enikla
autor
12. čer 2025
@sobtik1986

@enikla ja mám 2 velké holky, pak jsem měla v krátké době 2x zamkle těhotenství přestalo tlouct srdíčko v 9 t a pak se mi narodily dvojčata v 28t. Takze teď jsem z toho taková nesvá a bojím se aby pak zase nebylo něco špatně takže já zatím měřím

@sobtik1986 to te chápu, pokud tě to měření uklidňuje, tak bych v něm taky pokračovala. Urcite to dobre dopadne. Hlavne pokud test sílí, tak je to na dobre cestě 🙏

enikla
autor
Autor odpověď smazal
enikla
autor
13. čer 2025

Tak jsem to nevydržela a udělala si test.
Jsem 14dpo.

felis
13. čer 2025
@enikla

Tak jsem to nevydržela a udělala si test.
Jsem 14dpo.

@enikla tak uz víš, co ten pokles znamenal 😆 gratuluju a at je vše v pořádku 🍀

enikla
autor
13. čer 2025
@felis

@enikla tak uz víš, co ten pokles znamenal 😆 gratuluju a at je vše v pořádku 🍀

@felis přesně tak ! Moc dekuju. ❣️

enikla
autor
18. čer 2025
@sobtik1986

@enikla a kdy zkusíš ty?

@sobtik1986 tak jak to vypadá u tebe ? 😊

sobtik1986
19. čer 2025
@enikla

@sobtik1986 tak jak to vypadá u tebe ? 😊

@enikla moc gratuluji u mě to nevyšlo menstruace přišla o 2 dny dříve než měla takže něco nebylo v pořádku a za týden zkusíme znovu .

Strana
z2