Jak vrátit menstruaci při kojení?

cilkat
28. led 2017

Ahoj,
Patnáct měsíců po porodu stále ještě nemám menstruaci. Chtěli bychom druhé dítě, nicméně manžel se bojí začít, dokud nemám MS (první těhotenství bylo sice bez komplikací,a le fyzicky hodně náročný, tak to nechce pokoušet). Nemáte někdo typ, jak MS "vyvolat"? Stále ještě kojím... poměrně hodně. Jsme teď s malym nachcípaný, takže je na prsu skoro pořád. Navíc málo přibírá a mizerně jí, tudíž ho o mlíko nechci připravit.
Předem díky 🙂

evapater89
28. led 2017

Ahoj.. To se těžko radi. Já olne kojím a ms me peisla u dcerky uz 3mesic a jsem za ni rada, protože i nálady se ustálily.. Chodila jsem ba akupunkturu a dělal mi body na zenske problémy, ze by mohla naskocit ms. A naskočila opravdu.. U syna jsem dostala pri plnem kojení po devíti měsících. Je to asi dost individuální.. Nevim zda akupunktura mě vážně pomohla a nebo bych ji uz doopravdy dostala? Jinak dost mizna i bez ms by jsi mhla otehotnet? Těžko říct zda je i ovoluce..

j.a.n.i
28. led 2017

@cilkat To bude asi dost problematické, protože většinou to spolu souvisí... zkusila bych zvětšit interval mezi kojením, to je šance, že MS naskočí, já měla první asi v 10 měsících a v nějaký jeho 16 měsících jsem otěhotněla, stále při kojení.

andelka
28. led 2017

@evapater89 pokud by měla ovulaci tak by měla i ms. Naopak může třeba ms vyvolat,ale nemusí být cyklus ovulační a stejně neotěhotní.

@cilkat u mě kojení blokovalo cyklus,do 11 měsíců,u obou. V té době jsem snížila počet kojení přes den,na ráno a večer a tím se to asi spustilo. Staršího jsem v noci kojila jen 1x a cyklus byl od začátku ovulační a pravidelný ( 14 měsíců po porodu jsem byla znovu těhotná), kdežto mladšího jsem v noci kojila x krát a cyklus byl blbý. Srovnalo se to až po odstavení.
Já bych je uměle nevyvolavala,až bude tělo schopné a připravené tak se cyklus vrátí.

dana3262
29. led 2017

@cilkat nech to přírodě. Podle mě je všechno tak jak má být z nějakého důvodu. Tělo si řekne až bude čas..

lucinka58
29. led 2017

@cilkat No, někomu se vrátí menstruace i při kojení, ale já jsem byla ta, která musela přestat úplně kojit. Řešila jsem to s doktorem, protože jsem taky nechtěla přestat kojit, ale nakonec mi nic jiného nezbylo, když jsem chtěla druhé dítě. Jediné co ti můžu doporučit aby jsi zkusila, tak je gynex - jsou to bylinky a třeba ti pomohou. Pokud ale ne, tak Ti nezbude nic jiného než odstavit..... Prostě tělo ví co potřebuje 🙂 Ale na druhou stranu mám mezi sebou spoustu kamarádek, které kojily a v pohodě otěhotněly a ani první menstruaci nedostaly 🙂

tawiyelan
29. led 2017

Syn má 16,5 měsíce a taky jsem bez menstruace. Nikdy by mě nenapadlo, že to řeknu, ale už měli dost chybí. Třeba skrz noční návaly tepla. Stále kojím, syn UM odmítá. Další dítě zatím nechci, ale už bych se chtěla srovnat...

cilkat
autor
29. led 2017

@tawiyelan U mě naštěstí výkyvy vedro/zima zmizely celkem rychle. Ale chápu, bylo to nepříjemné.

@lucinka58 gynex neznám... uvažovala jsem čistě o kontryhelu, ale zatím jsem si netroufla ani ten... Nicmně podle složení to vypadá zajímavě.

Jinak zvětšit interval mezi kojením nějak moc nevím jak... prostě mi leze do výstřihu. Je fakt, že mi přijde, že částečně z nudy, ale jelikož jsme všichni nachcípaní, vn moc nemůžem a dom ho moc nezabavím.

soyevita
29. led 2017

@cilkat Já 3×ms hned po šestinedělí a teď 6měsíců a nic.Jinak jsem všechny kojila-2dcery do 14měsíců.Takže pro mě je to teď překvápko,že ještě nemám ms.
Jinak já taky otěhotněla při plném kojení.Teď ms nemám,ale jsem přesvědčená ,že ovuluju.Slyšela jsem,že je to možné.....
Taky jsem si myslela,že bez ms není ovulace.