Jak zjistit ovulaci podle ultrazvuku a testu?
@jay98 Folikul nemusel prasknout, ale to s hladinou LH nemá moc společného. Možné je, že testování neproběhlo na 100% (2h předtím nepít apod.), nebo prostě vrchol LH proběhl v dobu, kdy se netestovalo. Nebo se ovulace posunula a LH tedy ještě bude růst. Ultrazvuku nerozumím, ale pokud Vám doktor řekl, že ještě ovulace nebyla, tak bych se držela doktora.
Ten folikul je krásný - myslím si, že Folikulometrie je nejlepší metoda zjištování ovulace. Důležité je, jaký máš cyklus, čili kolikátý den cyklu jsi byla na folikulometrii a kolik měl folikul mm, to nepíšeš? Zároveň s tím je důležité, jaká byla výška děložní sliznice? Lékaři tyto údaje obvykle nesdělují, musíš se na ně sama zeptat, pokud to chceš vědět 😉
@hanaalb já na tom nebyla. Jen souhra náhod, musela jsem ten den akorát na gynekologii a tam mi doktorka ukázala hned folikul. Docela jsem si o všem nečetla jak co funguje. Ale uvidíme co se bude dít. Projela mě celou. Jeden dominující a druhy měl hodně malých vajíček. No co se týče dělohy tak z ultrazvuku mě pochválila. Ale nevím co tam vidí a co ne. Dobře postavená a prostředí krásné. Něco i o děložní sliznici říkala ale to nevím. Jen jsem viděla jakoby proužek v děloze 😄 Vždy jsme se snažili více v dny ovulace dle kalkulacek. A tohle na utz bylo až minulý týden v úterý a já to měla dnes dostat. Zvláštní ale prý je taková příroda 😊

@jay98
Bohužel mi nesla rovnou vložit fotka. Slabší test je jen na srovnání.