icon

Jakou mám šanci na otěhotnění? Snažíme se přes 4 roky

petraa32
21. led 2016

Dobry den jsem tady nova,chtela bych se zeptat nebo si popovidat s nekym kdo ma podobny nebo stejny problem jako ja,jsem z toho uz zoufala,doktori mi rikaji furt to same,tak se obracim na vas zeny 😵 Je mi 32 let a jeste nikdy jsem nebyla tehotna,strasne mi to vrta v hlave,s manzelem se snazime o miminko pres 4 roky,byli jsme na ruznych vysetrenich,podstoupili jsem inseminace,nezadarilo se.Ja jsem si na vlastni zadost byla nechat udelat laparku at vim jetli mam pruchozi vejcovody,tak mam,ale diky tomu mi zjistili malou endimetriozu,ktera pry dle doktoru neni prekazkou k otehotneni,dale mam nelez na deloznim cipku,asi to neni nic strasneho,ale mam a zase to pry neni problem abych nemohla otehotnet a ted u noveho lekare jsem si nechala udelat hormonalni profil,protoze za tech par let co se nsazime mi ho nikdo neudelal a zjistilo se,ze se mi asi neuvolnije vajicko,ze nemam ovulaci,ale ze to nevi jiste,tak opet jim clostilbegyt na stimulaci vajicek a cekam co bude,ale to cekani me prave ubiji,nevim jestli to neni uz ztrata casu,jestli nemame jit rovnou do caru na umele oplodneni???!!! Jsem uz z toho fakt zoufala a doktori mi nic kloudneho nereknou tak muzete mi napsat sve nazory a rady? dekuji moc

no_title
21. led 2016

Ahoj, a jaké máš hodnoty na tom hormonálním profilu? Třeba bych ti poradila 🙂. Doktoři udělali chybu hned na začátku, ten hormonální profil se měl udělat jako první ještě před zjištěním průchodnosti vaječníku... On se prý má udělat až po roce snažení, ale já bych to doporučila všem, kteří se třeba půl roku snaží a nic nebo mají jakoukoli poruchu cyklu. Já zrovna v této situaci jsem, hormonální profil si zaplatím jako samoplátce a budu mít klid...

adrianapetrova
21. led 2016

Ahoj Petro, já sice ještě vlastní děti nemám a ani se o ně nesnažím, ale před časem jsem na jednom blogu četla článek maminy, která dlouho nemohla otěhotnět. Popisuje tam svoje zkušenosti a výsledek je ten, že doporučuje jít rovnou do CARu. Ne okamžitě kvůli umělému oplodnění, ale že Ti udělají všechny potřebné testy a na rozdíl od obvodního gynekologa na Tebe nebudou zoufale koukat. Až večer dorazím dom, tak ten článek najdu a postnu Ti ho sem 😉.

alicie_k
21. led 2016

Nechci, aby to vyznělo jako nějaká propaganda 😀 já pracuju na IVF klinice a když někdy vidím, co dokáží obvodní gynekologové, je mi těch pacientek líto... Cpát paní rok Clostilbegytem a ani jednou ji nezkontrolovat ultrazvukem (!) a podobně. Vrchol jejich umu bývá to, že doporučí spermiogram. Ale základní hormon.profil to ne... Na druhé straně ne všechny kliniky dělají poctivě vyšetření. Je potřeba si dobře vybrat. Jít tam, kde vyšetřují např. genetiku, imunologii...
4 roky není krátká doba, držím palce 🙂

lenusaak
21. led 2016

Ahoj, škoda, že si to vložila jako otázku, moc se tu nebude dát diskutovat ☹
Já ted podstupuju IVF, je to ta nejposlednější možnost, ale zároven možná i nejspolehlivější 🙂 nezmiňovala si spermiogram, ale vzhledme k tomu, že ste podstupovali inseminaci , tak byl u manžela nejspíš dělán?jinak v dnešni době - říkali nám to v CAR, je často chyba na straně muže ☹ spíš mě zaráží, že pokud jste byli na isneminaci - děla se jenom v CAR? ,nebot obyč.gynekologicke ordinace nemaji takove vybavení, pokd se nepletu, takže v tom CAR ti rovnou neudělali ten hormonálni profil + reprodukčni imunologii, tím se dá opravdu ledas co zjisit ☹ Mohli te třeba ušetřit i laparoskopie, ale zase + zjistila se endometrioza a budeš tak hlídaná 🙂 Jinak ja bych tež šla rovnou do CAR ať začnou kolem Tebe už něco dělat, ať se to někam pohne , protože furt je to cesta na dlouho trať :-/ jinak též jsem stimulovala s clostilbegytem a s pichnutym Pregnylem na ovu a jsem ráda, že jsem to podstupovala jenom jeden cyklus a dále mě toho ušetřili , chápu Tě že se ti to nechce už prodlužovata čekat zda to vyjde 🙂 Zkus ten CAR 🙂 udělaji znovu spermiogram , hormonálni profil,udelaj Vám třeba PCT test- znovu inseminaci no a kdyžtak IVF 🙂 v dnešní době to není nic neobvyklého a upřímně jsem ráda , že se to tak rozseklo a na to IVF jdu 🙂 My se dlouho nesnažili, kvuli zdravotním problémum a operacím v gynekologii me nechali trápit všudy všeho pouze 5 měsícu a to mi stačilo, takže chápu, že pro Tebe je to už dlouhýýý ☹ Držím palečky ať se to někam pohne 🙂