icon

Je čas na akci při pozitivním ovulačním testu?

23. srp 2026

Zdravím, vyšel mi řekla bych “hezky pozitivní” ovulační test (1. foto) a říkám si zda je tedy čas nebo čekat na ten “peak” jako byl minulý měsíc (2. foto), co myslíte? Nebo už je dokonce pozdě? Včera byl test ještě dost slabý, říkala jsem si že ještě tak dva dny určitě a najednou na mě vykoukl tohle, jsme z toho trochu zmatená🙈😅

lencaa11
23. srp 2026

@anonym_autor už bych tomu šla na proti test ukazuje jen hormon v moci ..

autor
23. srp 2026
@lencaa11

@anonym_autor už bych tomu šla na proti test ukazuje jen hormon v moci ..

@lencaa11 děkuji, jen mě neměj za pitomce, ale často tu teď čtu když koukám na diskuze přesně odpověď typu “test ukazuje JEN hormon v moči” jakoze to nestačí nebo?😅 těhotenský taky ukazuje jen hormon v moči ale pokud těhotna jsem tak bude pozitivní a pokud ne tak bude negativní, dost na ty testy spoléhám tak jsem zmatená a začínám pochybovat že chápu jejich funkci správně🙈😅samozřejmě mám nějaké příznaky, ale že bych podle nic přesně poznala “ten den” to úplně ne no a s malým dítětem je pro mě každodenní ranní měření teploty než vstanu z postele nereálné😕

lencaa11
24. srp 2026
@anonym_autor

@lencaa11 děkuji, jen mě neměj za pitomce, ale často tu teď čtu když koukám na diskuze přesně odpověď typu “test ukazuje JEN hormon v moči” jakoze to nestačí nebo?😅 těhotenský taky ukazuje jen hormon v moči ale pokud těhotna jsem tak bude pozitivní a pokud ne tak bude negativní, dost na ty testy spoléhám tak jsem zmatená a začínám pochybovat že chápu jejich funkci správně🙈😅samozřejmě mám nějaké příznaky, ale že bych podle nic přesně poznala “ten den” to úplně ne no a s malým dítětem je pro mě každodenní ranní měření teploty než vstanu z postele nereálné😕

@anonym_autor test ukáže hormon v moci - v těle je ten hormon ale neřekne ti kdy bude na 100% ovulace a ani zda proběhne proto bych se snažila když je pozitivní tak by měla ovulace nastat cca 24h - 48h cca ale je tam to " měla " záleží na tvém těle a jelikož spermie si dokážou počkat tak že bych šla štěstí naproti 🍀

anonym_a63ac7
24. srp 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak vám se může udělat folikul, ale nemáte jistotu, že praskne a půjde ven vajíčko k oplodnění. Jinak by se nemělo čekat až na ovulaci, lepší je, když tam už spermie čekají na vajíčko.

anonym_a63ac7
24. srp 2026

Na ovu testy se vykašlete. Během plodných dnů mějte sex každé dva dny, začněte ideálně hned po ms, čekaní na pozitivní ovu test vás může vytrestat.

autor
24. srp 2026
@anonym_a63ac7

Na ovu testy se vykašlete. Během plodných dnů mějte sex každé dva dny, začněte ideálně hned po ms, čekaní na pozitivní ovu test vás může vytrestat.

@anonym_a63ac7 my nejsme po sexuální stránce až tak aktivní manžel hodně pracuje a máme malé dítě takže tohle u nás úplně “nejde” kolikrát mívám ovulaci klidně až 10 dnů od ms takže spíše hlídám at se pokud možno trefíme

autor
24. srp 2026

Aktuálně takto, silná bolest na pravém vaječníku a krev po utření, včera jsme to bohužel nestihly tak snad není pozdě🙏🏻

anonym_2bab6b
24. srp 2026
@anonym_autor

@anonym_a63ac7 my nejsme po sexuální stránce až tak aktivní manžel hodně pracuje a máme malé dítě takže tohle u nás úplně “nejde” kolikrát mívám ovulaci klidně až 10 dnů od ms takže spíše hlídám at se pokud možno trefíme

@anonym_autor oni ty testy to ale stejně nezachrání tam je pouze ukazatel v jaké fázi cyklu ten hormon jde nahoru spíš když teda muž je pracovně víc vytížený tak spíš bych sexovala když je chuť a možnost ...a mít 10 dnů ovulaci od Ms není nic co by nebylo ok spíš jde o to zda ovulace probiha vůbec

autor
24. srp 2026
@anonym_2bab6b

@anonym_autor oni ty testy to ale stejně nezachrání tam je pouze ukazatel v jaké fázi cyklu ten hormon jde nahoru spíš když teda muž je pracovně víc vytížený tak spíš bych sexovala když je chuť a možnost ...a mít 10 dnů ovulaci od Ms není nic co by nebylo ok spíš jde o to zda ovulace probiha vůbec

@anonym_2bab6b jedno dítko doma už máme a i ten dal zabrat, minulý měsíc bylo biochemko tak snad vše šlape jak má, uvidíme, tentokrát alespoň mám poměrně silné příznaky ovu, u prvního jsem prakticky nevěděla že jde nějaké mít, dneska silná bolest na pravé straně a špinění

anonym_2bab6b
24. srp 2026
@anonym_autor

@anonym_2bab6b jedno dítko doma už máme a i ten dal zabrat, minulý měsíc bylo biochemko tak snad vše šlape jak má, uvidíme, tentokrát alespoň mám poměrně silné příznaky ovu, u prvního jsem prakticky nevěděla že jde nějaké mít, dneska silná bolest na pravé straně a špinění

@anonym_autor to může bejt klidně po ovulační bolest a špinění k tomu