Ahoj. Mám nepravidelné cykly prakticky odjakživa (jen tak pro info délky mých posledních cyklů 42, 37, 27, 35). Nikdy jsem to vlastně neřešila. Od té doby, co jsme se s manželem začali pokoušet o miminko, si dělám digitální ovulační testy, takže přesně vím, kdy mám ovulaci. Jenže tento cyklus jsem už 24.DC a ovulace zatím nikde!! Přemýšlím nad kontryhelovým čajem na úpravu délky cyklu. Jen nevím, zda-li je lepší 100% kontryhel a nebo míchaný čaj. Objevila jsem čaj s kontryhelem, rozmarýnem, řebříčkem, citronovou trávou, listy maliníku a bazalky. Měl by být určen na úpravu ženského cyklu a podporu ovulace. Má někdo zkušenosti? A opravdu takové čaje pomůžou upravit cyklus a udělat jej pravidelnější? Děkuji
@piggy123 Dobry je samotny caj z maliniku. Ja pila i kontryhelovy, ale cyklus mi to nedalo dokupy. Ale neves hlavu, ja treba tri mesice v kuse ms vubec nemela, a stejne jsem v te dobe otehotnela 🙂 takze neni pravidlo ze pro ovulaci musi byt ms. A doktorka rikala ze zna jednu, co nikdy ms nemela, a ma tri deti...
@gruyerre Já mám ovulaci vždy 14 dní před menstruací. A cykly 40+ mívám zřídka. Ale od té doby, co jsem oslavila 30. narozeniny, tak jako by celé mé tělo se zbláznilo a cykly jsou jako na houpačce! Dříve žádná sláva, ale teď je to ještě horší. A proto jsem začala uvažovat nad něčím, co by mi pomohlo zpravidelnit cykly. Protože při tak dlouhých či nepravidelných je mnohem méně příležitostí na pokusy o miminko.... :-/
Když říkáš, že ti kontryhelový čaj zkrátil cykly - jak dlouho to trvalo, než se tak stalo?
@princezna8 Kdybych já 3 měsíce neměla měsíčky, tak bych zřejmě navštívila gynekoložku. Obecně tam ale nechodím vůbec ráda. Jsem hrozně stydlivá a je mi to nepříjemné. Jedna prohlídka za 1-2 roky je pro mě i tak dost problém 👀
@piggy123 To ja chodila k doktorce, cpala me hormonalnima praskama a stejne nepomahalo. A pak jsem otehotnela bez ms, bez prasku... A trikrat behem jednoho roku.
@princezna8 a věděla si, kdy máš ovulaci a snažili jste se v té době nebo to bylo všechno jen “děj se vůle boží” ?
@piggy123 My jsme ovulaci neresili, protoze u nas je tuleni minimalne 3x tydne... Takze bylo jasny ze pokud ovu bude, tak se zadari.
@piggy123 ahoj, pokud míváš cykly i 42 dnů, tak ještě na ovulaci může být brzy. Já mám cykly zrovna tak nepravidelné, jako ty, a ovulaci vždy až 11 dní před menstruací. Tak testuj dál. Při snažení o těhotenství jsem pila 2x denně 100% kontryhelový čaj od 1.dne cyklu do ovulace, a trochu se to upravilo, cykly zkrátily. Já ho ale pila hlavně kvůli extrémně nízké děložní sliznici, na to je totiž super.