Je možné, aby se ovulace dostavila dřív než obvykle?

saidy
20. čer 2016

Ahoj holky, asi je to hloupý dotaz, ale nevíte, jestli je možné, aby se ovulace dostavila dřív než obvykle? Byli jsme s manželem u moře a měli jsme jednou nechráněný styk a cca 3 dny poté jsem měla (asi) plodný hlen, ale podle kalendáře bych měla mít ovulaci až o cca 3 dny později (nevím jistě, kdy mám ovulaci, neměřím to a nijak to nesleduji). Nechráněný styk byl 8 DC a hlen 11 DC, ovulace by měla podle kalkulačky na internetu být 14 DC (vím, že je to orientační) a cyklus mívám kolem 26-27 dnů.
Mám od té doby trochu žaludek na vodě a pobolívá mě v levo v podbřišku, což normálně neznám, ale i kdybych byla těhotná, je to asi brzo na nějaké změny. Měly jste to tak některá a byly/nebyly jste těhotné?

jarmulka
20. čer 2016

Ahoj, tak nemožné to určitě není, ale vzhledem k délce cyklu, bych se přikláněla k OVU alespoň 11 DC ( protože luteální fáze obvykle opravdu netrvá déle než 14 dní. Tzn. že 8 DC , kdyby tam byla nějaká opravdu vytrvalá spermie, která si počkala - těhu bys být mohla. Ale spermie opravdu většinou vydrží tak 48 hodin ( ano, literatura vykládá, že klidně 72 hodin... ale u běžného smrtelníka to bývá méně 🙂 ) .... Takže podle mě se spíše ,,minuli,, - vajíčko nestihlo doputovat a spermie to vzdali... Ale pravdu poví až MS 🙂

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru