Je možné otěhotnět bez menstruace po porodu?
Ahoj holky, mám asi spis trochu filozoficky dotaz 😂🤔
Mám skoro 6m po porodu, MS přišla hned po 2m, ale od té doby už ne (těhotná nejsem 😂) - stále kojim, často, i když kvůli málo mléka má malý i UM.
Chceme druhé co nejdříve, máme styk “naplno”, akorát mnohdy ho teda končíme jinak a jinde - na místa které k dítěti nevedou 😂 nicméně si užíváme 😊 ale napadlo mě… ono stejne pokud nepřijde MS, tak se můžeme snažit jak chcem a nema to význam, ze… Vím, ze muzu otěhotnět před MS a ta už tim pádem nepřijde, nicméně asi se teď nemusím stresovat tím, ze “plýtváme” spermatem 😂, co? Jakoze až MS přijde, tak pak je teprve smysluplné se snažit, ze ano (pominu-li tu šanci pocit před první MS)
Moc dekuju 😊😊😊
Segra ma holky od sebe 11mes a MS po porodu neměla, známá mela dceru a za 7mes dvojčata, taky bez MS...
Nám to taky nevadilo 🙂
Můžeš otěhotnět i bez MS. Já jsem toho důkazem 😊
Taky se hlásím jako důkaz 😁
@betysch Mela jsem to uplne stejne. Otehotnela jsem z prvni ovulace jeste prrd menstruaci. 7 mesicu po porodu. 😂 Bohuzel to neklaplo, ale koj3ni fakt neni antikoncepce 😂
Možné je asi vše, máme děti od sebe rok a 5 dní🙈😂
Dekuju holky, já vím, ze to jde, jen prave když já to cíleně chci, tak mám pocit, ze budu zrovna ta, které cyklus díky kojení nenabehne dlouho 😂🤷♀️🤦♀️
Mne treba gyn.doporucuje co 4-6 tydnu delat teh.test, aby se prave pripadne zjistilo, kdy asi doslo k poceti, ze bez ms se to tezko urcuje (a muze to byt dulezite pro zhodnoceni plodu). Jinak obdivuju vsechny, co jdou do tak maleho vekoveho rozdilu!
Já jsem celkem spolehlivou MS dostala v půlroce dcery, ale otěhotnět se mi podařilo až po roce a půl. Takže za mě klidně užívat a nestresovat, až naběhne MS, tak pomocí ovulačních testů chytit ten správný moment a hurá. :D
To se těžko radí, já jsem zase případ, kdy jsem při kojení neotěhotněla. MS jsem dostala v 9 měsících dcery, ale otěhotněla jsem až po odstavení ve 22 měsících.
Dle pana doktora a chytrých článků na netu po porodu nemusíš mít MS ale ovulace funguje porad,takže klidně otěhotnět muzes

Nejdřív je ovulace a když se nezadaří tak přijde menzes.Jinak pozor-já mám tak mladší dceru.Holky jsou od sebe 17měsíců.Jednou bez ochrany.Plné kojení a menstruaci jsem vůbec neměla.