icon

Je možné otěhotnět bez sledování ovulace?

24. říj 2024

Ahoj, holky. Snažíme se o miminko ale nechci nějak se nějak extra pozorovat, testovat ovulaci, měřit bazální teplotu atd.. Spíme spolu obden, takže nemáme jak minout ovulaci. Povedlo se vám některé takovým způsobem otěhotnět ? Není to moc časté ? Děkuji.😇

azanka
•
24. říj 2024

Jasně. V mým okolí používaly ovulační testy holky, který řešily početí delší dobu..

autor
•
24. říj 2024

@azanka já mám každý cyklus jiný, takže bych se na ovu testech asi nedoplatila, někdy to na sobě poznám a někdy ne, takhle mi to přijde snad nejsnazší.

safulik
•
25. říj 2024

Otěhotněla jsem v 7 měsíci ☺️ kupodivu když jsem se sledovala tak se nedařilo, a jeden měsíc jsem si řekla že na to kašlu. Sex byl pravidelně ob den nebo dva dny a už to bylo ☺️

sigyn
•
25. říj 2024

Já ani nevěděla, že něco takového je. 😀 Otěhotnění bylo extra rychlé...

baruv01
•
25. říj 2024

My tak otěhotněli. Žádné měření, hlídaní... prostě jsme to zkoušeli každý 2. nebo 3. den. Hlavně nemyslet na to, že se pokoušíte... Psychika děla hodně 🙂 Začali jsme v červnu a v září pozitivní test a teď jsem už 8+3 🙂

mydlova
•
25. říj 2024

Ja jsem si dělala plno ovulacnich testu a žádný jsem za celou dobu neměla pozitvní. Za mě vyhozené peníze..

autor
•
25. říj 2024

@safulik Taky se budu snažit to teď neřešit, psychika dělá hodně 😃 my se snažíme teprve 3. měsíc, 1. jsme minuli ovulaci, to jsem si jistá, 2. bohužel taky, práce, únava, nebyla na to ani nálada a tlačit se do toho bez chuti se nám taky nechce, tak tentokrát dáme “režim” a já se hodím do klidu

autor
•
25. říj 2024

@mydlova To jsem právě slyšela od více ženských, navíc když je každý cyklus jiný tak mi opravdu přijde zbytečné testovat každý den kolem ovulace a pak se akorát stresovat, u těch co se snaží dlouho chápu.

autor
•
25. říj 2024

@baruv01 Taky si myslím že je to v hlavě, jen se nedaří na to přestat “myslet” ale rozhodně je lepší se nepozorovat, když koukám jak se tu některé pozorují už 3dpo tak si říkám že jsem na tom dobře😃

lauriak
•
25. říj 2024

Ja som nikdy nepouzivala ovulacne testy. Proste sme sa prestali chranit a sex sme mali stale podla chuti (ono zo tak vychadza priblizne co 2-3 dny) Otehotnela som tak 3x 🤷🏼‍♀️

martulka88
•
25. říj 2024

S manželem jsem poprvé otěhotněla na první dobrou a opravdu jsem nic nesledovala. Tehdy jsme se vídali víkendy, v týdnu pracovala rekonstruoval byt. Nám se poštěstilo trefit se. Bylo to plánované, ale oba jsme nechtěli věřit, že napoprvé - nebyli jsme nejmladší a já mám nějaké nemoce. Ovulaci bych řešila tak po půl roce "snažení".

cilkat
•
25. říj 2024

Em... prvního syna máme z jednoho jediného styku za měsíc... (bylo mi delší dobu blbě, prý asi "rozhozená střevní mikroflora" ) . I když jsme tou dobou mimi plánovali, rozhodně jsme neřešili nějaké plodné dny a tak.

U mladšího to trvalo dýl, ale v době, kdy jsme se začali "snažit", tak jsem ještě kojila a fakt dlouho si nechtěl sednout cyklus... Ale ovulaci jsme nikdy nesledovala ani u něj.

hennrietta
•
25. říj 2024

My se s manželem rozhodli, že se začneme snažit o dítě a dáme tomu volný průběh. Ovulaci jsem nesledovala, vůbec nic neřešila. Dost tomu nahrála i doba covidová a že se nemuselo do práce. 😂 Sex jsme měli minimálně 1 - 2 krát denně. První menstruace dorazila a já pocítila menší zklamání. Ale rychle jsem to přešla a řekla si, že to nebudu řešit. Další měsíc už menstruace nedorazila a já si udělala po vynechání test, který byl pozitivní.

U druhého těhotenství jsem měla nepravidelný cyklus, takže jsem si začala hlídat ovulaci alespoň papírovými testy a sex měli obden až 3 dny. Stejně jsme po půl roce skončili na reprodukční klinice kvůli nějakým našim problémům.

ajja87
•
25. říj 2024

Po pravdě,o tom, že bych měla sledovat nějakou ovulaci jsek se dozvěděla až tady na koniku, když jsem porodilaa hledala rady ohledně péče o dítě 🤦🤣 samozřejmě, že jsem někde ze školy věděla, že nk otěhotnění je potřeba ovulace,ale vůbec jsem to nikdy neřešila, až když nám rok nešlo druhé dítě,tak s tím přišel !!! manžel !!! ať zkusim ovulační testy, že mu to poradil kolega v práci 🫣😀No dělala jsem jeden dva měsíce,pak se na to vykašlala a po pul roce jsme se rozhodli jit na umělý oplodnění,na doporučení gyn. No a ono ejhle,ten měsíc pred navstevou CARU jsme měli jeden jediný sex, manžel dost casto byval pryč,no a zadařilo, prostě jsme vypnuli s tím, že prostě normálně to nepůjde...no a ono ejhle,ja po dvou letech snažení přirozeně otěhotněla.Fakt je potreba se na to neupinat🙂

drep
•
25. říj 2024

Já při otěhotnění ani netušila, že nějaký ovulační testy existujou. A otěhotněla jsem okamžitě po vysazení antikoncepce. Ale je teda pravda, že ovulaci poznam 100%, mám ji bouřlivoi😀

konidana
•
25. říj 2024

Nikdy jsem nic nesledovala. Na tom otehotneni nezavisi. Proste jsem si rekli, ze se prestaneme chranit/davat pozor a v obou pripadech jsem do 2 mesicu byla tehotna. (2 deti necele 2 roky od sebe, vyslo to o neco driv nez ty planovane 2 roky-zadne prodlevy😅)
Jo a prvni tehotenstvi jsem zjistila proste az kdyz mi uz 2m neprisla menstruce. To bylo divny i na me nepravidelne a delsi cykly

sasanka88
•
25. říj 2024

Nic jsem nesledovala a mame 2 deti. Rekla jsem jen manželovi aby si to nedelal sam 😃 aby byla vetsi sance.

dota11
•
25. říj 2024

Ano a to dokonce třikrát 😁 nic jsem nesledovala, jen sex ob den, max dva dny a zadařilo se první cyklus 🙂 a po pravdě jsem nikdy nepočítala s tím, že to bude tak rychle, takže jsem byla pokaždé v šoku.