Je možné otěhotnět před menstruací navzdory příznakům?
Všechny moc zdravím,
ráda bych se optala, zda jste některá zažila níže vypsanou "situaci" a přesto jste otěhotněla?
Snažíme se s partnerem cca 3 měsíce o mimi (první) a od začátku se snažím si nic nevsugerovávat, tzv. "jak to přijde, tak to přijde".
Menstruaci mívám pravidelnou (cyklus 28), bolestivou (2-3 dny) a dlouhou (7-8 dní).
Sdílím obrázek kalendáře, kde si vše zapisuji. Je možné otěhotnět před menstruací?
Menstruace se dostavila, ale pouze na 4 dny (skončila 2.3. v sobotu - dle kalendáře) a 3.3. jsem dopoledne utíkala zvracet (nic ze mě nevyšlo), následně včera i dnes dopolední návaly pocitu na zvracení. Zároveň nemocná nejsem, ve stresu také ne. Test jsem samozřejmě zkoušela - negativní.
Je zde nějaká možnost a mám zkusit udělat test později či se asi jedná o nějakou virózu či jiné? Jde mi spíše o Vaše zkušenosti s otěhotněním před menstruací, zda se menstruace ještě u některých z Vás dostavila a poté jste zjistila, že nosíte malý zázrak v těle 🙂
Předem děkuji za odpovědi a přeji pěkný zbytek dne

@liaska ahoj, podle mě nejsi těhotná. Pokud by totiž příznaky, které popisuješ, byly z těhotenství, tak už mas pozitivni tehu test. Testy reaguji na HCG a HCG způsobuje všechny ty změny, které bereme jajo časné příznaky. Mě pri aktuálním tehu začalo být blbe 3 den po vynechání MS a to už na testu byla pěkná dálnice.
A abych zodpověděla Tvůj dotaz... možný to je. Ovulace muze byt posunuta, ale i přesto... vajíčku trvá než se oplodnene začne zanorovat do sliznice (7-10dni) a až po ukončení nidace (9-12dni cca) se začne vylučovat hormon HCG. Ja treba otěhotněla v opačném extrému... už 7-8DC jsem měla ovulaci, takže TP mam oproti terminu MS posunutý o 9 dní! A to samé se může stát i opačně samozřejmě.
Držím palce, ať to vyjde další cyklus 🙏🏻