icon

Je možné přirozeně otěhotnět s astenozoospermií?

babu29
Včera v 08:05

Ahoj všem,

po roce neúspěšného snažení o otěhotnění šel manžel sám od sebe na spermiogram, kde mu vyšla astenozoospermie - morfologie v normě, viskozita a doba zkapalnění v normě, objem v ml 6,3; celkový počet 169,8 mil; koncentrace 27mil/ml; celková pohyblivost 25,9%;, progresivní pohyblivost A+B 22,2 %. Měl jste někdo podobné výsledky a i tak se vám podařilo přirozeně otěhotnět? Díky

boogoo
Dnes v 08:13

Několik let se nám nedařilo otěhotnět. Pak šel manžel v rámci dnů plodnosti na spermiogram a vyšlo mu ASTENOTERATOZOOSPERMIE s doporučením na umělé oplodnění ISCI. Nasadila jsem mu selzink (zinek, selen), macu černou, koenzym q10, L-carnitine a na zimu vitamin D, začal se zdravě stravovat. Já užívala fertipronu na střídačku s inofolicem a po 5 měsících užívání těchto doplňků jsem otěhotněla. Věřím, že to určitě pomohlo 😉

babu29
autor
Dnes v 08:25
@boogoo

Několik let se nám nedařilo otěhotnět. Pak šel manžel v rámci dnů plodnosti na spermiogram a vyšlo mu ASTENOTERATOZOOSPERMIE s doporučením na umělé oplodnění ISCI. Nasadila jsem mu selzink (zinek, selen), macu černou, koenzym q10, L-carnitine a na zimu vitamin D, začal se zdravě stravovat. Já užívala fertipronu na střídačku s inofolicem a po 5 měsících užívání těchto doplňků jsem otěhotněla. Věřím, že to určitě pomohlo 😉

@boogoo tak to je skvělé ! Snad i my budeme mít štěstí. 🙏