Je možnost pozdní ovulace i při negativním testu?
Dobry den, mohu poprosit jen o nazor?
21.9. Zacatek Ms
30.9. Na gynde folikul 20mm.
Delala jsem si i cleablue ovulacni testy 30.9.-3.10. Ale smajlik se neukazal, myslela jsem si ze ovulace podle ultrazvuku byla cca 1.10. A 2.10.
Ms jsem dostala dnes, gynekoložka mi rikala ze ovu je tak 10-12 dni pred ms. Je mozne ze byla az treba v sobota nebo nedele ?
Z CB ovu testy jsem uz jednou otěhotněla tak vim, ze jsou spolehlivé, jen jestli jsem propasla tu dobu nárůstu hormonu nebo ta ovu byla proste pozdeji.
Dekuji
@ondruchovat a Dr dělala folikulometrii a pak už nepohlídala, že folikul opravdu praskl?
@ondruchovat a Dr dělala folikulometrii a pak už nepohlídala, že folikul opravdu praskl?
@anpineapple ne, to se i hlídá?
@anpineapple ne, to se i hlídá?
@ondruchovat no pokud jsi tam šla vyloženě kvůli vyšetření, zda ovulace probíhá, tak ano. Protože to, že ti naroste pěkný folikul, ještě není záruka, že praskne a uvolní se z něj vajíčko. Ani ovulační testy to prokázat nemohou. Jedine prave utz vyšetření a nebo měření bazální teploty.
@ondruchovat no pokud jsi tam šla vyloženě kvůli vyšetření, zda ovulace probíhá, tak ano. Protože to, že ti naroste pěkný folikul, ještě není záruka, že praskne a uvolní se z něj vajíčko. Ani ovulační testy to prokázat nemohou. Jedine prave utz vyšetření a nebo měření bazální teploty.
@anpineapple tyjo to jsem netusila, ano , chodim tam kvuli folikulometrii.
@anpineapple tyjo to jsem netusila, ano , chodim tam kvuli folikulometrii.
@ondruchovat tak to je blbě no 🤦🏼♀️ musí pak pohlidat, že opravdu tam ten folikul není a k ovulaci došlo... jinak je to celkem zbytecne 😏
@ondruchovat tak to je blbě no 🤦🏼♀️ musí pak pohlidat, že opravdu tam ten folikul není a k ovulaci došlo... jinak je to celkem zbytecne 😏
@anpineapple dekuji moc za info. Doptam se na to ☺️☺️ a kdyby teda ted pri tom cyklu prasknul, tak kdy myslite ze by byla ovu?
@anpineapple dekuji moc za info. Doptam se na to ☺️☺️ a kdyby teda ted pri tom cyklu prasknul, tak kdy myslite ze by byla ovu?
@ondruchovat to těžko takhle hádat, ale kdybych si měla tipnout na základce velikosti, tak druhý až třetí den po té kontrole 😊
Folikulometrie znamená, že se měří opakovaně folikul až do ovulace = jeho prasknutí. Já měla většinou 2-3x utz/ cyklus. Jde u toho právě o POTVRZENÍ toho, že ovuluješ. Růst folikulu neznamená nutně ovulaci. Můžeš mít i anovulační cykly...
Zároveň říct, že ovulace bývá 10-12 dní před ms je hezké, ale to absolutně naprd. Co když zrovna ty máš například krátkou luteární fázi?
Folikul praská při 19-24mm. Co když ti prasknul při těch 20mm po ultrazvuku? To už ovu test neukázal vzestup, protože vzestup je cca 2 dny před ovulkou. Nebo ti mohl prasknout při 24mm, třeba až za 4, 5 dní. Můžeš mít pozdější ovu...Spousta žen mívá ovu třeba 18-20dc...
Je tam spoustu nevyjasněných otázek. Takže příště a) testuj dřív a delší dobu a za b) pohlídej si doktorku, ať dělá pořádně, za co je placená

@ondruchovat každý má ovulaci jinak lékař bez vyšetření nemůže říct že ovu bejva 10-12 dní před Ms to je takové věštění z koule ovulacni test je jen též skrze hormon tak že vám neřekne na 100% ovualci taky se mohlo stát že ovualce nebyla ..a nebo byla ale nepovedlo se