Je otěhotnění na podzim/v zimě rizikové?
Zdravím. Zkoušela jsem nějaké podobné téma hledat, nenašla, tak zakládám.
Začali jsme se s manželem pokoušet o miminko, byla bych ráda, kdyby se to povedlo během října, listopadu. Dneska jsem mluvila se švagrovou (zdravotnicí) a ta mi říkala, že by mi otěhotnění na podzim, případně v zimě nedoporučovala kvůli nemocem. Chřipkové období, virózy, riziko pro plod v prvním trimestru... To mě docela vystrašilo. Jak to vidíte vy? Uvítala bych i zkušenosti těch z vás, které právě na podzim otěhotněly. Braly jste více vitamínů? A co případná nachlazení, nebo i nemoci? Bylo vše o.k.? Asi se předčasně nervuji zbytečně, nejlépe bych chtěla jarní dítko, jako jsem já sama 😀 (narozená v březnu), ale už se mi nechce čekat zase téměř celý rok, než bude "to správné" roční období k otěhotnění... 😉

Holky - maminky, ještě jednou díky za každý příspěvek. Je pravda, že to možná moc řeším a jsem z toho vyjukaná. Můj zdrav. stav je trochu komplikovaný, mám invalidní důchod... Takže to otěhotnění na podzim jsem řešila u z důvodu, aby to prostě mé tělo zvládlo, chtěla jsem minimalizovat všechna rizika.
Ale díky Vašim příspěvkům vidím, že každé roční období má své úskalí...
😉