Je pozitivní test na ovulaci vždy spolehlivý?
Ahoj, zajímalo by mě (například i z vašich zkušeností), zda když mám OT pozitivní a v následujících hodinách bolest (předpokládám ovulaci?), může se i tak jednat o anovulaci? Doteď jsem myslela, že když pozitivní test a velká bolest, že probíhá, ale začínám být nejistá - k dr.se chystám. Snažíme se necelý rok, věk 30, AMH mi vyšlo 4, je to v pořádku? Dekuji
AMH máš pěkné. Ale to nepotvrzuje ovulaci.
Myslím, že máš dvě možnosti.
Můžeš si doma začít měřit bazální teplotu, nejčastěji se to dělá vaginálně ( každé ráno před vstaním z postele a ve stejný čas). Pokud ovuluješ, časem vysleduješ, že ti teplota den po ovulaci stoupne minimálně o 0.3 °C než jsi měla předešlé dny a vydrží nahoře až do ms, kdy opět klesne ( pokud nejsi těhotná, to by bt zůstala nahoře).
Nebo se objednej na folikulometrii. Jedná se o sétii ultrazvuků v obfobí předpokládané ms. Dr zjistí, jestli máš rostoucí dominantní folikul a později by i měli vidět, zda praskl a ovuloval, či ne. Rostoucí folikul nestačí, měj utz i na potvrzení jeho prasknutí.
@reeeza mockrát děkuju za odpověď 😌 Toho AMH jsem se trochu bála, jestli už to není vzhledem k veku dost, směřující k Pcos, ale to by asi byly ještě vyšší čísla, ze?

AMH máš pěkné. Ale to nepotvrzuje ovulaci.
Myslím, že máš dvě možnosti.
Můžeš si doma začít měřit bazální teplotu, nejčastěji se to dělá vaginálně ( každé ráno před vstaním z postele a ve stejný čas). Pokud ovuluješ, časem vysleduješ, že ti teplota den po ovulaci stoupne minimálně o 0.3 °C než jsi měla předešlé dny a vydrží nahoře až do ms, kdy opět klesne ( pokud nejsi těhotná, to by bt zůstala nahoře).
Nebo se objednej na folikulometrii. Jedná se o sétii ultrazvuků v obfobí předpokládané ms. Dr zjistí, jestli máš rostoucí dominantní folikul a později by i měli vidět, zda praskl a ovuloval, či ne. Rostoucí folikul nestačí, měj utz i na potvrzení jeho prasknutí.