icon

Je pozitivní test na ovulaci vždy spolehlivý?

20. lis 2025

Ahoj, zajímalo by mě (například i z vašich zkušeností), zda když mám OT pozitivní a v následujících hodinách bolest (předpokládám ovulaci?), může se i tak jednat o anovulaci? Doteď jsem myslela, že když pozitivní test a velká bolest, že probíhá, ale začínám být nejistá - k dr.se chystám. Snažíme se necelý rok, věk 30, AMH mi vyšlo 4, je to v pořádku? Dekuji

reeeza
20. lis 2025

AMH máš pěkné. Ale to nepotvrzuje ovulaci.

Myslím, že máš dvě možnosti.
Můžeš si doma začít měřit bazální teplotu, nejčastěji se to dělá vaginálně ( každé ráno před vstaním z postele a ve stejný čas). Pokud ovuluješ, časem vysleduješ, že ti teplota den po ovulaci stoupne minimálně o 0.3 °C než jsi měla předešlé dny a vydrží nahoře až do ms, kdy opět klesne ( pokud nejsi těhotná, to by bt zůstala nahoře).

Nebo se objednej na folikulometrii. Jedná se o sétii ultrazvuků v obfobí předpokládané ms. Dr zjistí, jestli máš rostoucí dominantní folikul a později by i měli vidět, zda praskl a ovuloval, či ne. Rostoucí folikul nestačí, měj utz i na potvrzení jeho prasknutí.

autor
20. lis 2025
@reeeza

AMH máš pěkné. Ale to nepotvrzuje ovulaci.

Myslím, že máš dvě možnosti.
Můžeš si doma začít měřit bazální teplotu, nejčastěji se to dělá vaginálně ( každé ráno před vstaním z postele a ve stejný čas). Pokud ovuluješ, časem vysleduješ, že ti teplota den po ovulaci stoupne minimálně o 0.3 °C než jsi měla předešlé dny a vydrží nahoře až do ms, kdy opět klesne ( pokud nejsi těhotná, to by bt zůstala nahoře).

Nebo se objednej na folikulometrii. Jedná se o sétii ultrazvuků v obfobí předpokládané ms. Dr zjistí, jestli máš rostoucí dominantní folikul a později by i měli vidět, zda praskl a ovuloval, či ne. Rostoucí folikul nestačí, měj utz i na potvrzení jeho prasknutí.

@reeeza mockrát děkuju za odpověď 😌 Toho AMH jsem se trochu bála, jestli už to není vzhledem k veku dost, směřující k Pcos, ale to by asi byly ještě vyšší čísla, ze?