Kdo se snaží o potomka opravdu dlouho (roky)?
Ahoj, máme tu diskuzi pro ženy, které se snaží déle jak osm měsíců a našla jsem i takovou, kde se ženy vyrovnávají se třemi měsíci. Ale nenašla jsem žádnou, kde by na tom byl někdo podobně jako já - v současné chvíli se snažím o potomka již více jak 4 roky.
Ráda bych si občas popovídala s těmy z vás, které se několika měsícům smějí a které mají v kabelce připravený jed nebo aspoň projímadlo pro každého, kdo jim poradí "Nemysli na to". Jak se dá taková věc řešit z dlouhodobého hlediska? Jaké je podřizovat váš život nekonečnému kolotoči těhotenských/ovulačních testů a hormonálních terapií. Také vaše intimní partie viděl zástup doktorů, který by se nevešel ani do středně velkého letadla? Také si při koupi každé letní či zimní dovolené říkáte něco jako "Kéž bych tenhle zájezd na Bali za 180 000 musela kvůli těhotenství zrušit. Klidně bez nároku na storno poplatek."? Také jste už ustoupily z Vaší dětsky naivní představy, že jedináček musí být vrcholně nešťastné díte a jeho rodiče sobci, a říkáte si, že i to jedno dítě by byl zázrak přirovantelný leda k tomu, co udělal před pár tisíci lety Mojžíš u Rudého moře? Také jste začaly plánovat potomka mezi svými kamarádkami jako první, ale vypadá to, že budete poslední?
Nebo je tu někdo, kdo se mi směje i za moje blbý 4 roky? Pojďte si na mě zakřičet a obvinit mě z netrpělivosti, jestli chcete. 😉
@damae no 4 roky je naozaj dlha doba 😖 Ja som sa snazila otehotniet 16 rokov. Kym sa mi podarilo otehotniet a donosit zdrave dieta,presli skutocne mnohe roky.Teraz sa snazime o druhe 😉
Pěkný večer holky...
My se snažíme 8 let...
My se snažíme 3 roky:
1. těhu - spontánní potrat v 6. tt
2. těhu - mimoděložní
3. těhu - úmrtí chlapečka ve 33. tt
V současné době čekáme holčičku a já se modlím, abysme to do toho března zdárně doklepali.
Ahoj, jak dlouho se snažím to nedokáži říct ale dost dlouho. Je mi 34 a jsem právě po revizi, potrat ve 12tt. Prášky neberu 10 let. Snažení je zatím jen s hormony bylinky a tak.
ach jo holky,dnes mi prijde ze problems pocetim ma snad kazdy druhy par...my jsme si taky holcicky musely vybojovat,ael v radech nekolika let to nastesti nebylo...neuvazovaly jste nektere treba o moznosti nahradni matky?ono to vyjde pomalu nastejno jak ceny ivf pro samoplatce...
ja se snazim od svadby pocit dite.nejde to.vyte.svadba byla.14.2.2012 🙂je.my.33.let.nic.za.tym.zadny.vysledek.memu.je.54.let
Ahoj holky mi se snazime uz 4 roky
A mam za sebou 3ivf neuspesne.
Je to hrozne
Ahojky , tak nam to vyslo az za 7 let. Po uiu, ivf , ketu nic nevyslo . Az jsem to opravdu vzdala tak se stal velky zazrak a prirozene. Zjistila jsem to az ve 3 mesici kdyz jsem myslela ze jsem nemocna. Tolik dalnic jsem mela na testech ze kdyz jsem si delala ten posledni tak jsem myslela ze omdlim. Do tedka moje gynekolozka nechame jak se nam to povedlo prirozene . Rikala fakt maly zazrak.
Ahoj holky, já jsem teda s rokem a 3/4 dost trapná začátečnická snažile, ale stejně jsem sem musela nakouknout, připadám si ve fóru "snažíme se od února 2013" poněkud osaměle. :D
Bohužel ve svém okolí nemám moc případů, kdy by to po dlouhém snažení zázračně vyšlo, stejně si ale myslím, že všechno to snažení/vyšetření/léky/testy... je potřeba podstoupit, když tu možnost máme. Osobně se přemlouvám ještě k psychoterapii (jinak to momentálně u nás vypadá, že jsme zdraví a budeme jen podstupovat další a další pokusy).
Připadá mi důležitý si uvědomit, jako součást toho nenáviděného "nemyslení na to", že je prostě možný, že se nám nepoštěstí, ale přesto by náš život mohl být hezký, máme se s manželem rádi a ty roky co tu máme vyměřený, nechceme jen provzdychat... Jinak se mi to kecá, ale dneska mi nad tradičně negativním testem taky nebylo dobře. Zakladatelce posílám aspoň srdíčko, mně tento měsíc nepomohlo, tak třeba jí. :-*
HOdně štěstí vám všem!!!!
ahojky 😎 presne jak pises ,snazime se dva roky a stale nic ☹ a je to tak planovala sem to jako prvni a asi budu jako posledni . chtela jsem dite uz ve 20letech spritelem budeme uz za par mesicu 7 let 😲 prasku neberu od doby co jsme spolu takze od 19let,celou dobu se nechranime a i tak stale nic 😒 ..... mela sem 2012 problem s cipkem ale snad vse zazehnano,podle testu je vse ok takze dobryyy .ted sem zase najela na listovku a kontryhel zacnu pit az na zacatky cyklu a konecne jsem se po dlouhem vychvalovanim pripravku GYNEX odhodlala k nakupu tak uz jen cekam kdy mi dorazi a muze se zacit ,pevne v to verim ze se po gynexu zadari
Ahoj všem! Nerada bych, aby to znělo morbidně, ale opravdu mě moc potěšily všechny reakce.
Jsem moc ráda za to množství příspěvků se šťastným koncem a vám ostatním držím palce.
Zkusim založit tu soukromou diskuzi, jen co zjistím, jak se to dělá 🙂
Oh, a děkuji moc za srdíčka!
@ovecky Jé, díky moc, ale tenhle měsíc mi to nevyšlo, to už vím. Motivovalo mě to k založení diskuze.
Také se teď snažím konečně přestat ve všech svých plánech počítat s tím, že nemůžu dělat co chci, protože přeci budu mít brzo dítě. Bohužel mi to trvalo hodně dlouho, ale fakt se o to už snažím. A s manželem máme teď opravdu krásný vztah, tak si asi vážně nemám zas tak co stěžovat.
Hodně štěstí i tobě!
@stellamaris Šestnát let! A nejsi v blázinci! Jsi můj osobní hrdina! Doufám, že Julianovi brzy přidáš sourozence.
@damae
Ahoj, snažíme se od roku 2012 - tedy něco přes dva roky. Letos se podařilo, ale v 17tt jsem potratila. Min.měsíc jsem měla biochemické těhu. Někdy je ten život fakt nespravedlivej. Ale neztrácím naději a snažím se myslet pozitivně.
Za soukromou diskuzi bych byla ráda, mohly by jsme se tam podporovat!!!!
@damae diky moc 😉 no 16 rokov,vymenila som vzdy po case aj priatela,manzela a ked sme s otehotnenim nepocitali,podaril sa maly 🙂 snad sa stastie unavi po druhy krat a Julian dostane surodenca 🙂 a snad i bez pomoci lekarov ako pri Julianovi 😉 Moc dekuju za srdicko 😉
Ahoj, tak jsem založila soukromou diskuzi, napište mi,kdo tam chcete.
Já do této diskuze nepatřím, v obou případech jsem otěhotněla okamžitě, kdy jsme si řekli, že do toho půjdeme. Ale moc mě tvůj příspěvek dojal a nutí mě to k zamyšlení, jaké to asi je, být v téhle situaci. Druhé těhotenství nenesu úplně nejlíp, pořád je mi dost zle, dcera je náročná a tak málo jím a málo spím a skoro každý den se lituju jak to mám těžké a jak už to nevydržím. Ale teď to vidím úplně jinak, jaké mám štěstí a že ty těžké chvíle utečou jako nic. Děkuju za inspiraci a přeju to jediné, co se dá přát, ať si k vám děťátko najde cestu. A chci se zeptat, zkoušela jsi i nějakou alternativní metodu? Nezkoumat jen fyzickou příčinu, ale i tu psychologickou?
@damae Pridám sa rada i nerada: rada by som hovorila s niekym, kto mi bude rozumiet. Snazime sa o dieta stvrty rok ... a mame za sebou dva neuspesne IVF.
@lrg Díky, já toho zkoušela, jéje. 😉 Nejsem uplný nadšenec z IVF, neb jsem docela silný Darwinista a v tomhle směru prostě víc věřím přírodě. Zas na druhou stranu uplně nevěřím v takové to okultno, ale jsem přesvědčená, že to je i v hlavě, tak se snažím se s tím vyrovnat hlavně vnitřně...
Ale asi jsem víc pasivní, než hodně žen, které tady psaly - mám za sebou "jen" jedno IVF a dva IUI cykly a každý ten pokus mě znovu hrozně vyčerpá... Hrozně obdivuji ženy, které to zkusily třeba osmkrát, to je neuvěřitelný nápor na tělo i psychiku. To musí být nekonečné odhodlání a vnitřní síla.
Ahoj holky, snažím se už od mých 26 let, takže s přestávkami 10 let. Prošla jsem všemožnými vyšetřeními, homeopat, Mojžíšová, posilování pánevního dna, teď po 2. IVF - menstruace, takže parádička, nic nového pod sluncem, vlastně jsem nikdy nebyla těhotná a už fakt nevím, co by jako ten zázrak mohlo přinést... Začátky byly ale asi nejtvrdší - všechny kamarádky začínaly jedna po druhé těhotnět, rodit první dítě, druhé dítě... já nemohla se nemohla ani podívat na kočárek a řvala i u reklamy na Pampersky. Teď už jsem to se mnou tak neháže, jsem už asi i na to trápení stará, už vím, jak tomu nepropadnout. Možná mě za to odsoudíte, ale u mě už spíše převažuje vztek než lítost, prostě vztek. Minule jsem ze vzteku praštila útěrkou o zem tak prudce, že kočka vyletěla jak raketa do obýváku a schovala se pod sedačku, jak se bobek zlekla, když to přišlo znenadání... Představuju si, jak se vztekám na každou, která má dítě přirozeně a zkusí jen něco ohledně mé situace zhodnotit. Tohle nemá právo hodnotit nikdo, kdo si tímhle neprošel, nikdo neví, co je tohle vlastně za bolest. Už je ani neomlouvá, že to myslí dobře atp. Mě to zraňuje, tak jsem se rozhodla, že se budu bránit - kamarád- nekamarád. Je mi to už jedno. Kdo mě má rád, ten to pochopí. Konečně budu brát ohledy jen sama na sebe a to je pro mě po těch 10 letech asi ten dar, teď mě tak napadá. Co mi vlastně tímhle chce život ukázat? Asi tuhle odvahu být sama sebou, ne to klaždého poslat do... 😉 Asi půjdem do 3 KETu, teď mám menzes po 2. KEtU, tak trochu pláču a kočka je v klídku. Mějte se a všem držím z celého srdce pěsti!!!!!!!
@wannabemama přidala jsem tě do soukromé
Byly jsme tři kamarádky, a po vybláznění, krásném mládí, když si každá z nás našla partnera se začaly řešit děti. První je chtěla, vdala se a do roka se jí narodil syn, dnes už má děti 3. Druhá je neřešila, ale pak se taky vdala a když došlo na děti zjistil se problém u manžela, ten ale nebyl nadšen vidinou IVF a tak to prostě bylo, letos oslavili 11let společného života a jako "dárek" jim bylo naloženo zcela přirozneně miminko, které se brzy narodí ♥. No a já děti chtěla, ale v ten čas neřešila (protože to je přece hned, ne - jak naivní jsem byla), vdala jsem se z nich jako poslední. Můj "plán" byl jasný ve 30ti budu těhotná 😅 no nakonec uběhly 4roky, když jsme se taky dočkali, po nevydařených 3IUI vyšlo díkybohu 1IVF.

Ahoj, my se o třeťátko snažíme neúspěšně 2 roky, jak tak koukám, tak to asi až taková doba není, ale táhne mi na 37, což asi není úplné terno....