icon

Kdo se snaží o potomka opravdu dlouho (roky)?

damae
11. lis 2014

Ahoj, máme tu diskuzi pro ženy, které se snaží déle jak osm měsíců a našla jsem i takovou, kde se ženy vyrovnávají se třemi měsíci. Ale nenašla jsem žádnou, kde by na tom byl někdo podobně jako já - v současné chvíli se snažím o potomka již více jak 4 roky.

Ráda bych si občas popovídala s těmy z vás, které se několika měsícům smějí a které mají v kabelce připravený jed nebo aspoň projímadlo pro každého, kdo jim poradí "Nemysli na to". Jak se dá taková věc řešit z dlouhodobého hlediska? Jaké je podřizovat váš život nekonečnému kolotoči těhotenských/ovulačních testů a hormonálních terapií. Také vaše intimní partie viděl zástup doktorů, který by se nevešel ani do středně velkého letadla? Také si při koupi každé letní či zimní dovolené říkáte něco jako "Kéž bych tenhle zájezd na Bali za 180 000 musela kvůli těhotenství zrušit. Klidně bez nároku na storno poplatek."? Také jste už ustoupily z Vaší dětsky naivní představy, že jedináček musí být vrcholně nešťastné díte a jeho rodiče sobci, a říkáte si, že i to jedno dítě by byl zázrak přirovantelný leda k tomu, co udělal před pár tisíci lety Mojžíš u Rudého moře? Také jste začaly plánovat potomka mezi svými kamarádkami jako první, ale vypadá to, že budete poslední?

Nebo je tu někdo, kdo se mi směje i za moje blbý 4 roky? Pojďte si na mě zakřičet a obvinit mě z netrpělivosti, jestli chcete. 😉

Strana
z9
irenka12
8. led 2015

Ahoj, vím že můj příspěvek je trochu vytržen 😖 to se omlouvám, ale díky této diskuzi jsem se posunula o krůček dál, otěhotněla jsem během dvou měsíců, trochu neplánovaně a stále se z toho nedokážu těšit. Snad si brzo zcela uvědomím jaké mám štěstí...... i tak díky

tehulka12
8. led 2015

@cartago15 Rozumim ti.Je to nekdy slozita cesta k miminku.Co nejake nelekarske- alternativni metody jsi nezkousela?Kdyz tvuj lekar neni uspesny,zkusila bych neco takoveho.Ja se snazila neco prez 4 roky.Vyzkousela jsem i cinskou medicinu a hormonalni jogu a nakonec se mi to podarilo.Ted mame doma malou dracici.
Jeste jsem se chtela zeptat na co beres ty hormony a asi bych vyzkousela i jine IVF centrum,kdyz si v tom tvem s tebou nevi rady.

cartago15
9. led 2015

@tehulka12 Ahoj, od mala mám dysfunkci hormonů nadledvin a léčím se na endokrynologii, což vlatně vede k tomu, že jsem nidky v životě neměla přirozenou MS, pokud jsme brala antikoncepci, vše jak hodinky, jakmile jsem přestala, byl útrum. Zatím jsem zkoušela různé bylinky, co tak na fórech radí, ale ani to nám nepomohlo. Chodím do Pronatalu, na přístup si určitě nemohu stěžovat, ale ten žádný progres ve snažení je ubíjející ☹ Do pronatalu mě doporučila má Dr. z endokrynologie, že prý tam s touhle problematikou jsou dobře obeznámeni. Spíš mi přijde, že mi dávají různé dávky hormonů a vždy řeknou, doražte za 2 měsíce, doražte za 3 měsíce na ultrazvuk. Z hormonů jsem už jak koule a po psychice taky super.
K těm nelékařským metodám jsou trochu skeptická, ty bylinky dokážu pochopit, ale ta joga, no nevím. Samozřejmě, že pokud tohle bude trvat delší dobu a ani v CAR nebudou tušit, tak se upíšu i ďablovi a pak tedy proč ne na kurz jogy 🙂

tehulka12
9. led 2015

@cartago15 tak to chapu,kdyz ti nefunguji nadledvinky,ze jsi zapeklity pripad.Psala jsem jen sve zkusenosti.Me bud ta hormonalni joga nebo ta cinska medicina asi k tehotenstvi pomohla.Asi bych vyzkousela tu cinskou medicinu zkusila.Je to tedy drazssi zalezitost a je dulezite si najit nekoho dobreho,kdo tomu fakt rozumi.
To,ze jsi mela nenstruaci,kdyz jsi brala antikoncepci,neni moc podstatne.Ta menstruace s antikoncepci finguje jinak,nez ta normalni.Pri te s antikoncepci neni zadna ovulace,je navozena celomesicnim branim hormonu.
Tak asi aby u tebe doslo k nejake menstruaci neni asi vubec jednoducha vec.Moc ti drzim palce,at se to nekomu povede a miminka se dockas.Ja bych zkusila nejaky tessi kalibr,nez jen bylinky opsane z inernetu.Chtelo by to asi celostni pristup vzhledem k tem tvym nadledvinkam.Moc drzim palec,at ti nekdo nebo neco pomuze.
Jo jestli se ti chce,tak na tu jogu mrkni.Pani cvicitelka je uplne supr,mozna bych ji zkusila i napsat,jestli by to cviceni mohlo to tvoje ev. tehotenstvi mohlo podporit. Mrkni na to,je to specielno joga www.hormonalni-joga.cz

tatko_smolko
13. led 2015

@damae ahoj tak musim priznat ze pri citani tvojho prispevku sa pytam co tie zastupi doktorov skumali a a cim sa zapodievali ked po takej dlhej dobe sa vam nepodarilo splodit stuplika... aj ked nie som doktor ale podla toho co si opisovala moze byt ovela vaznejsi problem ..netusim akej ste vekovej kategorie ty a tvoj partner ale jednou z moznych pricin moze byt velmi mala az ziadna pohyblivost spermi tvojho partnera alebo tazko hodnotit co za tym je ale podstatne je ze by ste podrobnou prehliadkou mali prejst obaja aj ty a aj tvoj partner ...a poviem uprimne ze s toho co si popisala by to vobec nemusela byt az tak uplne tvoja chyba ... viem ze je tazke radi v takejto situacii ale mysli pozitivne spravte obaja vsetko pre to aby bolo vsetko po zdravotnej stranke okka a ver tomu ze aj napriek tomuto existuje svetlo na konci tunela ....PS hlavne sa tym netrap sama pretoze Ta to vnutorne bude ubyjat ale rozpravajte sa o tom.s partnerom pomoze to Tebe ale aj jemu a niekedy staci aj takato malickost a drobnost .... 🙂

bielanevesta
13. led 2015

Dcéra sa podarila na prvý šup a možno aj preto sa horšie zmierujem s tým, že to druhé si k nám nenašlo cestu ani po 6.5 rokoch. Pred 5.5 rokmi som mala jeden SP a inak nič. Mám veľa zdravotných problémov (PCO, chronické zápaly moč.ciest atď.) a medzičasom pribudli aj iné, nezdravotné, takže teraz pauza a bohvie či sa do toho ešte niekedy pustíme. Neviem sa s tým však stotožniť, som kvôli veľmi nešťastná, aj keď viem, že sú aj väčšie problémy. ☹
Vďakabohu za moju malú, ona ma drží nad vodou. 🙂

bielanevesta
13. led 2015

A o tom, koľkokrát som si za tie roky vypočula rady tipu: nemysli na to; kúp si psa; nastúpiš do práce a bude to hneď... by som už mohla napísať román. 😝

damae
autor
13. led 2015

@tatko_smolko Samozřejmě to neřeším sama. Můj manžel v tom jede se mnou a byl vyšetřen. Znám tedy i jeho stav a případné problémy řešíme společně 🙂 Jsem otevřený člověk a o naší rodinné situaci ví celé širé okolí, natož můj manžel. Nedokážu v sobě věci tutlat.
Nevím jaké máš nebo nemáš zkušenosti s neplodností, ale zdá se mi, že obecně spíš nemáš. Problémy se zplozením potomka mají někdy i páry, které jsou podle všech vyšetření naprosto v pořádku. V zásadě je to tak, že vývoj nového života je ve svém slova smyslu opravdu takový malý zázrak a ani doktoři neznají všechny faktory a celý mechanismus. I detaily zde můžou hrát roli a celý proces je prostě příliš komplexní, než abychom ho byli schopni překonat současnou medicínou.
Nicméně díky za komentář a oceňuju, že se o to jako muž zajímáš. Snad tě to ale nikdy nepotká.

damae
autor
13. led 2015

@cartago15 Uch, to je mi líto. Moc držím palce!

danduskatera
15. led 2015

Také se připojím k didkusi se svím příběhem .Mimi jsme si moc přáli oba už před svadbou bohužel pořád nic .Po roce snažení jsem navštívila lékaře poslal mě na vyšetření a nakonec jsme skončili na ivf v Praze Podolí .Nic nenašli vše v pořádku a mimi pořád nikde několikrát inseminace ,3 ivf pořád nic a roky pořád utíkali těch slz a nervu a probělích nocí .Nakonec žádost o adopci mezitím další pokus bylo to přesně před vánoci říkali jsme si třeba tentokrát byl by to krásný dáreček .No zázrak se nekonal.Už jsme měli všeho dost trvalo to už 4roky tak jsme se rozhodli že si dáme pauzu .Vybrali jme si dovolenou a v Unoru měli jít zaplatit zálohu.Najednou mi začalo být po ránu špatně říkamsi žeby zázrak po těch letech a opravdu byla tam čárka sedím na záchodě a bulím a bulím manžel tomu nemohl uvěřit hned druhý den cesta do Prahy a potvrzeno 8 týden.Naše mimi byl opravdu vánoční zázrak narodila se nám krásná zdravá dcera Terezka .narodila se 23.9 přesně 9 měsícu od vánoc.Byli jsme ty nejštastnější rodiče.Po čase jsme se rozhodli pořídít sourozence jenže roky zase utíkali a nic po dalších 5 letech obnovená žádost o adopci nebo pěstounskou péči.Letos v unoru telefonát máme pro vás chlapečka a tak se k nám dostal Adámek měl 15 měsícu konečně jsme byli spokojení a pak se to stalo jsem v obchodě a nakupuju prodávaly tam grilovaná kuřata mě se z té vuně udělalo tak špatně že jsem musela ven na vzduch .Říkamsi to snad ne po těch letech uplynulo o narození dcery už 6 let .A ted když máme malého měli jme ho doma chvilinku .1 .4 JSEM SE VYDALA K LÉKAŘY výsledek 8 týden manžel nevěřil myslel si že si dělám srandu když je ten apríl .Ještě musím napsat že mezi tím jsme o jedno mimi přišly dcera to nesla hodně špatně moc si přála sourozence.Rozhodli jsme se nikomu nic neříkat no stejně to brzo poznali pořád mi bylo špatně jednou v noci mě zbdilo vlhko bylo mi jásné že je něco špatně byla jsem v 15 t začala jsem hrozně krvácet tak honem do nemocnice už jsem byla smířená že opět nic ale mimi byl velký bojovník dlouhou dobu jsme strávily v nemocnici a to opakovaně ale mimi si svuj život vybojovalo a říjnu se sice o něco dříve a císařem narodil náš syn Ondřej ted mu budou 3 měsíce.Nikdy by mě nenapadlo že se během roku stanu 2 mámou.Na závěr chci říct nikdy se nevzdávejte zázraky se opravdu stávají dva mám doma.Přeji at se vás všechny taky zázrak potká.

dzungala
Autor odpověď smazal
alenka_p
18. led 2015

Taky se přidávám. Teď v lednu jsme načli pátý rok snažení. Máme za sebou asi 5 IUI, 3 IVF, 1 KET, jedno ZT v 9. tt. Všechny testy v pořádku (spermiogram, hormony, genetika, imunologie, laparoskopie...). Nejvíc mě zakladatelka pobavila s tím letadlem plným doktorů, já to tuhle pro zajímavost počítala, a bylo jich 22 (jen doktoři - gynekologové, nepočítám ostatní zdravotnický personál), za tu dobu co se snažíme o dítě 🙂 No má to výhodu, už se na gyndě fakt nestydim 🙂)
Musím říct, že teď už to moc neprožívám, pomalu se smiřuju s bezdětností, snažím se tomu snažení moc život nepřizpůsobovat (dřív jsem moc neplánovala do budoucna, co kdybych byla těhotná, dneska už si to neříkám)

damae
autor
25. led 2015

@alenka_p No, však je to pravda, pokud neplníme doktory letadla, tak aspoň autobusy ano 🙂 U mě je to pozitivní v tom, že sem se přestala bát. Když mi má doktor píchnout injekci, tak prostě nastavím přílušnou část těla, myslím na čokoládové dortíky, štěňata, dovolenou u moře, roztomiá miminka a jsem v pohodě. Dřív jsem si potřebovala lehnout, musela jsem kolem toho dělat děsně moc šaškáren a pak půl hodiny čekat v čekárně. 🙂
Definitivně jsem přestala s plánováním dětí pro případné aktivity teprv letos v zimě a je to docela úleva. 😀
Držím palce ať se přeci jen povede!

alenka_p
26. led 2015

@damae Taky držím palce! Já se sice se situací smířila/smiřuji, ale stejně pořád věřím, že jednou to mimi bude 🙂 Tak snad mám pravdu :D

damae
autor
26. led 2015

@alenka_p mluvíš mi z duše 🙂 Určitě bude. Stačí být trpělivá a čekat a třeba tomu občas jít naproti 🙂

monnci
28. led 2015

Ahoj. Taky se přidávám. Na potomka čekáme sedm let. Máme za sebou hormonální léčbu, 3 IUI a 1 IVF s dlouhým protokolem (bohužel nezbylo nic k zamražení). Všemožná vyšetření odhalila mou poměrně rozsáhlou endometriózu a manželovo kolísající kvalitu spermií. Musím přiznat, že IVF pro mě bylo tak trochu peklo. Nesedli jsme si s doktorem a já jsem se začala zamýšlet nad tím, jestli je umělé oplodnění ta správná cesta. Nehledě na to, že to stojí opravdu dost peněz. 😒 K tomu všemu se přidala i větší krize ve vztahu. Díky bohu jsme ji ustáli a dneska jsem za to opravdu ráda.
Reakce okolí na naší situaci už neřeším. Když se někdo zeptá, řeknu mu pravdu. Pohledy na kamarádky s břichem a následně s kočárkem mě někdy rozlítostní, ale už to není jako dřív. Před třemi měsící se narodil synovec, takže si ho užívám a jako správná teta ho rozmazluju. 🙂
A co do budoucna? Ještě jednou vyzkoušíme detox našich těl a pravděpodobně zažádáme o adopci. A hlavně si budeme užívat každého dne, kdy jsme oba zdraví, relativně spokojení a máme se rádi. 😉

lenna_1
28. led 2015

Ahoj holky, my začínáme třetí rok. Teď se mi povedlo 2x přirozeně otěhotnět, ale vždy to skončilo do 4.týdne. Takže zase proběhnou další a další vyšetření. Trochu to mává i s naším vztahem, protože já jsem hodně citilvá, ale můj partner to tak neprožívá. Všem držím palce a věřím, že všem co si to přejí to jednou vyjde 🙂.

monnci
28. led 2015

@lenna_1 Z mé zkušenosti ti mohu říct, resp. napsat, že chlapi to prožívají po svém. I s naším vztahem to zamávalo. Vždycky si říkám, jestli to třeba není takový test, jestli k sobě opravdu patříme. 🙂

lenna_1
28. led 2015

@monnci můžu ti říct, že takový test bych si raději odpustila, ale když už to má být tak, ať to dobře dopadne 🙂

pulecp
28. led 2015

@damae @lenna_1 @alenka_p @monnci Co to podpořit pomocí FasterEFTu sama, nebo s pomocí "skype práce"? Víc informací ve skupině Emoční terapie: https://www.modrykonik.cz/group/6695/ kde navíc ještě trvá do konce ledna "speciální režim" - příspěvek z 5. ledna.

@monnci Toto období (a zvlášť ještě, pokud se berou hormonální preparáty) je zvlášť kritické pro vztahy. Proto jsem zamířil bezmála před rokem sem na MK. Přesto, že toto bylo původní téma, kvůli kterému jsem se sem přihlásil, z asi 30 věcí, které jsem tu přes skype řešil, nebylo téma problémů s otěhotněním. Pokud chcete hodnocení mé práce, ve skupině je jich několik v nejstarším příspěvku. Většina zpětné vazby se ale uskutečňuje v mailech, neveřejně, takže kdyby někdo chtěl kontakty na ty, které by info poskytly, pokud mi to odsouhlasí, mohu (zase interním mailem) zaslat.

damae
autor
28. led 2015

@pulecp Děkuji za nabídku.

Vaše příspěvky vídám na různých diskuzích vcelku pravidelně. Nicméně právě proto, že málokdy reagujete přímo na téma diskuze a snažíte se spíše nabízet své služby, nepůsobí na mne nabídka seriózně, ale spíše jako snaha rýžovat na cizím neštěstí. Nepopírám, že Vaše služby mohou ve výsledku pomoci, nicméně Váš způsob oslovování zákazníků je mi cizí. Chcete-li poradit s marketingovou strategií, kontaktujte mne vnitřní poštou.

pulecp
28. led 2015

@damae Můžete si myslet cokoliv, lepší je však si věci ověřovat. Když už jsme u "rýžování", většinu práce tu na MK jsem dělal zdarma, o ceně, kterou jsem (dříve jako profesionál) nabízel byla - co jsem viděl - na netu nejnižší. Když, tak si za službu nechám zaplatit až s týdenním zpožděním, podle zkušenosti, jaký vliv na "klientky" měla. Na témata teď reaguji daleko méně, než dříve (jako profesionál), protože chci, aby se diskuze odehrávala ve skupině. Mj. ve skupině a na mém blogu je vše, co jsem schopen jednoduše (podle mne) sdělit. Vše potřebné, k vlastní aktivitě. Ve skutečnosti je velkou škodou, že podle mne si velká část členek věci sama vůbec nezkusí. Proto sem tam dělám akce (práce zdarma). Proto možná ne nejlépe "lovím" další členky. Dělám to prostě po svém a věřím, že dobrá vůle vede k výsledku. Nechci se tudíž učit žádné "marketingové postupy", i když věřím, že by mi mohly prospět i to, že byste mi je v mailu popsala, nebo na ně nasměrovala. Děkuji za nabídku.

lenna_1
28. led 2015

@pulecp nezlobte se, ale jsem biolog a tyto věci jsou mi cizí, raději se věnuji věcem na racionálním základě...nepodstupuji žádnou hormonální léčbu, neberu žádné léky a myslím si, že mé emoce jsou zcela přirozené, protože obavy, strach, pláč je vyjádřením toho co právě cítím...

myslím, že nabízením těchto služeb právě u žen, které se chytají všeho je hyenismus a nesouhlasím s vaším postupem...profesionál nepotřebuje oslovovat ženy na portále, kde si svěřují své bolístky...

pulecp
28. led 2015

@lenna_1 Nerozumím, v čem je pomoc hyenismem. Já dělám to, co považuji za správné. Většinou za sebou vidím výsledky, Učím žáky s tělesným postižením, se kterými pracuji touto metodou nejvíc. Pokud jde o profesionalitu, ve smyslu výdělku se tímto nežlvím. Výraz jsem použil ve významu, používané tu na MK, tedy ten, co platí za účet. Pokud jde o emoce, líně ovlivňují naše těla (psychosomatika). Pokud nechcete měnit své prožívání, nikdo Vám to nenutí. Já se snažím jednat prakticky a pomáhat odstraňovat to, co by mohlo bránit úspěchu, každý si může vybrat.
Znovu se vracím k hyenismu, je hyenistické nabídnout pomoc? Jaký je rozdíl mezi mnou a reprocentry? V tom, že o nich víte. Nepotřebují o metodách informovat. Já informace šířit potřebuji. Nic nevíte o metodě, mých podmínkách, cílech ani výsledcích, ale a priori mě odsoudit.

lenna_1
28. led 2015

@pulecp rozdíl mezi vámi a repro centry je zcela prostý...a myslím, že ho tady nemusíme rozebírat...pracujte si s kým chcete a divím se, že vám ještě vaši činnost na MK nikdo nezakázal...

damae
autor
28. led 2015

@monnci Hezký jsi to napsala. Souhlasím! Partnerský vztah tohle buď rozloží, nebo posílí.
Větu "A hlavně si budeme užívat každého dne, kdy jsme oba zdraví, relativně spokojení a máme se rádi." bych si měla nechat zarámovat a dát nám doma nad postel 🙂

Snad se nám podaří být dobrými rodiči, ať již jakoukoli cestou.

pulecp
28. led 2015

@lenna_1 Ten rozdíl jsem tu nenašel. A pokud byste nakoukl do skupiny, našla byste v nejstarším příspěvku, že mi MK vytvořil skupinu a převedli mne z platících - profesionála- do neplatícího -pomáhajícího. A je tam i proč to udělali.

pulecp
28. led 2015

@lenna_1 Pokud se Vás dotýká, že jsem Vás zahrnul do své reakce, mohu se Vám za to jen omluvit. Promiňte mi to.

monnci
29. led 2015

@damae Někdy je těžké užívat si každého dne, ale život je od toho, aby se žil. A to i ve chvílích, kdy není všechno podle našeho přání. 😉

meisinka
31. led 2015

Taky se k vám přidám..my čekáme 8 let.2x mimoděložní,takže jsem bez vejcovodů a jiná možnost než ivf u nás není možná..O to je to horší!! ☹ na IVF už jsem byla 3,první bylo biochem.těhu.,a asi 5x nativ a z toho nic . vyzkoušela jsem homeopatii,ta mi pomohla teda na růst vajíček,kdy v nativu jsem měla 3 🙂 Pocity mám stejné asi jako každá,kdo si tímto prochází takovou dobu..já se s tím nikde nesvěřuji,nechci,aby mě někdo litoval! pořád do dalšího nového pokusu dávám obrovskou naději,ale s dalším neuspěchem to nesu hůř a hůř ☹ někdy mám pocit,že bych dokázala žít bez dětí,ale když pak vidím mimi,nebo další blízkou těhotnou,tak mi to rve srdce ☹ doufám,že se jednou zadaří a to dřív,než budu na antidepresivech 🙂) všem vám tu přeji,ať si tu roli matky všichni jednou vyzkoušíme 🙂)

Strana
z9