Kdy brát Gynex při nepravidelném cyklu?

anicka1211
11. čer 2017

Ahoj holky, máte zkušenosti s braním gynexu?
Měl by se začít brát od 1. DC po dobu 21 dnů, pak na 7 dní vysadit a zas brát 21 dnů. Čili je to počítáno na pravidelný cyklus 28 dní a vždy se začne brát tím pádem od 1DC každých měsíčků.
A to je problém : já mám cyklus kratší a to 26 dní, takže ho po dalším cyklu nezačnu brát 1 DC, ale 3 - 4 DC. Navíc jsem po potratu (už čtvrtém za poslední dva roky- mezi těhu jsem gynex taky brala) a tak mi cyklus skáče dost,1. menstruaci po revizi jsme dostala přesně 29. den od revize a 1. cyklus po revizi byl 25 dní,druhý 24 dní a třetí 27 dní, takže místo abych začala brát gynex dnes, kdy jsem to dostala, tak zítra ho beru poslední den a pak mám 7 dní pauzu. Počítala jsem to v kalendáři, a kdyby mi cyklus už vydržel a nezměnil se a chodil po 27 dnech, tak bych až v únoru 2019 došla s gynexem v této frekvenci na správné nasazení v 1. DC.
Jak ho tedy mám brát? Má to vůbec nějaký smysl takto ho brát?
Navíc je detoxikační a neměl by se v těhotenství brát, takže když bych otěhotněla a ještě ho brala jako třeba teď v období očekávaných měsíčků, tak bych tomu malému mohla uškodit.

apple_tree
12. čer 2017

Myslim, ze ta pauza tam je prave pro pripad, ze bys otehotnela. Ja bych normalne zacinala brat opravdu v 1DC.