icon

Kdy byla ovulace podle měření teplot?

soymaru
31. říj 2025

Ahoj, prosím poradíte mi podle teplot, kdy byla ovulace a jestli vůvec byla? Děkuji
17.10 - 36.56
18.10 - 36.11
19.10. - 36.65
20.10 - 36.62
21.10. - 36.62
22.10. - 36.66
23.10. - 36.66
24.10. - 36.93
25.10. - 36.56
26.10. - 36.59
27.10. - 36.15
28.10. - 36.62
29.10. - 36.87
30.10. - 36.62
31.10 - 36.78

misha31
31. říj 2025

Dle me nebyla. Meris vzdy ve stejnou dobu, po spanku bez vstavani z postele?

soymaru
autor
31. říj 2025
@misha31

Dle me nebyla. Meris vzdy ve stejnou dobu, po spanku bez vstavani z postele?

@misha31 ano, každý den ráno v 5 hodin. Není možné že byla 27.10? Teď ty teploty stoupají.

anpineapple
31. říj 2025

Za mě podle teplot taky nebyla. Ovu testy k měření nedelas?

reeeza
31. říj 2025

Za mě také nebyla. Po ovulaci zůstávají teploty zvýšené alespoň o 0.3°C každý den až do ms

soymaru
autor
31. říj 2025
@reeeza

Za mě také nebyla. Po ovulaci zůstávají teploty zvýšené alespoň o 0.3°C každý den až do ms

@reeeza a od 28.10 do 31.10. zvýšené jsou. Nebo ne?

misha31
31. říj 2025
@soymaru

@soymaru nejsou zvysene, mely by byt vyssi nez 6x namerene hodnoty pred ovu. Teplotu mas vicemene stale totoznou.

soymaru
autor
31. říj 2025
@misha31

@soymaru nejsou zvysene, mely by byt vyssi nez 6x namerene hodnoty pred ovu. Teplotu mas vicemene stale totoznou.

@misha31 a je normální že bych ovulaci neměla? HA jsem vysadila v srpnu.

misha31
31. říj 2025
@soymaru

@misha31 a je normální že bych ovulaci neměla? HA jsem vysadila v srpnu.

@soymaru pokud by se ti to opakovalo dalsi mesic, zasla bych na gyndu, pro zjisteni, zda vubec ovu probiha. Nekdo to tak ma a jsou pak potize s otehotnenim

soymaru
autor
31. říj 2025
@misha31

@soymaru pokud by se ti to opakovalo dalsi mesic, zasla bych na gyndu, pro zjisteni, zda vubec ovu probiha. Nekdo to tak ma a jsou pak potize s otehotnenim

@misha31 a gynekolog pozna na UZ jestli ovulace byla i treba pred 10 dny nebo jen jestli byla treba pred 1 dnem a tak. Nevím jestli jde pochopit otázka

anpineapple
31. říj 2025
@soymaru

@misha31 a gynekolog pozna na UZ jestli ovulace byla i treba pred 10 dny nebo jen jestli byla treba pred 1 dnem a tak. Nevím jestli jde pochopit otázka

@soymaru ano pozná proběhlou ovulaci podle přítomnosti žlutého tělíska 😊

soymaru
autor
31. říj 2025
@anpineapple

@soymaru ano pozná proběhlou ovulaci podle přítomnosti žlutého tělíska 😊

@anpineapple děkuji moc. Objednaná jsem na začátek prosince. Po menstruaci si tedy koupím testy a uvidím.

reeeza
31. říj 2025
@soymaru

@soymaru jsou, ale málo. Má to být minimálně o 0.3 stupňů rozdíl od předešlých hodnot. Ty máš běžně 36.6x takže ty hodnoty 28.-30.10. mi příjdou málo :/

reeeza
31. říj 2025

Pokud jsi vysadila HA v srpnu, tělo se prostě potřebuje nakopnout, potřebuje víc času... bylo dlouho uspané, neovulovalo celou tu dobu, co jsi brala HA...

Jinak ovu bývá cca v půlce cyklu, ale většinou to je jen orientační hodnota. Počítej tak +-5 dní. Na gyndě se objednej na tzv. folikulometrii. Během cca 3 utz budou kontrolovat, jestli máš rostoucí folikul a zda prasknul ( a ne, nestačí jeden utz jak to někteří hyndaři dělají). To vše kolem období ovulace. Čerstvou ovu potvrdí volná tekutina v děloze, pak za několik dní se tvoří žluté tělísko, takže to taky potvrdí ovu a bude vidět na utz.

Zároveň si k tomu zkus dělat ovu testy a i nadále měřit bt. Mohla bys v tom spatřit určitý vzorec ( třeba že když ráno máš pozitivní ovu test, bt ti stoupá už další ráno/ až za dva dny/ za tři dny ..a utz ti třeba potvrdí ovu na tehdy a tehdy.. plus fyzické příznaky..časem to nebude znít tak složitě, neboj 😉😅

soymaru
autor
31. říj 2025
@reeeza

Pokud jsi vysadila HA v srpnu, tělo se prostě potřebuje nakopnout, potřebuje víc času... bylo dlouho uspané, neovulovalo celou tu dobu, co jsi brala HA...

Jinak ovu bývá cca v půlce cyklu, ale většinou to je jen orientační hodnota. Počítej tak +-5 dní. Na gyndě se objednej na tzv. folikulometrii. Během cca 3 utz budou kontrolovat, jestli máš rostoucí folikul a zda prasknul ( a ne, nestačí jeden utz jak to někteří hyndaři dělají). To vše kolem období ovulace. Čerstvou ovu potvrdí volná tekutina v děloze, pak za několik dní se tvoří žluté tělísko, takže to taky potvrdí ovu a bude vidět na utz.

Zároveň si k tomu zkus dělat ovu testy a i nadále měřit bt. Mohla bys v tom spatřit určitý vzorec ( třeba že když ráno máš pozitivní ovu test, bt ti stoupá už další ráno/ až za dva dny/ za tři dny ..a utz ti třeba potvrdí ovu na tehdy a tehdy.. plus fyzické příznaky..časem to nebude znít tak složitě, neboj 😉😅

@reeeza zní to složitě, ale nějak to půjde😅 řeším teď jeste problem že mám praci která me stresuje a chci odejít. Ale nevím jestli čekat na mateřskou a nebo odejít. Jenže když odejdu, a otěhotnim v době vypovede, tak to bude špatný a nebudu dostávat mateřskou. Nevím jak to vyřešit.