Kdy mít 2. dítě?
Dobrý den, jako už mockrát, jsi jdu pro rady a zkušenosti jsem k vám. S manželem poslední době hodně přemýšlíme o druhém miminku, ale nevím, jestli nepočkat. Máme 11 měsíční holčičku, která je anděl. Opravdu extrémně hodné, klidné a bezproblémové dítě. Drive jsem chtěla děti od sebe tak 4 roky, abych měla “čas na těhotenství”, abych prvnímu dítěti dala maximum a taktéž tomu dalšímu. ALE! Zase teď to máme cele v oku, čerstve, nebyl by to potom zase takový skok. A taky se strašně těším na další těhotenství a porod. Taky si děti budou hrát spolu, zabavi se. Budeme moct drive plánovat cestování, spoustu věci. Jak se říká, děti blizsko u sebe jsou skvěle pro děti, náročnější pro rodice - děti daleko od sebe jsou horší pro děti, ale lepší pro rodice. Je to pravda? Co si myslite?
No pořad si říkám pro a proti a proste nemuzeme se rozhodnout. Proste buď teď, nebo za 2,5 roku nejdřív. Nechci nic mezi tím. Buď do dvou let od sebe, nebo 4.
Ja jsem zastancem toho mit to "z jedne vody nacisto". Mam rozdil 27 mesicu a mladsi jsou dvojcata. Zpocatku to byl mazec, ale zas mame vsechny deti v podobnem veku.
Mám první 2 děti 20 měsíců od sebe, otěhotněla jsem podruhé přesně v roce starší dcery. První rok po narození druhého dítěte byl pekelný, mám ho totál v mlze, vůbec si nepamatuju, co se dělo, krom mimina. Teď je jim skoro 11 a 9 a ač jsou to holka a kluk, tak jsou skvělí parťáci, jak dvojčata, mají se moc rádi a jsem na ně fakt hrdá.
Dcerka teď 5, syn rok a půl. Dcera zlaté nenáročné miminko. Syn nespavec, prochozené noci, náročný celkově, teď už je to lepší. Chtěli jsme dříve, ale jsem ráda, že už dcerka byla samostatná, jinak bych to psychicky nezvládla 😁 Mají se moc rádi a už si spolu v rámci věku i hezky hrají.
Já mám obojí. První dvě 22 měsíců od sebe,a třetí skoro 7 let od druhého. A je to tak no. Bylo to náročné s klukama staršíma, teď mají 8 a 10 a je to pohoda. Nejmladšímu budou 2 roky. Užívám si ho maximálně. Ale rozdíl je velký, nemá nikoho k sobě, starší si vystačí sami, jsou vrstevníci. Ale mají ho moc rádi. On k nim vzhlíží, napodobuje. Ale další dítě už bych nedala, bylo to náročné,a už nemám věk, ani prostory a tak..

Já mám starší tři roky a dva měsíce a novorozeně. Posledních pár měsíců těhotenství jsem si to moc pochvalovala. Starší je samostatná, oblékne se, jídlo, které jí dám sama sní, pak se umyje, sama si hraje. Věnuju se jí hodně, protože mě to baví, ale když zrovna nemůžu, tak umí počkat...