Kdy myslíte, že by v tomto měsíci měla nastat ovulace?

anet255
9. led 2016

Dobrý den. Prosím potřebuji poradit.
Od 3.12. 2015 Do: 9.12. 2015 jsem měla menstruaci.
Další jsem měla mít Od: 6.1. 2016 Do 12.1. 2016. ale dostala jsem jí Od: 27.12 2015 Do 2.1. 2015, tudíž se ta, co měla být Od: 6.1. 2016 Do 12.1. 2016 nedostavila.
Snad jsem to napsala aspoň trochu srozumitelněji.
Má otázka zní, kdy si myslíte, že by cca v tomto měsíci měla nastat ovulace? Nebo jestli už byla?
Bazální teplotu neměřím, musí se měřit ve stejný čas a to já bohužel nemůžu a ovulační test si taky nedělám protože nevím, kdy cca začít testovat a to bych se asi nedoplatila :D
Moc všem děkuji za rady 🙂

pekkaa
9. led 2016

Ahoj. No to zalezi jak zrovna dlouhy cyklus budes mit ted. Jestli tech 24dni jak bylo naposledy nebo 34dno jak pises, ze melo byt normalne. Ovulace je vzdy zhruba 14dni pred zacatkem dalsi menstruace.
Takze k 27.12. si pricti bud (24-14) 10 dnu anebo (34-14) 20 dnu.
Anebo ten cyklus muzes zas mit uplne jinak dlouhy.. Takze tezko rict.
Navic tech 14 dni je prumer. Muze to byt tak 9-16 dni.

anet255
autor
9. led 2016

@pekkaa Ahoj, aháá, takže to asi teď nějak moc nezjistím. Uvažuji, že zkusím ten ovulační test, ale teď vůbec nevím, jestli začít testovat a pokud jo tak kdy a nebo raději počkat až po další MS.

pekkaa
9. led 2016

@anet255 muzes to zkusit, ale mozna to uz bylo pokud to ma byt znovu takove kratke..
Tezko se to vychytava i normalne.
Ja osobne ovulacne testy nemam moc rada. Nikdy jsem nenasla hezke 2 carky. Ja mam radsi mereni bazalni teploty. Tam je to vzdy s jistotou.. Ale to rikas, ze nemuzes..
Tak nevim.... Jestli ti nebude lito tech penez, tak klidne zkus ovulacni testy ted. Pokud to jeste nebylo tak to mozno vychytas.. Musis to delat ale dost dni po sobe. Idealne zacit tak 5 dni pred pulkou cyklu a testovat az nenajdes //.

marcelva
10. led 2016

@anet255 Ahoj, já bazální teplotu taky neměřím. Ovulaci jsem po vysazení ha neměla asi 2 měsíce vůbec. Jelikož mám teď cyklus každý měsíc jinak, mám i v jiné dny ovulaci. Ovu měřím ovulačními testy a kdy jí mám poznám, že mám nafouknuté břicho, bolest v podbřišku a hustý hlen. Vždy tak cca 10 - 12 dní před menstruací. Je pravda, že za testy už jsem dala hodně peněz, ale chceme miminko, tak na tom nezáleží 🙂 Takže buď můžeš sledovat příznaky jaké máš ty a měřit testy a nebo zkusit testovat pár dní před plánovanou menstruací.

anet255
autor
10. led 2016

@pekkaa No, bazální teplota se musí měřit ráno ve stejnou dobu a já pokaždé ve stejnou dobu ráno nemůžu no. Nikdy jsem si ovulační test nedělala. Tak jsem si dneska zkusila jeden udělat ( našla jsem že se prý dělají odpoledne ve stejnou dobu, a to už můžu ) a podle mě, co jsem četla návod a co mi vyšlo, tak co nevidět by měla ovulace přijít 🙂 ale nejsem si tím jistá. Přikládám kdyžtak fotku 🙂 Ale i tak Vám moc děkuji 🙂

anet255
autor
10. led 2016

@marcelva No já kdysi, jak sem ovulaci nějak nesledovala, tak jsem ji poznala 🙂 ale jakmile jsem se snažila ty příznaky zachytit, abych zjistila tu ovulaci, tak už mi to nějak nešlo, měla jsem a mám pocit, že v podbříšku mě to bolí pořád. Proto jsem si řekla, že tím, že jsem to začala sledovat, tak to asi už nepoznám :D tak jsem si řekla, že zkusím ten ovulační test, ale jak naschvál se mi to tak teď rozházelo :( tak jsem musela čekat, až mi MS skončí ale to jsem pak zase nevěděla, jestli ovulace vůbec bude nebo nebude. Po MS mám 8 dní tak jsem si řekla, že když se zkusím dneska testnout, jestli ovulace už náhodou není, tak že to nic nedám. Taky se snažíme o miminko, takže když bude potřeba déle testovat, tak to za to stojí 🙂 Podle testu si aspoň já myslím, že ovulace ještě neproběhla a že ještě není, ale že už co nevidět snad bude 🙂 Taky moc děkuji 🙂