Kdy po pozitivním ovulačním testu přijde uvolnění vajíčka?

31. pro 2022

Ahoj děvčata, jsem tu nová tak se omlouvám za blbý dotaz. Něco jsem našla v předchozích diskuzích, ale i tak se zeptám. Když jsem včera večer měla silně pozitivní ovulační test + hlen (ten už byl i 2 dny před tím, ale včera “nejvíc plodný”) a dnes mě bolí napravo v podbřišku tak uvolnění vajíčka tedy nejspíše proběhne dnes? Chápu to správně? Píše se do 24h od pozitivního testu, takže vlastně zítra ráno například už není šance na oplodnění?? Má tedy cenu se snažit i dnes? Omlouvám se ještě jednou za blbý dotaz a děkuji za odpovědi. 🙂

lencaa11
31. pro 2022

Ještě je jeden den po ovulaci plodny den ovu je cca od testu 24-36h

ruzova_pastelka
31. pro 2022

To vajíčko pak ještě nějakou dobu putuje vejcovodem a je tam tedy delší čas, obvykle je vysoká možnost početí ještě minimálně den po ovulaci. Úplně přesně ti to nikdy nikdo neřekne, tahle oblast je ještě pořád spíš v sekci "předpokládá se". U tebe ovulace ještě ani nenastala, tudíž je velmi pravděpodobné, že i zítřejší ráno "má cenu". Dost možná i to pozítřejší.

Pozoruj své tělo... skončení bolesti je pro mě nejspolehlivější indikátor.

autor
31. pro 2022

@ruzova_pastelka moc děkuji za radu🙂

sudylichozrout
31. pro 2022

Pokud te boli podbrisek na jedne strane, tak uz k uvolneni vajicka doslo. Do bricha se vylije trocha tekutiny, proto to boli. Jinak ovulqce nastava za 12-42 hodi po pozitivnim testu. Zalezi totiz na tom, kdy presne tu pozitivitu sama zachytis.

autor
1. led 2023

@ruzova_pastelka Ještě se tak blbě zeptám, když ustoupí ta bolest je to nejspíš proto, že se vajíčko uvolnilo? Já vím, že mi kolikrát doktorka říkala, že když se vylije ta tekutina z folikulu volně do břicha, může to bolet a dráždit, než se vstřebá…Nebo když přestane bolet tak to znamená, že už není šance na oplodnění?😃

ruzova_pastelka
1. led 2023

To má každá žena trochu jinak. Když skončí největší bolest, proběhla ovulace. Já mám mírné bolesti i potom, ale s bolestí před ovulací se to nedá srovnávat. Pokud je to taková ta několik dní trvající, stupňující se bolest, která potom náhle pomine, je to jasné. Jiné ženy to mají tak, že cítí bolest opravdu až přímo při ovulaci, tak jak to popsala tvoje lékařka. Počítala bych, že 24 hodin od největší bolesti je ještě dobrá šance na otěhotnění 🙂 Držím palce, já teď taky čekám, jestli se to tenhle měsíc povedlo.

autor
1. led 2023

@ruzova_pastelka tak držím moc palce 🙂