Kdy se vám ukazal malý náznak blížící se ovulace?

dasenoxx
8. bře 2018

Ahoj holky, prosím kdy se vám ukazal malý náznak na Ovu testu? Podle aplikace bych zítra měla mít ovulaci a žádný náznak slabé čárky na testu aspoň není. Myslíte, že až během dneška už by se mohla ukazat? Kolik dní před Ovu se může ukázat? Diiiiky

thalia
8. bře 2018

Náznak vůbec nemusí být. Já třeba měla slabou čárku celý cyklus a v den ovulace najednou silně pozitivní, aniž by čárka předtím nějak sílila. Test jsi dělala ráno? Nemá se dělat z ranní moči, ale z odpolední a nejlépe aspoň dvě hoďky nepít, nečurat. Navíc aplikace je jen aplikace 🙂.

handulkak
8. bře 2018

@dasenoxx ahoj, na aplikaci bych vůbec nekoukala, je potreba to jeden měsíc zkusit hlídat, buď testy, nebo BT.
Mě ukazuje podle MS ovulaci většinou 14-15 den, zapisují to už druhy rok, a vím stoprocentně ze je vždy okolo 21-22DC

dasenoxx
autor
8. bře 2018

Dělám to právě radši k večeru, hlídam si stejný čas a nic se zatím neukazuje. Vím, že podle aplikace se přímo řídit nemůžu, jen přibližně. U prvního dítěte vím, že to bylo úplně mimo a snad dva dny po skončení MS. Tak ja vydržím a budu dělat pravidelně dál a uvidíme 🙂 každopádně, může se stát, že Ovu test nic neukazuje a přesto ovulace proběhla?

thalia
8. bře 2018

Ano, může. Nemusíš testem trefit nejvyšší hladinu hormonu a je to hned 🙂.

2hanah
8. bře 2018

@dasenoxx Cyklus mám pravidelný, ale ani tak, co jsem sledovala ovu před těhotenstvím jsem ji neměla přesně v půlce cyklu, takže bych se na nějakou aplikaci asi vyprdla, ale jinak ta čárka se může objevit až zítra, já to tak měla, ze dne na den.

bekyc
8. bře 2018

To by mě teda taky zajímalo. Už jsem počůrala nespočet testů a ani náznak druhé čárky. Chtěla bych brzy otěhotnět, ale takhle to vidím tak, že budeme souložit celý měsíc 3x denně a snad se zadaří. 😀

thalia
8. bře 2018

@bekyc bt měřit nejde? A co jiné přiznaky ovulace? Mně třeba v době ovulace vyskáčou pupínky na obličeji 😀. A občas mě i zabolí vaječník.

bekyc
8. bře 2018

@thalia Na to se teprve chystám, pořád jsem nějak věřila těm testům, ale už se na to vykašlu. Mě bolí levý vaječník, ale to i proto, že tam mám malou cystu. Může být jako příznak zvýšená únava? To je asi jediné, co jsem zatím zpozorovala.

avital
9. bře 2018

Mně to podle výpočtů teda nesedí, zkus BT a ověř si to testem, já už teď ani nemerim ve stejnou hodinu. MS chodí jak hodinky a ovulace +-1den. Jinak na testu jsem mívala jeden den náznak druhej silnou čárku. Podle aplikace bych měla mít ovu 12. den, mám ji 15-16...

amenophus
9. bře 2018

Možná je to test od testu, ale ten můj žádný slabý náznak neukazoval, ten měl ocela binární výsledky ANO/NE. Začala jsem testovat dva dny před očekávanou ovu dle apky - první den vůbec nic, druhý den zcela jednoznačný výrazný dvě čárky (takže ovu přišla o den dřív než odhadovala apka). Testovala jsem cca v poledne.