Kdy zkusit těhotenský test po časné ovulaci?
Ahojky,
Už půl roku se snažíme o druhé mimčo. Dřív jsem tak nějak ovulaci nehlidala, protože sex byl ob den. Ale teď přítel změnil práci, a je to nemožné. Dnes jsem byla na prevenci na gynde, dle UTZ byla ovulace před 4-5 dny (tedy 15/16.5), poslední MS 7.5. Sex 13. a 14.5. Nemá někdo zkušenost s tak brzkou ovulaci a přes to otěhotněl? Bojím se, ze je ovulace moc brzy od MS … případně kdy bych mohla zkusit test? Jasný ze asi po vynechání, ale alespoň nějaký ten duch by ve mě vyvolal pocit naděje, ze s námi není něco v nepořádku ☺️ a má někdo zkušenost s doplňky Inofolic nebo Folandrol? Děkuji 🫣
@moncici00 Že je ovulace brzy nevadí, důležité je, aby byla dostatečně dlouhá doba od ovulace do menstruace, alespoň 10 dní, ideálně 12-14. Tedy pokud máš ovulaci 10. den a celková délka cyklu je řekněme 24 dní, je to v pořádku a otěhotnění by to bránit nemělo. Na test je ještě hodně brzy, šanci aspoň na ducha bych viděla tak v neděli.
3x jsem bez problémů otěhotněla s ovulací 10. den a LF 12dní.
Ahojky, mám ovu 10. nebo 11. den a krásné dvě přirozeně počaté děti. Je prostě potřeba snažení 9. a 10. den 🙂 Jinak vše jako u ostatních, co mají ovulku třeba 14. den... Záleží na tom, jak dlouhá je druhá fáze cyklu, ne na tom, jak brzy je ovulace.
@lucka662006 dobře, děkuji moc 😇😇
Holky, teď jsem lehce zaspinila, muže to byt nidace, nebo spíše je to k tomu gyn vyšetření 🥹
@moncici00 Může to být samozřejmě obojí, ale spíše bych to viděla na nidaci, pokud běžně po prohlídce nešpiníš 🙂
@lucka662006 nene, nikdy nešpiním. No doufám, že je vše na dobré cestě 🙏🏻

Na tom, kolikátý den cyklu ovuluješ, nezáleží. Důležité je, aby ode dne ovulace do začátku menstruace bylo více než 10 dní, ideálně 14. Je to takzvaná luteální fáze, během který se oplodněný vajíčko musí stihnout zavrtat do děložní sliznice. A to mu právě 10-16 dnů trvá. Pokud je luteální fáze moc krátká, sliznice v průběhu menstruace odejde dřív než se do ní vajíčko usadí a to nemá kde prosperovat, takže i když je oplozené, těhotenství z něj nebude.
Takže to, že máš ovulaci brzy, nevadí, záleží jen na tom, aby období po ní bylo dostatečně dlouhé.