Kotvičník. Nepijete ho některá z vás?

masel
11. bře 2012

Čauky holky 🙂 .Nepijete některá z vás Kotvičník?Nebo partner? Jaké máte zkušenosti? Od kdy do kdy ho pijete?
Nebo už těhulky,či maminy - nepomohl některé k těhu?

xradka79
19. bře 2012

@masel ahoj, mě kamarádka poradila brát kapky naděje od paní Podhorské, že prý do měsíce otěhotněla. Jestli to ale bylo vlivem kapek nebo ne - těžko říct. Každopádně to teda zkouším (už 2.měsíc a zatím nic). Já si dávám maliník, jeřát černý a kotvičník. Manžel kotvičník. Jde o kapky z pupenů. Doporučené dávkování je 1kapka na 1kg tělesné hmotnosti. To by ale bylo za chvíli pryč a extra levný to taky není, takže jsem svoji hmotnost podělila 2 a výsledné číslo rozdělila na dávku ráno a večer. Piju to pořád. Akorát se to musí přestat pít, kdybys otěhotněla, protože kapky obsahují alkohol.

asaka
19. bře 2012

ahoj, ja ho piju jako caj. K otehotneni zatim nepomohl, ale aspon psychicky mi to pomaha..
da se koupit ve zdravy vyzive, od Grešíka

lca180
19. bře 2012

@masel Ahoj,já jsem užívala taky kotvičník zn.Naděje (http://www.nadeje-byliny.eu/Vyluhy-z-pupenu/284...) a zároveň Maliník a pila jsem čaj z drmku obecného.Bohužel k těhotenství mě to ani po 3 letech nedovedlo a to jsme oba z manželem zdraví.Hodně štěstí,ať ti to vyjde 🙂

masel
autor
21. bře 2012

Ahoj holky.Děkuji za odpovědi. Já jsem si koupila kotvičník čaj.Zatím ho piju asi 5 dní (od Ms).Přítel ho pije už asi 14dní. Takže ho asi budu pít každý den i po ovu,a kdyby se náhodou zadařilo,tak raději vysadím.

@asaka Přítel říká,že je po něm takovej v pohodě. A já sama musím uznat,že to opravdu pomáhá i na tu psychyku. Nejsem tolik výbušná 😀 .
Uvidíme co ajak po pár měsících. Jinak piju ještě kontryhel a užíváme vitamínky 🙂

asaka
21. bře 2012

@masel no napodpobne, taky piju jeste kontryhel a koprivu, vitaminyB, listovku, vit E.. mno, ale furt nic :(

masel
autor
21. bře 2012

@asaka Já kontryhel piju dýl.Hlavně na srovnání Ms a spíš mi pomohl od bolestí a intenzity.A hlavně mi chutná 😀.Takže když Ms dorazí,tak se uklidním tím,že si můžu dát čajík 😉 Já beru krátce calibrun a B-koplex a přítel ještě vitamín E. Snažímese už rok.Jak dlouho vy?

luciebx
21. bře 2012

holky chci se zeptat na ten kontryhel ... i kdyz se jeste nesnazime ale doufam ze do pul roku zacneme.. pit ho uz muzu? nebo to nema cenu a ma se spis pit az se fakt clovek snazi.. dikec..

asaka
21. bře 2012

@masel my taky rok, ale jednou jsem behem te doby potratila, po 3/4 roku snazeni :(

luciebx
21. bře 2012

holky kdyby nektera z vas mela zajem o levne ovu testiky dejte vedet.. 😵 😵

asaka
21. bře 2012

@luciebx dik, ale ja uz davno nic nesleduju, akorat me to nervuje 😖

luciebx
21. bře 2012

@asaka ja prave ze chci zacit.. pac on se clovek muze snazit cely cyklus.. ale ten nejdulezitejsi den zjistis jen podle toho ovu testiku.. ani kalkulacka na netu to nedava pac tam je to orientacne.. a mereni bt ja sem na to leniva.. takze takhle curat a je to.. aspon mam jistotu ze vim ze ta ovu je ..

masel
autor
21. bře 2012

@asaka Tak to mě mrzí. To u nás ani náznak. Teď mi gynekoložky sestra řekla,že mám do květnové Ms měřit Bt,a pak se začne něco dít.Bude mi dělat pak různé testy.Popřípadě i přítele pošle na spermiogram.

@luciebx Tím kontryhelem nic nezkazíš. Myslím,že spíš prospěješ.

masel
autor
21. bře 2012

@luciebx Já zkoušela 2cykly ovu testíky.A myslím,že jsou dobré. Ta Bt ti spíš řekne,když je po.Já kdybych nemusela měřit.Teda teprve začnu,takuž jsem se chtěla také na to vyprdnout.Hrozně to nervuje.

masel
autor
21. bře 2012

@luciebx Já podle kalkulačky se vůbec nemohla řídit.Udávalo to opravdu hodně velkej orientační dny 🙂 .Já sleduji čípek a podle ovu testu jsem si to i ověřila,ale stejně se nezadařilo ☹ .

asaka
21. bře 2012

@luciebx myslim ze pitim kontryhelu nic nezkazis, naopak. nebo si kup nejakou smes bylin -zensky caj, daji se koupit jak v lekarne tak ve zdravych vyzivach

luciebx
21. bře 2012

@masel tak jo..ja od pristiho cyklu budu pit to se pije od prvniho dc po ovu vid.. ale kdyz jeste nemerim jak to poznam.. mam to brat automaticky ze tak prvni 2 tydny proste pit a pak na to kaslat?

@masel ono asi hodne taky hraje psychika no.. ale je fakt ze ja se budu ridit ovu testikama... ale ja si planuju ze se zadari.. ale je fakt ze benicek nam trval dlouho.. tak aby toto taky netrvalo rok a vic.. to uz bych na tom byla asi jako ty.. pac predtim mi dr rekl ze mam vylozene psychicky blok.. ze to chce klidek.. no ale vysvetli to holce co chce mimi uz x let.

luciebx
21. bře 2012

@asaka ja neziji v cr vis.. ale joo ty caje jsou asi aji tu.. no kontryhel zacnu pit.. ja mam cajicky rada..

asaka
21. bře 2012

@masel ja merila BT, podle toho byla ovulace jasne prokazatelna, tak uz nemerim, vim ze mam ovulaci nejcasteji 13dc, jednou jsem teda zaznamenala anovulacni cyklus. Pzitivni testy jsem mela dvakrat, jednou slo o prokazane tehotenstvi a pak nejspis o hormonalne aktivni cystu, nebo dalsi hodne kratky tehotenstvi :( Vysetreni uz mi vsemozny delali (teda krom hysteroskopie a laparoskopie) proste vsemozny odbery, manzel byl na spermiogramu a taky uplne v poradku. Tak asi holt mame "jenom" smulu... a snad to priste vyjde. S prvnim otehotnenim problem nebyl zadnej, hned na prvni pokus a ted se jen tak miminka nedockam :(

masel
autor
21. bře 2012

@luciebx Pokud už se snažíte o mimi tak doporučují od Ms do ovu 2až 3šálky deně.Pokud tomáš jen tak tak múžeš pořád a třeba po ovu budeš pít jen 1deně. Já jelikož mám cykly 25,či26Dc a ovu kolem 12Dc,tak piju spíše do 11Dc. Já ten kontryhel mám moc ráda a i ten kotvičník je chutnej. Přítel bylinky nesnáší,ale pro mimi se podstupuje moje experimenty poměrně vpohodě.I ho obdivuji.

masel
autor
21. bře 2012

@asaka Tak to je divný.Třeba je to u nás psychycký blok jak tady píše luciebx. Je to těžké ale na to nemyslet. 😒 . Já tedy mám skoro 10letou slečnu.Neplánovanou.A teď nic.A to jsem žila nezdravěji 😔

masel
autor
21. bře 2012

@asaka To mě ještě nic neděla.Prý jsem jednou otěhotněla a odrodila bez problémů,tak až poroce. Teď mám zatím měřit.Sice měřit budu a jelikož tomu moc stejně nerozumím,tak se budu snažit to nijak víc nesledovat.

asaka
21. bře 2012

@masel tak mne ty testy delali taky az ted po roce..
jj, nejlepsi se moc nesledovat, jinak je to na zblbnuti...

masel
autor
21. bře 2012

@asaka Jenže někdy to ani úplně nejde se nesledovat. Minulýcyklus jsem to jakžtakš zvládala,ale najednou jsem nahmátla čípek stašně nízko (aniž bych ho šla sledovat),apak to začalo to kolo sledování.Ale i já sama byla ůplně na nervy...(a že jsem nesledovala,tka i milování bylo úplně o něčem jiném)Říkala jsem si vyprdnu se na to a stejně jsem vtom zachvíli lítala.
Ale teď kromě toho měření se to pokusím dodžet...
Budeme si pít čajíčky,užívat vitamínky a milovat se jen když bude opět chuť.

asaka
21. bře 2012

@masel no to mi mluv, ja na to samozrejme taky myslim porad a furt spekuluju kdy by to bylo nejlepsi.. 😔

masel
autor
22. bře 2012

@asaka Jé také mám v hlavě. Někdy když ležím po milování,tak se přistihnu,že počítám dny zda nejsme kolem ovulace 😔

asaka
22. bře 2012

@masel no tak ja jsme na tom hur, ja o tom premyslim uz predem, ktery dny by to bylo vhodny, aby neco bylo.. 😔

masel
autor
22. bře 2012

@asaka Když jsem se sledovala dost,tak jsem na tom byla hrozně.Skoro jsem počítala minuty a div jsem to neplánovala časově i mezi milováním,aby se něco neprošvihlo. 😔 . Teď jen občas o po milování.Nó možna taky někdy ještě během dne,ale není to tak hrozné.To spíš před očekávanou Ms sedím a zpětně koukám zda jsme třeba nemohli trefit 😔 🙂

asaka
22. bře 2012

@masel a jak jsi dokazala se od toho odprostit prosim te? aspon v ramci moznosti? mne to nejde :(

masel
autor
23. bře 2012

@asaka Ahojky.Je to asi ohrané,ale vcelku to trochu na pár hodin zaměstná. Já začala více vařit,péct a více se věnovat dceři. A když jsem na pc,tak si hlavně zjišťuji informace,co bude potom,když to nejde normálně (mimi). Nejde to úplně se od toho odprostit,ale mě to trochu pomáhá. Ale jestli budou někdy výsledky,tak to nevím.

asaka
23. bře 2012

@masel je fakt ze to mi taky pomaha, taky jsem se zacla vice starat o tyhle domaci veci. Myslim, ze jak najdu praci nebo do ni nastoupim, teprv tehdy otehotnim. 🙄