icon

Laparoskopie a sex. Za jak dlouho po operaci?

katule22
20. říj 2019

Ahoj, omlouvám se za zvláštní dotaz ale pro nás dost důležitý. Ted 29.10. Jdeme na laparku a já se chci zeptat za jak dlouho po ní můžeme mít sex? Mě totiž ovulace vychází na 1.11. Tak by jsme ji neradi prosvihli.
A za jak dlouho jste po laparce našli své // na testiku?
Mockrát děkuji za odpovědi

princezna8
•
20. říj 2019

@katule22 Tam asi zalezi proc na laparku jdes... Ja mela laparku kvuli mimodeloznimu, vzali mi vejcovod, a po tydnu jsme to zkusili, a vse bylo OK. Svagrova mela laparku kvuli pruchodnosti vejcovodu, a tam mohli hned, kdyz se na to citila.

kkacca
•
20. říj 2019

Dva dny po laparaskopii si sex opravdu nedovedu predstavit, nevim co ti delali, ja byla na drillingu a pruchodnosti a dva dny po jsem měla problem vstat..minimalne pockej po kontrole..

luciebx
•
20. říj 2019

Já teď měla dělaný prolapse laparkou a zákaz byl na 6 týdnu. Ono záleží proč tu laparku mas. Pokud banalita uvidíš co ti řeknou. Ale určitě bych dodržela dobu co mi dr nařídí. Před slety sem měla laparku kvůli bolestem srůsty atd a tam myslím nebylo čekání tak dlouhé. Poslouchej své tělo.

katule22
autor
•
20. říj 2019

Jdu na profouknuti jinak mi nic není. Ale 4 roky to stále nejde no tak jsme už zoufalí

bernicka
•
20. říj 2019

@katule22 neriskovala bych. Jednak u nás se propouští ponlaparcenl až třetí den. 6ti neděli se doporucuje i skrz infekce. Navíc to může rozhodit cyklus, já vždy po operaci dostala MS druhý den, ať to bylo jakýkoliv den cyklu.

klarina11
•
20. říj 2019

@katule22 mě řekli hned jak se budu cítit já sama a mám po té laparce jako vy. Duben laparka červen těhotná jsem 19tt

martaskaaa
•
20. říj 2019

Byla jsem na laparce, vejcovody byly ok, ale dělali drilling vaječníků. Měla jsem z rány drén. V nemocnici jsem byla 3dny a když jsem jela domů, bolelo mě každé hrknuti auta...ten týden jsem byla jak lemra a sex byl až tak po 2tydnech nejdřív, co si pamatuju. Podle mě je fakt blbost, abyste do toho hned bušili. Musí se ti zahojit stehy. Když to nešlo 4 roky, ten měsíc se už nezblázní 👍 a teda mě osobně ta laparka nepomohla, byla jsem na ni v listopadu 2014 a otěhotněla v lednu 2018 . Tak ať ti to dobře dopadne a brzy se podaří, držím palce 😊

katule22
autor
•
20. říj 2019

@martaskaaa jáký stehy mě nic o operaci neříkala budou mi to dělat ambulantně pak hned půjdu domu. Ty jo teď jste mě rozhodily

katule22
autor
•
20. říj 2019

@bernicka mě říkala že půjdu hned domů, budou mi to dělat ambulantně nebo jak se to říká

andrisek123
•
20. říj 2019

@katule22 My se začali pokoušet týden po laparce. 😀 A hned se zadařilo :D
Ale stehy mít budeš :D já mám jeden v pupíku a dva malinký v podbřišku ;)

evula19
•
20. říj 2019

určitě až po vytažení stehů a mně teda břicho bolelo tak, že jsem na to neměla ani pomyšlení. A ve výsledku to nepomohlo, až IVF..

lilian2111
•
20. říj 2019

Tak to nevím jakou laparo ti budou dělat ambulantne ale dva dny po určitě na sex chuť mít nebudeš 🙊

bernicka
•
20. říj 2019

@katule22 v tom případě to není laparoskopie, ale HyCoSy apod. Vstriknuti kontrastní látky a sledování pod rtg nebo se dělá i trochu jinak. I tak to ženské moc dobře nesnáší a mají bolesti. Na případně snažení bych se zeptala v nemocnici.

princezna8
•
20. říj 2019

@katule22 Budes mit jen treba 2 maly stehy, moji kamaradku taky pustili jeste ten den domu.

princezna8
•
20. říj 2019

@bernicka Kdyz se dela laparka jen aby se zjistilo jestli nejsou srusty nebo profuky, tak poustej klidne ten den jeste domu.

p4vl4
•
20. říj 2019

Ty jo, zírám na vás. Já jsem měla diagnostickou laparoskopii s tím, že pokud něco najdou, tak to hned budou řešit. Našli endometriózu, takže čistili, čistili. Měla jsem jen asi tři stehy v pupíku plus další vstup vlevo dole na břiše (bez stehů). Tři dny jsem skoro nemohla chodit, po asi 14 dnech jsem se konečně vydala do práce. Sex jsem měla 3 týdny zakázaný a ani bych do toho dřív nešla! Bolelo mě to břicho opravdu dost. Navíc teda manžel řekl, že o dítě z takto zdrogovaného vajíčka ani nestojí (narkóza plus velké dávky léků proti bolesti potom) 😂😂 Tak bylo vymalováno. Ale nepomohlo to, po zhruba roce jsme se dopracovali k IVF.

bernicka
•
20. říj 2019

@princezna8 u nás se třeba i diagnosticka dělá, jako klasická s hospitalizaci. Jen průchodnost vejcovodu jde i mimo laparku.
Mam s tím bohaté zkušenosti.

princezna8
•
20. říj 2019

@bernicka Moje sestrenka byla kvuli pruchodnosti, normalni laparka s narkozou, za nejaky 4 hodiny ji pustili domu. Ale s tim ze mela doprovod a mel se o ni kdo starat.

p4vl4
•
20. říj 2019

Ano, to jsem neřekla. Mně dělali zároveň test průchodnosti (tu modrou kapalinu), a zároveň čištění endometriózy. A byla jsem v nemocnici také jen ambulantně, zabralo to asi půl dne. Museli jsme podepsat, že budu 24 hodin po propuštění pod nonstop dohledem, a že vím, kam jet když tak do nejbližší nemocnice. Manžel si vzal den ošetřovatelského volna.

martaskaaa
•
20. říj 2019

@katule22 ale laparoskopie je operační zákrok, takže ambulantní je úplně jiná metoda, to pak teoreticky se snažit můžete, ale asi bych se zeptala dr

p4vl4
•
20. říj 2019

@martaskaaa Jde o ambulantní operaci. Tj. přijdeš, odoperují tě, někdo tě odveze domů. Rozdíl je jen v tom, že neležíš pak v nemocnici.

terka80
•
20. říj 2019

@katule22 tak to nejdete na laparku ale na hsg,budou vam zespoda nalivat tekutinu a koukat pres ultrazvuk jak protyka vejcovody.byla jsem na tom v breznu a sex po 3 dnech mi rekl doktor,zrovna jsem mela plodne dny.do ted jsem ale neotehotnela

katule22
autor
•
20. říj 2019

@terka80 ty jo tak se všem omlouvám a děkuji za vysvětlení. Je to asi tak jak píšeš. Děkuji moc

martaskaaa
•
21. říj 2019

@p4vl4 Ne je to tak jak píše @terka80 . Nejedná se o žádný operování 😉

terka80
•
21. říj 2019

@katule22 pocitej s tim ze te bude bolet bricho asi jako menstruacni bolesti a muze to trvat treba i dva tydny 😉 tak jen aby ses nebala

krupka3
•
28. říj 2019

Ja byla na operaci kyly, zadna laparoskopie, 10cm rez, a mohla jsem jit domu hned dany den, ale z vlastni vule jsem zustala do druheho dne rana, a pak sla domu. Ale bolesti jsem teda mela opravdu velike jeste dost dlouho, nebyla bych 2dny pote schopna ani roztahnout nohy. Drzim pesti.

krupka3
•
Autor odpověď smazal
•
krupka3
•
Autor odpověď smazal
•