Má darování krevní plazmy vliv na těhotenství?
Ahoj, chci začít chodit darovat krevní plazmu. Zároveň plánují i těhotenství. Může mít nějaký vliv darování na otěhotnění? Jestli to nemůže třeba nějak zkomplikovat otěhotnění a ovulaci? Nemáte někdo zkušenost? Děkuji :srdce:
Chodila jsem před těhotenstvím asi rok...když sem otěhotněla chodit sem přestala...cítila sem že bych to nezvladla
Děkuju moc holky
Ahoj, chodila jsem dlouho, 10 let pravidelně, pak jsem bez problémů hned otěhotněla. Paní doktorka mi řekla, že mám přijít, až nebudu kojit, takže v těhotenství ani při kojení ne 🙂
Nejsem doktor, ale vím, že v krevní plazmě jsou např. hormony, vitamíny a minerály. Slouží i k jejich přenosu. Čili já bych nechodila, pokud bych se snažila o dítě 🤷♀️
Záleží ale i jak často tam chodíš. Já tam jako puberťák chodívala každý měsíc pro kačky, vypláceli 400kč😁. To určitě nebylo ok. Ale pokud jdeš 1, 2x do roka tak ti to snad neuškodí...
Já se takhle rozhodla před šesti lety, že půjdu poprvé darovat a o pár dní později jsem otěhotněla po dlouhodobém snažení 🙂

Ne to na to vliv nemá jen těhotné už chodit by neměli ale jinak to žádný vliv nemá