Má užívání Utrogestanu vliv na ovulaci?

andrevo
15. zář 2014

Ahoj holky, mám na vás takovou otázečku a zároveň i diskusi. 14DC jsem měla folikul 18,9mm, 15DC jsem měla bolest jak blázen v podbřišku a i takové velké píchnutí, dnes jsem 18DC a pořád mě bolí vaječníky. Od včerejšího večera beru utrogestan. Chtěla jsem se zeptat jestli to má nějaký vliv na ovu? Myslím, že už jsem jí měla, ale kdyby mi probíhala teprve teď můžu i přes to otěhotnět? Cyklus mám 30denní. Moc děkuji.

evcann
16. zář 2014

ahoj, tak to vypadá, že jak jsi měla bolest tak to byla ovulace, odpovida to i časově, ře to pobolívá pár dní je normální. Utrogestan je na podporu případného těhotenství. Pokud by jsi Uteogestan vzala před ovulací mohla bys ji zabránit, ale to se u tebe v tomto případě určitě nestalo 🙂

damae
16. zář 2014

Ahoj, mě bolelo takhle břicho (tlak - píchání v podbřišku) minulý cyklus asi osm dní po ovu a to jsem brala poprvé v životě clostilbegyt a následně mi byl píchnut pregnyl. Těhotenství z toho nebylo a tak jsem si odvodila, že mě to takhle píchá z těch hormonů, co jsem do sebe naládovala v první půlce cyklu. Že bych měla ovulaci později mi přijde kvůli tomu pregnylu nepravděpodobné.
Tenhle cyklus k tomu beru i ten utrogestan a sem tam mě dole zabolí taky (např teď 🙂) - mám asi 6 dní po ovu.