icon

Malé vypovídání se při snažení o miminko. Jak se tím nenervovat?

mzacikova
28. lis 2019

Ahoj holky. Začátkem měsíce jsem měla biochemko, 2 týdny na to jsem byla na gyndě - podle sona je vše v pořádku a můžeme se snažit dál. Ovulace proběhla asi v sobotu - poznám to podle křečí v podbřišku. Pořádně jsme to ten den pojistili - před a taky po 😁
Já už jsem z toho tak vystresovaná. Jen půl roku snažení a mě to přijde jako věčnost. Mám už dvouletého zlobivce, takže mě zaměstná a jsem za něj nesmírně šťastná!
Ale jak to děláte, aby jsme se tím tolik každý měsíc nenervovaly...

amazonkajanik
28. lis 2019

Mě pomáhalo zakousnout se do práce. Navíc poslední dvě místa byla tak náročná, že nebyla pomalu síla ani děti dělat. Ale stalo se, že to někdo omylem nakousl, jako když jsem nepřišla, jelikož jsem prozvracela celou noc a už vtípky na téma " jé, tak to seš v tom" dělala jsem v mužském kolektivu, takže nemělo cenu jim něco vysvětlovat. Nakonec se zadarilo v době, kdy jsem to nejméně čekala. Ale my se snažili 6let o první

merope
28. lis 2019

@mzacikova U mě pomohla až psychoterapie. Ale my byli na mnoha IVF, než se zadařilo. Už jsem se z toho hroutila, doma se začal sypat vztah a tak. Nicméně sledování ovulace a "jdeme zkoušet" až se sex stal málem povinností, to jsem vydržela asi tak rok-dva než jsem zjistila, že mě ten sex ani už nebaví.

mzacikova
autor
28. lis 2019

@amazonkajanik u mě, která je pořád s nal doma, bohužel nějaké zakousnuti do práce nehrozí - i když by to bodlo!
Mě chlap nevěřil, když jsem mu teď řekla, že to nevyšlo. Pořád si myslel, že těhotná jsem... To mi taky nepřidávalo moc.
6 let... To je šílené... Jak může být něco tak přirozeného tak hrozné složité

mzacikova
autor
28. lis 2019

@merope já teda ovulaci řeším zatím jen tak, že si pozoruji bolesti - až pak zkouším OT. Bolesti mám totiž od ukončení kojení během ovulace šílené. Posledně mě ten sex hrozně bolel právě během ovulace. Taky se bojim, aby se z toho časem nestala povinnost...

amazonkajanik
28. lis 2019

@mzacikova no, chlap mi taky drasal nervy, páč hrozně miminko chtěl. Přirozené to je, jen by se do toho přírodě nesmělo zasahovat špatnou HA. Za těch 6let jsem měla jedno neprosperujici a dvě biochemicka těhotenství, takže občas jsem propadala beznadeji a myslela si, že neteř bude matkou dřív jak já

jituli84
28. lis 2019

Nám to taky pul roku nešlo, pak sme si doma otevřelí víno a manžel mi povídá, že nevadí ikdyby chom měly bejt jen dva, přestaly sme na to myslet a spíš si to užívaly. Do dvou měsícu jsem otěhotněla , bohužel to nedopadlo, ale do dvou měsícu jsem otěhotněla zase. Brala jsem jen listovku, nestresovala se tím a přišlo to samo až jsem si říkala, že pul roku nic a pak jsem otěhotněla dvakrát během 4 měsíců zvláštní no.

mzacikova
autor
28. lis 2019

@amazonkajanik a tím souhlasím. Já ji brala od 16ti do 21ti. Takže tělo dostalo zabrat. Pak jsem brala rok a půl během kojení a už to do sebe nikdy cpát nechci... Zbytečné svinstvo při tělo. Můj gynekolog antikoncepcu prakticky nutí. Kamarádka nevěděla, jak mu vysvětlit, že už ji nechce. Přitom jinak je skvělý a jezdí za ním z půlky kraje 🤦‍♀️

mzacikova
autor
28. lis 2019

@jituli84 ono to tak asi bude. Že člověk na to nesmí myslet a nesmí na to jít "na sílu". Ale to se snadno reken, když člověk po dítěti tolik touží. To sama znám

lauriak
28. lis 2019

@mzacikova nam sa druhe tiez nedarilo asi pol roka a tiez som si sledovala ovulaciu len podla silnej bolesti. Rozoznala som to kazdy mesiac 100%. No a potom prisiel mesiac ked som mala zapal mocovych ciest zrovna v case ovulacie, sex vtedy nebol, vobec som nepocitala s tehotenstvom a mesicky uz nedorazili 🤷🏼‍♀️ Doteraz to nechapem, ani neviem kedy sa to mohlo stať 😅 Takze plati, ze to pride ked to najmenej cakas. Drzim palce nech sa co najskor zadari ☺️

evee24
28. lis 2019

@mzacikova my se snažili 9 měsíců o druhé. Já to měla i štítnou žlázou. No nejde nemyslet 😃 ikdyz sem měla taky dvouletou. Prostě v hlavě je. Ta touha. Pak sem zkusila inofolic a hned se zadarilo. Asi jak to podporuje štítnou žlázu. Ale kazdomesicni zoufalství. Pár biochemických proběhlo. Ale člověk se dočká 😉

cernyandel
28. lis 2019

@mzacikova já jsem na to myslela snad denně..přestala jsem cvičit..co kdyby náhodou..kouřit..koupila jsem si i ovulační testy..a chtělo se mi brečet snad každou MS co přišla..pak jsme řekli,že na to kašleme a budeme se věnovat svatbě,co jsme plánovali..chodila jsem s pardou na zábavy,různý akce..sex byl,že byl a ne že by jsme si říkali,teď musíme..a ten měsíc jsem otěhotněla..sice jsem musela na kvůli genetice na potrat,ale alespoň víme,že nám to jde normálně..

amazonkajanik
28. lis 2019

@mzacikova mě jí doktorka nabízela taky, ale stejně chceme časem zkusit druhé. Tak jsem pořídila spermicidni globule, aby náhodou nebyly děti moc brzy po sobě. A i kdybychom nechtěli, tak tohle už ne. Navíc HA potlačuje libido, což si dobře pamatuji, jak se přítel zlobil, že jsem pořád utahana a nemám na to náladu...

mzacikova
autor
29. lis 2019

Je to šílené. Já jsem dnes teprve asi 6dpo, takže si samozřejmě test ještě dělat nebudu. Ráda bych vydržela do data MS. Minulý cyklus mi něco řeklo, ať si test udělám a 3 dny byla čárka stejná, až nakonec zmizela a MS přišla. Teď už to zklamání nechci zažít. Je to tak časté... Ale stejně mě to dostalo