Máme kocoura a chceme miminko

klara015
24. říj 2016

Mame doma kocourka jsou mu 2 roky (vykastrovany,ockovany) kocourek je to venkovni,zadna uslechtila rasa. Ujmuli jsme se ho jako kotatka a od te doby s nama bydli v domecku.Nechodi ven, ma svuj pokojik pristup do vsech mistnosti ale spi a nejvic casu travi ve svem pokoji. Problem je v tom ze je to strasny rostak utoci,skrabe kouse (pouze me) manzel ho umi srovnat me neposloucha. A ted jsme se rozhodli ze se budeme pokouset o mimco a nevime co s kocourkem. Pryc ho dat nechceme,nejsme nelidi i za to zlobeni ho mame svym zpusobem radi. Chcem z nej udelat venkovniho kocoura,bydlel by v domecku na naradi,ale problem je ze od kotete bydli s nami doma a teplota pokojova cca 24-27 stupnu. Prosim poradte co s touto situaci? Jsem z toho spatna,ze bych mela jen tak neco vysoupnout ze se mi to ted nehodi.

veraga
24. říj 2016

Zamezit mu přístup do místnosti/í, kde bude dítě?

klara015
autor
24. říj 2016

@veraga to by pak musel byt chudak porad zavreny :(

sirka1
24. říj 2016

A kocourovi se ven nechce nebo ven nesmí? Rozhodně bych ho teď nevyhazovala. Naše kočka byla od kotěte doma, ven jsme ji pouštěli "pod dozorem", když jsme byli doma. Jenže čím dál víc chtěla být venku. V létě je přes den venku, večer ji nalákám domů. V zimě už na mě čeká, kdy přijdu z práce, protože chce do tepla. U kocoura bych v miminku problém neviděla. Za chvíli dospěje a měl by se uklidnit. Naše byla taky strašně rozdováděná, teď jí jsou tři. Přijde domů a spí, vyblázní se venku. Myslím, že s naší Rozárkou (kočkou) a s miminkem problém nebude, ona není konfliktní. Takže jedině mě napadá kocourka dostatečně utahat, hrát si s ním, aby se zklidnil a myslím, že s miminkem nebude mít problém. Ale já jsem "kočičí máma", kočky bych se nikdy nezbavila.

klara015
autor
24. říj 2016

@sirka1 take se kocourka zbavit nechceme,ale to co vyvadi je hrozne. Rozbehne se kousne me utece,ciha na me sekne mi ji utece. Manzelovi to nedela me ma jak lovnou korist. A prave se bojim ze s miminkem to bude podobne bude ho lovit,kousat,skrabat :( . Mam zkusit kocourka poustet ven?dojde domu?

sirka1
24. říj 2016

@klara015 Kde bydlíte? Jestli na rušném místě, asi bych to neriskovala. Jestli máte domek se zahradou, tak bych normálně šla ven a nechala kocourka, jestli půjde taky. Teď je teda špatné období to zkoušet, nemůžeš nechat otevřené dveře. Nám kočka v létě courá tam a zpátky. A k tomu lovení, mě to kočka dělá taky. Ale naštěstí mě nekouše nebo neškrábe do krve. Za rohem na mě číhá, pak mi skočí na nohu, "obejme" a běží dál. My se tahle lovíme vzájemně. A jak dáváš najevo koucourkovi, že se ti to nelíbí? Pokud to naše kočka přežene, tak ji normálně plácnu po zadku. Jestli nejsi ke kocourkovi moc mírná. Naše čičina má nastavené pevné mantinely (manžel nastavil), takže kočka např. nesmí do ložnice, i když tam jsou otevřené dveře, tak tam kočka nejde. Takže kočku vychovat jde, ale musí vědět, co může a co už ne.

klara015
autor
24. říj 2016

@sirka1 no bydlime na vesnici v domecku se zahradkou. Kocour by sel ven hned. Jednou mi proklouzl ven pri vyhazovani kockolitu, a pak jsme ho s manzelem honili po zahrade 😁. Manzel take nastavil mantinely a jeho poslechne me ne. A kdyz me kocour sekne tak mu ji hned placnu pres zadek a on me sekne vic. Asi vi ze ma nademnou navrch :( . A ted resit co s nim? Miminko chceme,ale tohle ne. Budu na materske sama doma s miminkem a kocour by byl neustale zavreny,protoze bych se bala o bezpecnost ditete. Tak ho mame naockovat na ven a poustet?

sirka1
24. říj 2016

Když po tobě vyjede, zkus ho chytit za kůži na krku a "zatřepat". Tak vychovávají kočky svoje koťata, třeba to zafunguje. Klidně bych kocoura učila na ven, ale postupně. Vždy třeba na chvíli a uvidíš. A ty chvíle postupně prodlužovat. Ale řekla bych, že na zimu se mu úplně ven chtít nebude. Jsou to zhýčkaný potvory 🙂 A zároveň si myslím, že když bude kocour utahaný z venku, nebude už doma agresivní. Nezbývá ti, než to zkusit.

klara015
autor
24. říj 2016

@sirka1 dekuji,urcite dam na tve rady. Nechame ho naockovat a pomalu zacnem vypoustet ven a domu pouste na noc,pokud prijde ;( .Nikdy jsem s nim netrasla to ne,ale teda vyzkousim take.

lotosek
24. říj 2016

Kocoura (jak se jmenuje? 🙂 ) bych určitě začala zvykat postupně na ven, ale ze začátku hodně opatrně, ať se hned na první procházce něčeho nevyleká a nezaběhne se. Buď se mu venku bude líbit, nebo bude v takovém šoku z velkého světa, že venku nevydrží ani minutu. Pokud ale bude mít možnost vyřádit se venku, možná ustanou i jeho útoky na členy rodiny, vypadá to na to, že má doma málo zábavy.
Jen si prosím uvědomte, že venku na kočky číhá nebezpečí a hodně koček končí pod koly aut nebo s broky v kožichu od nerudného souseda, s tím se člověk musí tak nějak vnitřně smířit.

klara015
autor
24. říj 2016

@lotosek Jmenuje se Mio. Zatim mu zkusim poridit ksirky a vencit ho na voditku a brat zas dovnitr,treba ho to vyjanci. No on je takovy janek ma tri skrabadla plno hracek snazim se mu dat hodne zabavy,mazel ho po dome honi a on furt blazni.

klara015
autor
24. říj 2016

pardon preklik manzel 😁

anaon
24. říj 2016

Když z tebe tvoje vlastní zvíře nemá žádný respekt, tak je to problém i kdyby nešlo o to dítě, které si chcete pořídit. Mám docela dominantí kočku a když něco provede, tak na ni plácnutí taky moc nefunguje. Když je zrovna rozdováděná, tak má tendenci mi to vracet, dost možná si myslí, že to je jen hra. Mnohem lépe funguje zvýšit hlas, vzít za kůži na krku a zatřepat s ní, nebo když je nejhůř, tak ji postříkat vodou z rozprašovače, to je pro ni velká potupa. Taky se hrozně bojí plácačky na mouchy 🙂 Musíš na něj být tvrdší a najít nějaký způsob potrestání, který na něj bude fungovat.

klara015
autor
24. říj 2016

@anaon No tak hold budu tvrdsi a ne ta panicka pomooc manzel je na me zly 😁to hned bezi za mnou a hleda ve me oporu. Zkusim mu poridit ty ksiry a budu s nim chodit ven to bude cubrnet,proste si ten respekt od nej nejak ziskam. A pokud ne zkusim bud darovat nebo premistit ven,ale to je az posledni faze ze by opravdu ohrozoval miminko nebo me pri tehotenstvi.