icon

Měření Bt. Je každý měsíc ovulace stejně?

kudelkabudouci
22. říj 2019

Měřím bt 2 měsíc, první měsíc byl ovulka (asi) 13dc. V tomhle měsíci by měla přijít taky kolem toho 13dc? Myslím si to dobře prosím?

Měření Bt. Je každý měsíc ovulace stejně?Měření Bt. Je každý měsíc ovulace stejně?
lilian2111
22. říj 2019

Měla by, ale nikdo a nic ti nezaručí že to tak opravdu bude 🙂 měr teda dál a uvidíš. Možná bych přidala ovulacni testy.

kudelkabudouci
autor
22. říj 2019

@lilian2111 no teprve se učím v těch grafech číst, ovu testy si dělám taky. Měřím už od 7dc abych něco nepromeskala 😉 a od včerejška pomalu začíná zesilovat druhá carecka. Jen mě jedna paní docela vylekala že to vypadá na cyklus bez ovu 😥

elwe
22. říj 2019

Pokud máš pravidelný cyklus, tak nejspíš ano, ale nikdy to není stoprocentní.

lilian2111
22. říj 2019

@kudelkabudouci Tento zatím ani, minuly ovulace byla určitě dle bt.

kmarie81
23. říj 2019

No sice nemám žádnou radu pro autorku, ale ráda bych nějakou radu nebo moudrost o měření BZ slyšela. Měřím první měsíc a všude sem se dočetla, že se má měřit víceméně ve stejný čas a hned po probuzení s pokud možno co nejméně pohybem /vstávání z postele atd./ A ted můj problém - prakticky každou noc chodím minimálně jednou na záchod většinou k ránu, ale nikdy ne ve stejný čas 🙂 a já nevím jestli měřit tu teplotu po probuzení kvůli záchodu (např. ve 4 nebo v 5 nebo 6 hodin ráno) nebo ve stejný čas, kdy mi zazvoní budík v 6:30. Na začátku cyklu sem si měřila v 6:30 (ale to už sem za sebou měla probuzení a odchod na záchod před cca jednou hodinou - takže dle mího selskýho rozumu asi už né BT) a teď poslední tři dny si zkouším měřit hned po prvním probuzení na záchod než na něj vyrazím a ta teplota je samozřejmě cca o 0,2 až 0,3 C° nižší takže tenhle první měsíc mi tabulka ukazuje, že ovulace dle BT už proběhla, ale dle všeho ostatního ne. Je mi jasný, že tenhle měsíc sem si graf rozházela sama, takže na něj brát zřetel nemám, ale příští měsíc bych to chtěla dělat správně, tak mi prosím poraďte, co je víc dobře - jestli je lepší ve stejný čas - ale ne první probuzení nebo první probuzení , ale ne ve stejný čas?

lenka_tom
23. říj 2019

@kudelkabudouci ne nutně. Já mám ke každému vaječníku jinak dlouhý cyklus. Takže ob jeden měsíc mi to sedí 🙂

lenka_tom
23. říj 2019

@kmarie81 to je docela blbá situace. Kdybys chodila třeba ve dvě nebo ve tři ráno, tak měření v 6:30 je v pohodě. Před měřením bys měla, myslím, 3 hodiny v kuse spát. Mrkni na merenibt.xf.cz. Tam je to hezky popsané.

kmarie81
23. říj 2019

@lenka_tom díky určitě ty stránky pročtu