Mohu být těhotná i přes tyto šílenosti?
Ahojte, maminky, těhulky, snažilky. Jsem mamča dvou dětí. Skoro pětileté Terezky a jedenáctiměsíční Lucinky. No k věci. První menstruaci jsem dostala po porodu až minulý měsíc, 23.. Dneska je to přesně 38. den cyklu. Ne, že bych si přála třetí dítko nebo na to nějak myslela, ale najednou tento měsíc mi cvaklo, že jsem to nějak dlouho nedostala a je mi nějak divně. Tenkrát jsem napočítala 32. DC. Samozřejmě jsem hned letěla pro těhotenský test- negativní. Spíme spolu s manželem přerušovaně a proto je mi jasné, že šance je minimální. Jenže když jsem na testu po nějaké době našla dušíka, ukázala to manželovi, tak hnedka letěl kupovat kytici a jak je to prej super. Ale když jsem chtěla, abychom se teda o Mimi začali snažit naplno, protože mít ho nám nevadí, namítnul, že mimi chce, ale jen v případě, že by to bylo náhodou z přerušované soulože a jen tento měsíc. Pak jsem ho pár dní pozorovala a jakoby to při sexu chtěl už do mně pustit, ale pak se cuknul a vytáhnul ho. Následovala další diskuse. Nakonec ještě ten večer jsme měli sex a to už se udělal do mně. Problém ale je, že to byl 37. den cyklu. Otázka zní, jestli je vůbec existenčně možné mít takto pozdě ovulku a jestli by z toho mohlo něco vzejít? Prosím napište mi své zkušenosti. Jo a asi důležité říct, že stále kojím, tak asi proto to mám tak rozházené. měli sex a to už se do mně udělal.
Co tu tak vídám v diskuzích, tak otěhotnět jde opravdu asi kterýkoli den cyklu (někdo i během menzes, já třeba den po skončení MS teď naposledy, někdo těsně před MS)...a kor když ještě není cyklus zdaleka srovnaný po porodu...a jinak teda věta, že spolu spíte přerušovaně a proto je jasné, že je šance minimální, ta mě teda pobavila...tudíž ano, můžeš být úplně klidně těhotná a nebo se teprve rovná cyklus a prostě to trvá...nezhubla jsi třeba nějak výrazně kojením atd? Já kdysi docela skokově zhubla asi deset až 15 kilo a cyklus mi nejdřív začal vynechávat a pak zmizel na cca rok úplně, protože tělo nefungovalo, jak mělo...
Otěhotnět se dá kdykoliv ale asi by to byla náhoda.. raději se poradně domluvíte jestli mimi chcete nebo ne... myslím si ze se bojíte rozhodnutí ;)
My taky dlouho mluvili o třetím a pořad jsem si nebyla jistá.. ani jeden z nás to asi nechtěl na 100procent...pak se jednou stala nehoda a od te doby jsme se do toho pustili naplno...bohužel jsem otěhotněla až po roce a půl 🤣
Děkuji vám. Já si teda ještě jedno dítko přeji hodně, ale když jsem si druhé vynucovala, i když úspěšně, tak nám to moc v manželství neprospívalo. Rozhodla jsem se, že tentokrát to budu krotit a definitivní rozhodnutí ponechám zcela na manželovi. To, že se toho rozhodnutí bojí, mi přiznal. Nechce, abych toho měla moc... Jenže zase do čtyř let bych chtěla chodit už do práce a ne zase za rok odcházet na mateřskou. Radši bych to dítko chtěla hned. Ani bych ho možná tolik nechtěla, kdyby mi manža nekoupil kytici za všechny prachy a nebyl štěstím rozklepaný, že MOŽNÁ budeme mít miminko. A co se týče příznaků... No asi před týdnem mě hrozně bolely vaječníky asi 5 dní vkuse. Myslela jsem si, že by to mohlo být těhu, ale po negativních testech jsem přesvědčená, že tomu tak není. Ale zase mě napadlo, jestli to nebyla právě ta ovulace... Manžel mi schoval ovulační testy, že nemám stresovat, takže to jsou všechno jen domněnky.
Naděje ale umírá poslední
Držím palce ;)
@lmartinkova85 Tak minulý nakonec jsem to dostala. Ale tento měsíc řeším totálně to samé. Jsem už zoufalá. Kdybych aspoň znala délku svých cyklů a mohla si bezpečně ovulaci vypočítat. Poslední ms jsem měla od 9. července trvala normálně 5 dní. Ovulace podle bolesti vaječníků a podle testů přibližně proběhla od 29. července do 1. srpna. Tentokrát jsme se s manželem milovali a v té vášni jsem se na kondom prostě vykašlala. Bylo to zrovna 29. července. Kdybych měla aspoň cykly jako normální ženská po 28 dnech, ale čekat 50 dní nebo 40 je vopruz. Chtěla bych první testy zkusit až 12. srpna. Příznaky tentokrát žádné a navíc jsem já byla na manželovi, takže to asi všechno vyteklo, že? Nebo je nějaká šance, že by den, dva před ovulací došlo k otěhotnění i za těchto podmínek? Jsem z toho totálně na prášky.
@nikolnovotna
Možné je všechno ;)
Já pravděpodobně otěhotněla taky ,,nahore,, ;)

Mě se v době kojení ( kojila jsem do teď ) menstruace a ovulka ustálila až rok po první ms po porodu. Klidně jsem ji nedostala i 2 a půl měsíce, pak jsem ji měla třeba 2x za sebou celkem pravidelně, a pak zase třeba 2 měsíce nic. Tak to bylo i s ovulkou, kterou jsem poznala jen díky hlenu a pobolívání vaječníku. Což bylo také hodně nepravidelné. Jelikož manžel přirozenou cestou mít děti nemůže, vůbec mě to že jsem to nedostala nevzrušovalo 😀 Při kojení se to hodně stává. Ale určitě otěhotnět můžeš, pokud se tělo už po porodu "nastartovalo".