Může cysta na vaječníku ovlivnit těhotenství?
Ženy, máte některá zkušenosti s cystami na vaječníku ? Je mi 38let, rádi bychom s mužem ještě dítko, necháváme to náhodě, buď a nebo. No ale právě jsem se vrátila z chirurgie, kde mi zjistili zároveň zánět močáku a zároveň 3,5cm cystu na vaječníku. Tak si říkám, že to nejsou úplně ideál podmínky. No každopádně pokud by se cysta nevstřebala, je to pro těhotenství překážka ? Čtu různé rady, diskuze a všude něco jiného.
@verungn já mám cysty na vaječníku a překážka to nikdy nebyla. Jednu mám už 4 roky, akorát se sleduje, ale nezvětšuje se ani nebolí, takže to nechávám být. Všechno kolem těhotenství proběhlo úplně normálně. Těsně před těhotenstvím se mi navíc ještě udělala další poměrně velká cysta, ta nakonec během těhotenství zmizela. Cysty mám každou chvíli, tvoří se a zase mizí až na tu jednu. Na těhotenství to nemělo žádný vliv.
Já měla sestřička mi na to něco píchla po pár týdnech cista zmizela to jsem byla asi 6tt 17tt miminko umřelo.
Nezjistili proč ,žádné genetické ani vývojové vady. Ale gindr řekl že by se to možná ukázalo později že by bylo postižené. To už nezjistim
@olinkaola něco píchla? Vy nemáte tušení, co to bylo za injekci? Na začátku těhotenství, kdy je všechno velmi citlivé bych očekávala, že se člověk zajímá o to, co se do něj chystají píchnout a jaké to může mít dopady. Toto je dost zvláštní a znepokojivá informace, ale ne kvůli cystám.

Cysty na vaječníku jsou poměrně běžné a většina z nich se do několika cyklů sama vstřebá, zejména pokud jde o funkční cystu. Velikost 3,5 cm není extrémně velká, ale je dobré ji sledovat. Pokud by přetrvávala nebo rostla, lékař by mohl doporučit další vyšetření či léčbu.
Co se týče těhotenství, cysta nemusí nutně představovat překážku, pokud nebrání ovulaci nebo nekomplikuje funkci vaječníku.