Může praktický lékař vydat žádanku na hormonální profil?
Ahoj.
Muze mi prosim i prakticka doktorka dat zadanku na hormonalni profil? Nebo jen na stitnou zlazu? Musi se jit na odbery 1.den MS? Na gynde maji volno az v srpnu 🙈
Hormonální profil se dělá 2. a 3. den cyklu.
Já bych na gyndu napsala mail, že mám tyhle problémy, že jsem se chtěla objednat, ale nejdřívější termín mají v srpnu a jestli by mi mohla vystavit žádanku na odběry na hormonální, protože ty se dělají jen v určitý den cyklu, tak ať neztrácím čas.
@levandule_k dekuju, premyslim o tom prave
Zda musi byt i prohlidka, konzultace - proste aby na me mela cas mezi pacientama nebo zda to takhle 'muze vypsat kazde', aniz by me prohledla
@levandule_k dekuju, premyslim o tom prave
Zda musi byt i prohlidka, konzultace - proste aby na me mela cas mezi pacientama nebo zda to takhle 'muze vypsat kazde', aniz by me prohledla
@pavicka To je dobrá otázka. Já bych to zkusila, protože tobě jde o čas.
To bude hodně bude záležet jaká je lékařka, jaký řešíš problém a jak dobře napíšeš mail. Spíš bych to dr. psala formou dotazu, že jestli je při těchto problémech vhodné udělat hormonální profil a pokud je vhodný, jestli by bylo možné ho dělat v nejbližší době, aby jsi v srpnu šla do ordinace už s výsledky.
Dekuju moc za podporu 🤗
Praktik my ji vystavit nemohl ,ale může i endokrinologie jelikož jde o jejich obor. Ideálně jít třetí den cyklu a potom i během. Nebo si můžeš odběry uhradit sama . Jo a nejpřesnější je test ze slin , mam PCOS tak jsem si pár odběrů užila.

Hormonální profil se dělá 2. a 3. den cyklu.
Já bych na gyndu napsala mail, že mám tyhle problémy, že jsem se chtěla objednat, ale nejdřívější termín mají v srpnu a jestli by mi mohla vystavit žádanku na odběry na hormonální, protože ty se dělají jen v určitý den cyklu, tak ať neztrácím čas.