Můžu se snažit otěhotnět po 1. menstruaci po revizi?

cinnamon28
2. srp 2014

Ahoj holky,
chtěla bych slyšet Vaše názory, hlavně těch, které to zažily, nebo se to také týká.
Prodělala jsem zamlklé těhu v 10. tt (tedy plod odpovídal 6.tt) po 30 dnech od revize (byly dvě, první se nepovedla) jsem dostala MS. Piju kontryhelový čaj ihned po revizi a to denně. Jelikož mám menstruaci středně silnou, tak si myslím, že sliznice by měla být ok, mohla bych začít se snažením už po této porevizní MS? Četla jsem hodně zkušeností že to holkám vyšlo..naopak dr. mi řekl počkat 3 měsíce po revizi. to mi přijde nekonečné. 😖 je síla menstruace známkou toho, že sliznice narostla? Bohužel můj gyndař mi sliznici nekontroloval.

masulka1989
2. srp 2014

ahojky.měla jsem to dost podobně.první MS po revizi jsem měla normálně silnou,asi sliznice pěkně narostla a mudr.mi dal svolení,že už se můžeme začít snažit.ale skončilo to mimoděložním :( ale asi se to mohlo stát i když bysme čekali půl roku.

masulka1989
2. srp 2014

@cinnamon28 ale zase znám hodně holek který otěhotněly hned po první MS a vyšlo to na jedničku 🙂

gepe
2. srp 2014

@cinnamon28 melo by se pockat ty 3ms po, jde o chirurg zakrok v deloze i na deloznim cipku.
Ja potratila prirozene bez zakroku v polovine dubna. Tim, ze jsem nemela kyretaz atd., na ko vse ok, tak jsme mohli zacit hned. U chirurgickeho rikaji pockat ty tri mesice. Tezko tedy rict, osobne kdybych mela revizi/kyretaz, tak se snazenim pockam.

aronek
2. srp 2014

@cinnamon28 Ahoj, mně tedy dr řekl, že čekat nemusíme, takže první syn je po první MS po revizi a druhý je dokonce z konce šestinedělí po revizi, to tedy dr moc nepobralal 😀 . Takže pokud se na to cítíš, klidně bych to zkoušela hned 😉

elennka
2. srp 2014

Já jsem po revizi 9.6.2014 10 tt/velikost plodu 6 tt, v nemocnici mě doporučili 3-6 měsíců, moje gynekoložka i gynekolog v Caru mě nezávisle na sobě řekli, že se můžeme snažit hned - kontrolu po revizi jsem měla zcela v pořádku ( 10 den po revizi)..
takže se snažílkujeme 🙂)

mydvaapes1
2. srp 2014

Já teda se sexem čekala až mi zkončí lékařem doporučené šestinedělí, prostě si myslím, že by se to mělo řádně zahojit....není to žádná sranda :/, ale já jsem bábovka od přírody 😀 ...každý jak se cítí asi.

w1era
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
dezyre
2. srp 2014

@cinnamon28 kamarádka také prodělala revizi a dokonce jí ani menstruace po revizi nedorazila, otěhotněla a teď už je ve 32tt. I když to není zrovna podle lékařů vhodné, tak miminko se drží, je zdravé a kamarádka konečně šťastná (prodělala 3 revize a mezi první a druhou a druhou a třetí dodržovala lékařem stanovené 3 měsíce).

zuza01
2. srp 2014

Po prvním potratu v 9tt (růst se zastavil v 6tt) jsem otěhotněla po první MS a o miminko jsem přišla znovu v 10tt. Dr. mi to tak doporučil, ale nevyšlo to a v nemocnici na nic nepřišli, prý to mohlo být brzy. Pak jsem počkala 4 měsíce a minulý týden se mi narodila holčička, takže je to individuální, ale já mám zkušenost špatnou.

niccky.z
2. srp 2014

@cinnamon28 na tvym miste bych cekala minimalne aspon 2 MS, tohle je strasne riziko a je tu velka pravdepodobnost ze to bude mimodelezne tehu. Tohle se bere uz jako tehu a bohuzel sestonedeli by se mnelo dodrzet. Snazit se hned je riziko jak pro tebe tak i pro miminko protoze deloha jeste nebude pripravena na noveho "obcana".

p1983k
4. srp 2014

Já jsem teď po revizi a pro eskymáčky z IVF si mám dojít až po třetí MS,to mi doporučili na klinice,že by se mělo tělo zahojit,,a počkala bych se sexem 6 neděl,ať nechytneš nějakou infekci.Taky je pro mě ta doba třech měsíců nekonečná..ale raději poslechnu doktory.

terrorkax
4. srp 2014

ja jsem potratila v prosinci v 10tt, neprisla ani jedna menstruace a za chvilku rodim 🙂 Dej na svuj pocit jak se sama citis, nikdo ti radit nemuze..ja se citila dobre a vubec by me nenapadlo, ze hned otehotnim..

duvi21
10. srp 2014

Taky mi po revizi delohy doktor rekl, ze muzu otehotnet az za tri mesice. Ja jsem byla nedisciplinovana, potrebovala jsem se proste presvedcit co nejdriv, ze je vse ok, protoze mi lekar rekl, ze uz treba dite mit nebudu a tak... Oni si nekdy vubec neuvedomi, ze ta zenska neni jen telo, ale co to dela s psychikou... Otehotnela jsem hned, dnes uz je dceri patnact let. Sranda byla, kdyz jsem k nemu tehotna prisla, jak mi tvrdil, ze teda tehotna v zadnem pripade byt nemuzu, protoze mi to zakazal 😀 Tak jsem sla k jinemu gynekologovi a odchazela s prukazkou. Tenkrat se davala prukazka hned, ne az nekdy v devatem tydneu jak dnes. Chapu tu nedockavost a potrebu necekat, protoze jsem to zazila. Ale je to tak, jak pise terrorkax. Dat na svuj pocit. Pokud by jsi se mela bat, radeji bych pockala. Ja jsem tenkrat nepochybovala, ze delam dobre, v takovem rozpolozeni jsem byla 🙂 Drzim pesti 🙂