Nedaří se nám početí - začínám se chovat hrozně
Ahoj, třeba mě pochopíte, třeba ne, doufám v nějaké reakce. Předem se omlouvám za dlouhý text. S přítelem jsme 2,5 roku. Na jaře jsem potratila, byla jsem těhotná poprvé v životě. Přesto, že mě to zasáhlo, tak si myslím, že jsem to ustála dobře. Žádné scény, partner byl také skvělá podpora. Po několika vyšetřeních stojíme na prahu rozhodnutí, zda zkoušet dál přirozeně (jenže je tu můj věk 39 a malinko horší spermiogram), nebo jít do IVF. Ze strany kliniky IVF se cítím docela pod tlakem, mám v plánu nějaké konzultace u jiných doktorů, jdu ke svému gynekologovi, prostě chci mít hodně informací pro a proti. A teď k jádru věci. Doma to moc neřešíme. Partner se zdá, že jakoby to odhání to téma, nepřipouští si to atd. Já jsem čím dál víc ve stresu, propadám takové té neobytné panice, že "co když"... je to poslední šance? nechá to následky? už to později nepůjde vůbec? prostě sakra není to trhání zubu, pár nocí už moc nespím. Jenže místo, abychom drželi při sobě, jsem zkazila dlouho plánovaný víkend nesmyslným výlevem. Podotýkám, že mám pár Ex, které vídám běžně i léta po rozchodu, nic v tom není. Stejně tak jsem nikdy neměla problém, když některý z mých partnerů se vídal s expřítelkyní nebo exmanželkou. Třeba i kvůli dětem, vždy bez problémů. Přítel má EX - dle jeho slov byli spíš kamarádi (něco proběhlo, snad před 5 lety), ona jím ovšem byla tak posedlá, že když se dal dohromady se mnou, tak hrozila sebevraždou. Já jsem o ní zpočátku, několik měsíců vůbec nevěděla, dozvídala jsem se všechno náhodně (třeba, když volala, strkal si mobil zvonící do kapsy - takže jsem se narovinu zeptala, proč to dělá, že to vypadá divně). a tak postupně během měsíců vyplulo na povrch, že holka s ním prakticky kromě sexu a společného bydlení vedla partnerský život, stavěli dům /jeho slovy, ona mu pomáhala, jako každý jiný kamarád-muž/, dodnes (2,5 roku), když jeho parta kamarádů má nějakou akci a má tam být ona, já nejsem zvaná, aby ona z toho neměla psychickou újmu! 2,5 roku jsme spolu!!! naposled před 3 týdny, šlo pár jeho přítel na večeři a pivo a opět šel jen přítel. Já jsem si šla po svých. Zvykla jsem si. Vždy ale když se takto vidí (cca jednou za 2-3 měsíce, nic častého), ona jakoby znvou zahájí aktivitu. Takže teď se viděli v červenci (já nešla, protože ona mu vyloženě na dotaz, že by mě rád vzal, napsala, že ne) a teď v sobotu mu poslala fotku, která mu měla připomenout něco, co spolu zažili na stavbě toho domu (našeho brzy budoucího domova). A ve mě bouchly saze. Výsledek byl ten, že jsem cvok, co má strach z úplně neškodné ex, která je už dávno v pohodě, že příště mi ani raději neřekne, že píše ona, nebo, že jdou na pivo spolu (trvalo mi přes rok, než jsem ho naučila, říkat mi na toto téma pravdu - tímto jsem to úplně zhatila). Jenže já jsem teď hrozně zranitelná, bojím se, že zůstaneme bez dětí, našly se i další zdravotní komplikace, a fakt mi nepřidávají vtipné smsky holky, která prostě dokud se bude vyskytovat v okolí, vždy se bude snažit a doufat, že nám to nevyjde. Vím, důležité je, že on jí nechce! ale třeba jen to, že důsledně dbá, abychom se nepotkaly. My za tu dobu máme společné známé, ale já jsem se s ní nikdy neviděla! Proč neudělá to gesto, proč stále ohledy k ní, proč se jednou konečně před ní ke mě nepřihlásí, když mám být matka jeho dětí a pokud by to vyšlo, tak za pár týdnů už bych měla termín...? on říká, že jen a jen z ohledů k ní, že jí nechce trápit, že není důležitá. Já to mám od začátku ložené jinak. Představila jsem ho všem v mém okolí dávno a pokud by s tím někdo měl problém, je mi to fuk...
A ještě jedna věc: na začátku mi řekl: já k ní jednou za měsíc pojedu a ona se vypláče na ramínku a dá pokoj. A to To říkám - to jsem větší drzost nezažila.
@mrs_cuddy To je taky šílený 😲 Já na jednu stranu mu nechci nic nařizovat a také vím, že jemu musí být nepříjemná ta moje nedůvěra... Ale má to prostě meze! Přesně jak píšeš, to hlodání bude dokud ona někam nevysublimuje, pořád jí budu brát jako hrozbu... Já jsem mu řekla, že nemám strach z něj, mám strach z ní. Že čeká na jakoukoliv příležitost. To neustálý nahlodávání a kroužení může porazit i stabilní vztah a ne ten, co je teď rozkymácenej problémy s početím atd. Je to hrozný narušení harmonie. ale on to vlastně staví tak, že tu harmonii narušuju já, že na ní se mám vykašlat a víc nehodlá udělat. Kdyby měl alespoň ty koule jí říct, hele "pokud ti jde o mě, nemáš šanci, nesnaž se, pokud ti už o mě nejde tak tím líp, na příští pivo beru partnerku a hotovo". Třeba jsem se ho nedávno ptala, zda taa holka už někoho má. On že neví, Tak povídám, vždyť se všichni kámošíte, tak o tomhle se snad mluví v partě a nebo se jí zeptej. a on "já se ptát nebudu, protože otázku jestli někoho má by mohla ona brát jako zájem" - takže moc dobře ví, že ta holka čeká na každou známku náklonnosti a místo aby dal přednost mě, i za cenu že se s ní třeba už neuvidí, protože se madam smrtelně urazí, tak v tom pořád hamtá a nikam to nevede
@mrs_cuddy já se taky právě pozvu, respektive jasně řeknu příteli, že prostě chci jít a chci se s ní seznámit. Je jí 33... podle mě má namalovanou budoucnost. Že ho nějak získá zpět a hup rychle rodina, dodělat ten domeček, co mu s ním spolu s tou partou kamarádů pomáhala a "dokud neumřeli, tak tam žijou dodnes"....
Tak to kdyby mi muž dělal, tak bych byla hodně naštvaná, uražená.
Jestliže jsou dva partneři, tak mají i stejný okruh přátel a to, že je tam někde jeho bývalá? No a co? Tak ať nechodí když Tě nechce vidět přeci... Její boj 🙂 Přijde mi to ze strany Tvého protějšku hloupý, já bych si myslela, že se snad za mě stydí...
@preiba Tohle jsem mu i říkala, že to vypadá, jak kdyby měl důvod se stydět. Přitom všichni ostatní kamarádi mě znají a vycházim s nimi. Jde prostě jen a jen o tu Ex, že by to nelibě nesla. Já si myslím to samé, co ty. Že je to její boj. Chápu, že pár týdnů třeba po bolestivém rozchodu je zbytečné někomu drásat rány. Ale toto? Nechodili spolu ani když jsme se seznámili. to už byli asi 2 roky jen kamarádi /tedy ona stále zamilována kamarádka a stále jemu v patách/. My už jsme spolu 2,5 roku. Je to tím pádem hodně hodně dlouho, co ví, že spolu nebudou nikdy pár. Takže opravdu je to její problém a její boj. U mě je to tak, že dokud přítel nenajde tu odvahu mě s ní seznámit, tak mě vždy bude chybět to gesto. Že já jsem ta důležitější. I když se mnou žije a jí vidí jednou za X týdnů. Tak tohle má pro mě význam. Ukázat, že já jsem jeho přítelkyně , a že labilní ex z hluboké minulosti na tom nic nemění...
@mrs_cuddy No upřímně řečeno, je to pořád stejné... nebyla příležitost prolomit ledy s tou Ex... a obcházení doktorů mi moc nepřidává. Ale snažím se teď myslet hlavně na sebe, na svůj klid a zdraví. Rozhodla jsem se, že do IVF hned teď nejdu. Myslím, že bych do toho šla v takovém stresu, že to nemá cenu... :/
Dle mého názoru je to manipulativní psychopatka, a tvůj chlap je hodný vůl který jí nechce ublížit. Udělání scény v hospodě před přáteli není řešení, vždycky prohrajes. Zkus mu znovu v klidu vysvětlit, že tím kamarádstvím jí pouze dává naději a brání jí jít dál, udělat tlustou čáru a žít svůj život. Je dospělá a bude se muset s tvojí existencí vyrovnat. Začni s ním normálně chodit na všechny akce jako pár, a ser na ni.
Hoď se do pohody, stanové si společně termín do kdy se budete snažit přirozeně, a pak běžte na ivf...
@zoufala_l Nevím, jestli je to nejlepší řešení, ale pokud tvůj partner nebyl schopen za 2,5 roku tu situaci nějak patřičně vyřešit, vzala bych to do rukou sama.
Zkontaktovala bych jí a trvala na tom, že si to vyříkáte - jednak se ti uleví, až ji poznáš osobně a už nebude tou ,,tajemnou neznámou", to potkání tváří v tvář má hodně co do sebe.......a jednak se to třeba vyřeší. Ona uvidí silnou ženskou, která je ochotna bránit rodinu a třeba jí dojde, že to nemá cenu - takhle se pořád svým způsobem drží maličkaté naděje - to, že Vás partner dosud nepředstavil, si může ve své hlavě vykládat po svém...............
Než se takhle trápit, fakt bych to rozsekla.
@michaela_2 ano, toto řešení je správné. Nicméně záleží jak to vezme partner.
@michaela_2 už jsem také myslela na možnost napsat jí a sejít se. I mě by to maximálně vyhovovalo, než chvíle trapna, kdy celá parta bude čekat, co se tedy stane, až se potkáme. Z mé strany se nestane nic, ale z její...? Bylo by to také řešení a dokonce jsem už měla rozepsaný mail. Jak píšeš "tajemná neznáma" je vždy horší, než když víš, na čem jsi. Popravdě, já si myslím, že můj přítel má hlavně výčitky svědomí, že se k ní nezachoval fér, že jí nechal v tom zvláštním vztahu, kdy ona do něj byla zamilovaná a on ty naděje i (nechtěně tedy ale úpln blbě) ještě živil. Jenže copak se v tomhle dá žít léta?
Než ale k tomuhle přistoupím, tak se chci sejít s jednou tou společnou kamarádkou. Chci jí jen naťuknout, nechci dávat navenek znát, že to tím vztahem otřásá, takže jen se poptat, zda by už nebylo na čase, abysme se scházeli jako dospělí lidé... uvidím, co ona na to. Nejsem si totiž jistá, jestli by přítel to obcházení snesl
@mrs_cuddy teď jsem psala něco podobného. Dávno mě to napadlo, ale nevím, jak by přítel vnímal to obcházení jeho. Když se na to podívám z druhé strany, bylo by mi divné, že si jde s mým ex něco vyříkávat. ALE... fakt je, že on si nic nemusí vyříkávat, já mám minulost srovnanou
@zoufala_l no právě :( když to beru se svého pohledu asi by mi i přišlo hloupé,že si to musí můj nynější přítel ,,vyříkávat" s ex. To je přeci na mě,ne? ale asi bych se začala zaobírat tím PROČ by si to chtěl vyříkávat on s ním...takže možná když mu jen předestřeš plán (že si s ní popovídáš Ty sama) tak ho trkne...že to tady asi není něco úplně ok. Ty hraješ fér hru.
už jsem mu i toho říkala, že uvažuju, že jí zkontaktuju já... A on...? nic...

@zoufala_l
Nooo u nás pomohlo až to těhotenství. Po jedné její SMS jsem se strašně rozčílila a udělalo se mi hodně zle. Takže jsem mu řekla, že tohle už je pro mne konečná! Což Ti teď nepomohlo co :( nicméně bych mu asi řekla: je to pro Tebe ukončené?! Tak není potřeba se dál stýkat... Pokud mu dává dárky a osobní tak mu to asi prostě nedoteklo...takže je potřeba apelovat. Protože jinak v Klidu nebudeš...u mne totiž vždy hlodal červíček ( co když ho zlomí...jednou)