icon

Nedaří se nám početí - začínám se chovat hrozně

zoufala_l
13. srp 2018

Ahoj, třeba mě pochopíte, třeba ne, doufám v nějaké reakce. Předem se omlouvám za dlouhý text. S přítelem jsme 2,5 roku. Na jaře jsem potratila, byla jsem těhotná poprvé v životě. Přesto, že mě to zasáhlo, tak si myslím, že jsem to ustála dobře. Žádné scény, partner byl také skvělá podpora. Po několika vyšetřeních stojíme na prahu rozhodnutí, zda zkoušet dál přirozeně (jenže je tu můj věk 39 a malinko horší spermiogram), nebo jít do IVF. Ze strany kliniky IVF se cítím docela pod tlakem, mám v plánu nějaké konzultace u jiných doktorů, jdu ke svému gynekologovi, prostě chci mít hodně informací pro a proti. A teď k jádru věci. Doma to moc neřešíme. Partner se zdá, že jakoby to odhání to téma, nepřipouští si to atd. Já jsem čím dál víc ve stresu, propadám takové té neobytné panice, že "co když"... je to poslední šance? nechá to následky? už to později nepůjde vůbec? prostě sakra není to trhání zubu, pár nocí už moc nespím. Jenže místo, abychom drželi při sobě, jsem zkazila dlouho plánovaný víkend nesmyslným výlevem. Podotýkám, že mám pár Ex, které vídám běžně i léta po rozchodu, nic v tom není. Stejně tak jsem nikdy neměla problém, když některý z mých partnerů se vídal s expřítelkyní nebo exmanželkou. Třeba i kvůli dětem, vždy bez problémů. Přítel má EX - dle jeho slov byli spíš kamarádi (něco proběhlo, snad před 5 lety), ona jím ovšem byla tak posedlá, že když se dal dohromady se mnou, tak hrozila sebevraždou. Já jsem o ní zpočátku, několik měsíců vůbec nevěděla, dozvídala jsem se všechno náhodně (třeba, když volala, strkal si mobil zvonící do kapsy - takže jsem se narovinu zeptala, proč to dělá, že to vypadá divně). a tak postupně během měsíců vyplulo na povrch, že holka s ním prakticky kromě sexu a společného bydlení vedla partnerský život, stavěli dům /jeho slovy, ona mu pomáhala, jako každý jiný kamarád-muž/, dodnes (2,5 roku), když jeho parta kamarádů má nějakou akci a má tam být ona, já nejsem zvaná, aby ona z toho neměla psychickou újmu! 2,5 roku jsme spolu!!! naposled před 3 týdny, šlo pár jeho přítel na večeři a pivo a opět šel jen přítel. Já jsem si šla po svých. Zvykla jsem si. Vždy ale když se takto vidí (cca jednou za 2-3 měsíce, nic častého), ona jakoby znvou zahájí aktivitu. Takže teď se viděli v červenci (já nešla, protože ona mu vyloženě na dotaz, že by mě rád vzal, napsala, že ne) a teď v sobotu mu poslala fotku, která mu měla připomenout něco, co spolu zažili na stavbě toho domu (našeho brzy budoucího domova). A ve mě bouchly saze. Výsledek byl ten, že jsem cvok, co má strach z úplně neškodné ex, která je už dávno v pohodě, že příště mi ani raději neřekne, že píše ona, nebo, že jdou na pivo spolu (trvalo mi přes rok, než jsem ho naučila, říkat mi na toto téma pravdu - tímto jsem to úplně zhatila). Jenže já jsem teď hrozně zranitelná, bojím se, že zůstaneme bez dětí, našly se i další zdravotní komplikace, a fakt mi nepřidávají vtipné smsky holky, která prostě dokud se bude vyskytovat v okolí, vždy se bude snažit a doufat, že nám to nevyjde. Vím, důležité je, že on jí nechce! ale třeba jen to, že důsledně dbá, abychom se nepotkaly. My za tu dobu máme společné známé, ale já jsem se s ní nikdy neviděla! Proč neudělá to gesto, proč stále ohledy k ní, proč se jednou konečně před ní ke mě nepřihlásí, když mám být matka jeho dětí a pokud by to vyšlo, tak za pár týdnů už bych měla termín...? on říká, že jen a jen z ohledů k ní, že jí nechce trápit, že není důležitá. Já to mám od začátku ložené jinak. Představila jsem ho všem v mém okolí dávno a pokud by s tím někdo měl problém, je mi to fuk...

zoufala_l
autor
12. říj 2018

@veeev No doslova jsem mu to neřekla, s tím, že ta psychika kolem miminka může trpět i tímto, protože bych si přišla, že ho citově vydírám... já to nesnáším a cokoliv tím jen "zavání" tak nedělám. Je fakt, že samotnému mu to nedojde. Takže možná je to chyba, že se držím zpátky a neprosazuju si víc svojí. K těm lázním, myslím, že to cvičení Mojžíšové může fakt pomoct (i když to vypadá jako taková lehká neškodná rehabilitace, ale dobře že to tam cvičí). 3 týdny pryč, vypnout atd, je taky dobrý. Já strašně ráda cestuju a vždy jsem přišla do jiného stavu, když už jsem měla vyhlídnutou letenku někam na druhý konec světa, že vypadnem. Vše vymyšlené, termín, místo, jak se tam dopravovat, co navšítvit a tak, a za dva tří týdny //. to bylo v obou případech 🙂 takže vypnout v lázních, nechat se rozmazlovat, číst si, chodit na procházky může být OK. a jóga? já celkově mám problém dodržovat nějaký systém dýchání, když je na tom cvičení založené... 🙂 a po zranění nosu, to chápu

dixi86
12. říj 2018

Četla jsem jen úvodní příspěvky, ale s takovým "blbem" bych nechtěla čekat dítě. Možná spíš příroda ví, proč se zatím nezadařilo :/ Má stát za tebou a pokud jsi opravdu jeho partnerka a tamta jen vyšinutá ex, i tak by měl za tebou stát, kort po 2,5 letech. Neřeknu třeba hned po rozchodu, aby blabla, ale takto...Tohle nebude dělat dobrotu ani v budoucnu, už jen kvůli tomu, že jemu to očividně dělá nějakým způsobem dobře a bůhví, co za tím je. Alarmující je možná věk, ale ženy rodí i déle, tak bych spíš než řešení IVF řešila, zda za to ten chlap stojí :/

veeev
12. říj 2018

@dixi86 Neni to pomerne drsna odpoved, pokud ctes jen uvodni prispevek a vis jen nazor jedne strany a nevidime do toho poradne nikdo? Ale napsat, ze nejspis priroda vi, proc se zatim nezadarilo? Chapu, kazdy ma svuj nazor, ale napsat ho timhle nevybiravym zpusobem muze i ublizit. Snad se ti aspon ulevilo, kdyz ne nic jineho.....

zoufala_l
autor
12. říj 2018

@dixi86 Mě za to stojí, tohle je jediný zádrhel, co máme. Nemůžu na něj jinak nic říct...Myslím, že genetiku psychika a povahové vlastnosti partnera moc neovlivní... 🙂

dixi86
12. říj 2018

@veeev tohle nemělo být pro úlevu, takto to opravdu nebylo myšleno. Sama jsem na dítě čekala o hodně déle, tak jsem opravdu neměla v plánu někomu ubližovat.

zoufala_l
autor
12. říj 2018

@veeev Díky, za zastání. No bodlo mě to u srdce, ne že ne... ale každý má právo na názor. Já vím, proč jsme spolu a proč jsem ochotná tohle řešit a nerozejít se kvůli tomu...

dixi86
12. říj 2018

@zoufala_l pokud jinak je to chlap pro život, tak v pořádku. Jen mě udivuje ta doba, kterou Vás vydrží trápit a je vše v cajku.

veeev
12. říj 2018

@zoufala_l Tak si tak obcas pripadej a zachovej se jako hystericka zenska, ktery haprujou hormony 😂 Samozrejme v mezich normy. Chlapi nemaji radi velke divadlo. Ale taky to praktikuju s pritelem. Pockam na vhodnou dobu a vyliju si srdicko. Vetsinou to zafungovalo. Treba s doktorkou...ona je takova drsna,rika veci tvrde narovinu a moc neodpovida na dotazy. Pritel to vzdycky nechapal,ptal se me na spousty veci a ja mu nedokazala odpovedet. Tak jsem si jednou postezovala a sel se mnou (na kontroly do caru,kde jinak neni potreba)....a pochopil 😁

veeev
12. říj 2018

@zoufala_l No jak jsem psala, spousta toho je v hlave. Ja si myslim, ze to snasim prozatim dobre vzhledem k tomu, co mame za sebou. Nedelam zadne sceny, obcas si poplacu a je to dobre. Takze u mne ta hlava nejak nefunguje jak ma 😂 Ale je pravda, ze podvedome to proste asi porad resim...co dal, co se bude dit,proc ona jo a ne ja. .... ale presmerovat se na uplne neco jineho nedokazu. Tak treba prave ty lazne v tomhle hodne pomuzou.

michaela_2
12. říj 2018

@dixi86 No, ono to není tak jednoduché..........Pokud už má ženská určitý věk a chce rodinu a ,,jediná vada" toho chlapa je hysterická bývalka - víš jak, ono něco se najde všude, něco co nám vadí. Někde chlap chodí často s kamarády na akce, přemrštěně se věnuje sportu, někdo má despotickou tchýni, někdo řeší finance, někdo problémy s dětmi z bývalého vztahu...........téměř nikde to není ideální 🙂
S chováním toho dotyčného tvrdě nesouhlasím, ale jak píšou holky, nevidíme do toho ...........
Ale pokud by mi bylo tolik co zakladatelce a jinak to byl prima chlap, tak bych do toho prostě taky šla (možná bych se spíš začala tvrději proti té Ex vyhrazovat 😀), nedělat scény, ale zase ne na úplnou pohodičku, aby z toho ten chlap měl - ostatně je to jeho problém, jak to vyřeší.

zoufala_l
autor
12. říj 2018

@veeev ono to moc nejde, to alespoň jednou za čas vnitřně neřešit, když to mimčo dlouho nepřichází. Bohužel...

dixi86
12. říj 2018

@michaela_2 nedalo mi to a četla jsem vše, ale prostě chápu, že věk je věk, ale pak řešit to a horší věci s dětma? no nevim. Nám se nedařilo dost let, IVF padlo a zbyla nám jen adopce. Nakonec to dopadlo jinak, ale děti prostě i velestabilní pár změní. Tu situaci změní. Na jednu stranu k lepšímu, na druhou je vše jinak. A pokud za 2,5 roku není člověk schopnej a OCHOTNEJ vyřešit ex, tak je asi něco špatně. Já tam ale nevidím "jen" tu bývalku jako vadu, já vidím "vadu" i partnera, která např. pro mě, je neslučitelná s pevným partnerským svazkem. Protože partner za tebou musí stát při všem ☹

zoufala_l
autor
12. říj 2018

@michaela_2 Já to cítím přesně takto, to jsi trefila. Když se rozhlédnu, nechápu občas ženský nebo i chlapy, proč jsou s tím nebo tou... Ano všude je něco.

zoufala_l
autor
12. říj 2018

@dixi86 Já rozumím jak to myslíš, netýkat se to mě, byla bych třeba taky radikální. Tady je spíš problém v tom, že on nechce nic řešit, protože to má za vyřešené... Já to za vyřešené nemám a proto vznikají rozpory. To se ale stává v tisících situací nebočinností páru za dobu, co jsou spolu. Pro mě je to omluvitelné, než řada vlastností, který mají muži kolem mě. V diskuzi na netu si nikdo neobujeme boty toho druhého, abysme viděli, jak se v nich opravdu šlape. 🙂 ale tvůj názor beru.

dixi86
12. říj 2018

@zoufala_l A j rozumím, že si řeknu, všude je něco. ALE - mám tchýni a manželovo rodinu, se kterou jsou problémy, ALE muž za mnou stojí. Ano, občas se pohádáme např. kvůli dětem nebo když je manřel unavenej, ale nedělá manžel v určitých situacích, že neexistuju :( kdybys to řešila na začátku vztahu, tak to ještě pochopím, ale řešíte to i v né úplně lehké situaci a tebe to užírá, když se máš soustředit na jiný, podstatně příjemnější věci.

zoufala_l
autor
12. říj 2018

@dixi86 Tady je ta potíž, že on nemá pocit, že by se "za mě měl postavit před bývalkou", protože se vůbec nic neděje a není třeba nic řešit. Já chci gesto, on ho neumí udělat, protože pro něj nevidí důvod. Má to sečteno a podtrženo jednoduše, nemiluje jí, nechce jí, nežije s ní, nestýká se s ní sám mimo partu, stýká se s ní celkem málo (1x za dva tři měsíce) a tak nevidí důvod něco řešit. A já už nevím, jak mu vysvětlit, že mě jde právě o to gesto, aby se ke mě přihlásil. Když třeba jeho máti, která také není jednoduchá na to s ní vyjít, začne nějak prudit, to s ní je rychle hotový. V jiných situacích nemám pocit, že by za mnou nestál. Jen v tomto...

dixi86
12. říj 2018

@zoufala_l A lze udělat situaci, kde by jsi trvala na tom, tam být také? i kdyby to měla být hnusná konfrontace, ale bylo by to o Vás třech a snad by mu už to došlo, pokud v tom není nic jiného.

michaela_2
12. říj 2018

@dixi86 Víš co, oni chlapi tohle vnímají dost pravděpodobně jinak.............On zřejmě vůbec nedomýšlí, co je k řešení. Miluje svoji partnerku, chce s ní být, je s ní....to, že se jednou za pár týdnů vidí s EX - to nechápe jako problém, trošku zbaběle hraje o klid na obě strany. Velkou roli tady hraje ta společná parta kamarádů, jen s ní asi na pivo nechodí, co jsem pochopila.

NESOUHLASÍM S TÍM a mě osobně by to taky VADILO, jak jsem psala 🙂) ale důvod k rozchodu by to pro mě nebyl. Možná v 18 letech 🙂......

dixi86
12. říj 2018

Ono mu to snad pak dojde, až budeš mít neovladatelné návaly nálad a bouchneš na maximum😉

dixi86
12. říj 2018

@michaela_2 já jsem v tomhle asi radikálnější 😉

zoufala_l
autor
12. říj 2018

@dixi86 samozřejmě se snažím o to, aby k té konfrontaci došlo... nicméně další moje možná "vada" nikdy se nikam nenominuju sama od sebe 🙂

zoufala_l
autor
12. říj 2018

@michaela_2 Ano, on chce mít klid na obou stranách. U mě má klid jen chvílema. U ní klid má, protože jí vychází vstříc tím, že jí zbytečně nerozrušuje mojí přítomností... :o je to na hlavu, vím, ale jak s tím bojovat... Jinak z té party občas jeden člověk s ní má pracovní kontakt a jedna holka se s ní schází i normálně na kafe atd. Ve více lidech, tak jak se znají několik let chodí jen právě jednou za čas a to prostě je automaticky zvaná ona. a já, abychom jí nedrásali bolístku, si jdu po svých... jo vadí mi to. ale snažím se pochopit i ty jeho argumenty, že kde nejsou city na jeho straně není co řešit...

dixi86
12. říj 2018

@zoufala_l tak to změň. Naruš mu tu jeho bublinu. Máte společné známé, kamarády, tak by to neměl být problém.

zoufala_l
autor
12. říj 2018

@michaela_2 Jo já to blbě pochopila. Že by šel partner jen s ní někam posedět, to nedělá.

zoufala_l
autor
12. říj 2018

@dixi86 Pro mě jsou to právě spíš známí, mám svoje kamarády, které mám už od školy, jeho kamarádi jsou fajn, nebráním se akcím s nima, hory, cesty, koncerty. Fajn, ale nejsme kamarádi tak dobří, že bych zvedla telefon někomu z nich zavolala a řekla, hele už mě to začíná štvát atd atd.... Oni si dost možná i myslí, že mi ona nijak nevadí... a že prostě jsme s tím všichni v pohodě všichni tři. Tohle musí řešit hlavně přítel.

veeev
12. říj 2018

@dixi86 Chapu, jen to bylo napsano ponekud drsne a zenske to muze v urcite situaci fakt ublizit. Sama bys to mela vedet, pokud jsi cekala na dite dele,jak pises.

dixi86
12. říj 2018

@zoufala_l To sice ano, ale za 2,5 roku nevystrčil hlavu z písku🙂 zkusila bych se vecpat až půjdou příště, jinak s ním nic nehne

zoufala_l
autor
12. říj 2018

@dixi86 Blíží se vánoční večírek, to si myslím bude příležitost.

dixi86
12. říj 2018

@veeev Jestli to tak vyznělo, tak se zakladatele omlouvám, ale nebylo to myšleno tak, jak to bylo nejspíš pochopeno :/

dixi86
12. říj 2018

@zoufala_l Oni spolu pracuji?

Strana