Nepravidelný cyklus a těhotenství. Co si o tom myslíte?

anna545
14. zář 2023

Ahoj,

Mám možná trochu specificky dotaz. Bohuzel od puberty mám jaksi hodně nepravidelný cyklus, střídala se u mě obdobi, kdy jsem MS nedostala třeba i 5 měsíců, pravidelne jsem to mívala, kdyz jsem mela partnera..

Nyní se snažíme s pritelem o miminko. Bohuzel jsem prodělala zamlkly potrat, coz proběhlo tak, ze poslední MS jsem mela začátkem června další měsíc jsem to nedostala.. ( do te doby MS celkem pravidelná). Přestože mi tt vycházel negativní, cítila jsem, ze se se mnou něco děje, strasne mě bolela prsa, změny nálad, únava atd.. kolem 25.7 jsem však mela slabší krvácení, tak jsem to brala, ze je to slabý MS a tehotna nejsem.. jenze bolest prsou a všechny příznaky ( sem tam i nevolnost) trvaly dal.. zacatkem srpna se mi pak dostavilo celkem silné krvácení, což mi přišlo divny a udělala jsem si tt.. ten mi vyšel slabe pozitivní. Hnala jsem tedy na pohotovost, pro odberech mi potvrdilo hcg asi 44, ale bohuzel další den už hladina klesla..

Ještě bych doplnila, ze vzhledem k tomu, ze jsem o těhotenství nevěděla, jsem 25.7 nasadila gynex na úpravu cyklu, čímž jsem si dost možná ten potrat vyvolala.. moje zivotosprava taky nebyla nic moc, dala jsem si vinko atd..

No a ted mi jde o to, ze mám strach, aby se situace neopakovala. Gynekolog mi řekl, ze mám mírně polycystycke vaječníky, což způsobuje ten nepravidelný cyklus a mírně zvýšenou hladinu androgenu.. chce to řešit hormonama (utrogestan v 18DC), ale ja mám obavy, abych si tím neblokovala ovulaci (když kloudne nevim kdy k ni dochází) a cestu k těhotenství tom ještě více nezkomplikovala..

Teď už mám zase asi 7 dnů zpozdenou MS a trochu cítím, ze mě pobolivaji prsa, nicmene ráno tt negativní..

Dost mě znervózňuje i to, ze nevim v kolikatembtýdnu jsem predtim mohla byt, když mám ten cyklus takto nespolehlivý, jestli mi ty těhotenské testy kecaly, zda to nemohlo byt mimodelozni těhotenství (čehož se děsím) atd..

Omlouvam se za dlouhý příspěvek, vím, ze jsem trochu specificky případ, jen by mě zajimalo, jestli si některá z vás neprošla něčím podobnym, připadne nějaká doporučení.

Předem moc dekuju za jakýkoli názor 🙂

erika2
14. zář 2023

@anna545 doporučuji měřit si bazální teplotu, ta ti poví, jestli máš v cyklu ovulaci a kdy

uzivatelkapetra
14. zář 2023

Tady bude hodně důležitá ochota doktora, že by ses stavila někdy kolem potencionální ovulace mrknout na ultrazvuk jestli se to chystá, případně zkusit clostylbegyt.
Určitě vynech cukr a zkus místo gynexu něco s inositolem, pokud máš slabé pcos, mohlo by to stačit.

misha31
14. zář 2023

Merila bych bazalni teplotu a delala ovu testy

lencaa11
14. zář 2023

@anna545 mimoděložní by poznal lékař a resi se to operaci u vás zřejmě bylo biochemické těhotenství ne ZT to je když je těhotenství potvrzené i srdíčko a miminko se přestane dál vyvíjet určitě bych to řešila s lékařem skrz ovulaci nasadila vitaminy a měřila teplotu bazální

anna545
autor
14. zář 2023

Moc dekuju vsem za rady 🙂

S měřením urcite chci zacit a o inositolu jsem ještě neslysela (vyzkousim).

Ovu asi probíhá, když jsem otěhotněla, i když dost nepravidlene.. Jen mi přijde zvláštní, ze se mi na testu nic neukazalo ani kolem 20.7, což by odpovídalo asi 6- 7tt.. přitom jsem měla ty příznaky, bolest prsou, silena únava atd.. setkala jste se s tím některá?

Jsem totiž trochu v nervu, jestli se to nahodou neopakuje, protože se cítím dost podobne jako v červenci. A pokud by k oplodnění došlo, tak proste jestli to nízké hcg není signálem, ze je něco spatne.. jsem strašný lajk, tak se omlouvam, jestli to je nesrozumitelné..

mama_mila
14. zář 2023

Doporučuju užívat inositol a dělat ovulační testy. Taky jsem vždycky měla dlouhé nepravidelné cykly, někdy 35 dnů, někdy 70 atd. Otěhotněla jsem dvakrát, poprvé po tom, co jsem brala inositol asi tři měsíce, celkově jsme se snažili rok. Ovulace byla 23dc.
Podruhé to bylo na první pokus, byl sex a druhý den jsem měla pozitivní ovulační test, vitamíny žádné jsem nebrala, resp brala asi týden. Ovulace byla 29dc.
A víno jsem u druhého pila na začátku taky, dva dny předtím, než jsem měla pozitivní těhotenský test. Pokud je všechno ok, tak se nic nestane, vždycky je to buď a nebo. Určitě se neobviňuj, prostě bylo něco špatně. Držím palce.

anna545
autor
14. zář 2023

@mama_mila Moc dekuju za rady a za názor 🙂 Nevěděla jsem, ze muže ovulace probíhat až takhle pozde, pravděpodobně to budu mít podobne.. Jj, snažím se nic si nevycitat, ale jak je ten cyklus nepravidelný, tak je proste blby, ze nevim na čem jsem když se MS nedostavi.. a zda už pro jistotu vysadit alkohol, kafe, saunu a ostatní rizikové věci.. ale to je detail 🙂

kitycat
15. zář 2023

@anna545 ja som si asi 2 roky zapisovala do kalendara kedy som to dostala. Tiez take nepravidelne a polycysticke vajecniky. Ked sme si povedali, ze ideme na to, tak som to dala do mens kalendara appky a zadarío sa na druhy cyklus. Sex ob den